CHINA OP - fehér tea
A kínai fehér teák először állítólag az északi Song-dinasztia során jelentek meg. A 960-1127-es években a kínaiak - az első papírpénz és puskapor mellett - csodálták a rendkívülien friss illatú és kellemes ízű, nem fermentált tealeveleket. Hamarosan kidolgozták az értékes italok ivási szabályait, a fehér teák részletes betakarítási, előállítási és elkészítési leírásait. Alapvetően nem sokat változtak...
Összetétel
Fehér tea CHINA OP 100%A tea főzete és íze
Forró víz leöntés után világos sárga színű, szépen illatozó italt kapunk. A China OP fehér tea kellemesen gyümölcsös, minimális fanyarsággal rendelkezik. Az utóízben édességet figyelhetünk, és tapasztalhatunk meg. A fehér teák egyformán ízletesek melegen, és hidegen is - ice tea formájában is. A forró nyári napokon nyugodtan készítse el ezt a kiváló fehér teát frissítő jeges teaként.
A tea eredete
A fehér tea a legfiatalabb rügyekből készült kínai specialitás. A rügyek friss, finom ízt, és színt adnak a teájának. A fehér teákat leggyakrabban Jianyang, Fuding, Songxi, és Fujian tartományokban állítják elő. Ezek egész évben enyhe éghajlattal rendelkező dombos területek, az éves átlag hőmérsékletük 18 ° C körüli.
Fujian Kína délkeleti partján található. Hagyományosan úgy jellemzik a területet, hogy "a nyolcad része hegyek, egy részét víz, és egy részét a föld " alkotja. Kína legerdősebb területe, az erdők a területének közel 65 százalékát teszik ki. A Fujian legmagasabb csúcsa a Huanggang Peak csúcs, amelynek a magassága 2157 méter tengerszint feletti magasságik nyúlik.
A kínai teacserjék, amelyeket a helyi gazdák termesztenek az ültetvényeiken, különösen jól illeszkednek Fujian szubtrópusi klímájához. A telek itt enyhék, a nyarak melegek, amelyek során a tartományt a csendes-óceáni tájfunok fenyegetik.
A fehér teákhoz, nem az összes tealevelet takarítják be. Kézi betakarítással csak a fiatal hajtásokat takarítják be, és a hozzájuk legközelebb növekvő tealeveleket. A betakarításuk után a tealeveleket lassan, és nagyon óvatosan szárítják hűvös, szellőztetett helyiségben. A dolgozók ügyes kezei nagy ponyvákon, vékony rétegekben terítik szét a tealeveleket. A szárításuk több tíz órát vesz igénybe. Ezt követi a speciális kemencékben történő szárításuk. A fehér teával óvatosan kell bánni - ha a levelek az ültetvényekről történő elszállításuk során megpárolódnának, vagy összegyűrődnének, a levelekben beindulna az enzimek természetes oxidációja, amely a teát megsemmisítené.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a teát 70-80 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.