

CHINA LUNG CHING BIO – zöld tea
Az íze olyan mély, mint egy kút és olyan erős, mint egy sárkány. A Lung Ching, ahogy eredetileg nevezik, sokan a kínai zöld teák királyának tartják. A mai napig ezt a kiváló minőségű teát, magas rendű személyeknek szolgálják fel az állami értekezletek során, vagy értékes ajándékként adják át, amellyel a barátok, és a család iránti legmagasabb tiszteletét fejezik ki. Helyezkedjen el kényelmesen a foteljében, és vessen egy pillantást erre az egyedi teára, a legendás Sárkány kútjára.
Összetétel
Zöld tea China Lung Ching BIO 100%A tea infúziója és íze
A jade ékszerre emlékeztető gyönyörű színe szinte lakoma a szemnek, de a legfontosabb aLung Ching tökéletesen kiegyensúlyozott íze a dió leheletével.
A tea eredete
A piacon több teára rábukkanhat a Sárkány kútja elnevezéssel. Az egyetlen, eredeti azonban a Kínai Népköztársaság délkeleti részén található Zheijang hegyvidéki tartományából származik. És ha, mint a mi esetünkben, a Lung Ching, a híres West Lake tó környékéről származik, akkor biztos lehet benne, hogy abszolút egyedi, kiváló minőségű, és első osztályú teát fog kóstolni. Azt állítják, hogy az ital a teaültetvényen megtalálható kútról kapta a nevét, amely a gyönyörű természeti tájjal körülvevő, West Lake tó partján található. A legenda szerint körülbelül i.sz.250-ben, ezen a területen nagy aszály uralkodott, ezért a gazdák már régóta imádkoztak esőért. Egy taoista szerzetes eljött a kúthoz, és itt felfedezte a sárkány barlangját. Csapadékért esedezett, és abban a pillanatban a felhők minden oldalról megjelentek, és eleredt az eső, így menekült meg a termésük a kiszáradástól. Köszönetképpen a teát Lung Ching-nak nevezték el.
Yu Lu író, és teamester már i.sz. 8. században megemlítette az elismert, és híres kínai teákról szóló könyvében a teát. A Qing Birodalom idején császári teának titulálták, és az idő múlásával egyedülálló pozíciót teremtettek számára nemzeti italként. A közelmúltban a termelők állítólag adózás helyett prémium minőségű Lung Ching-ot küldtek a kormánynak.
A Sárkány kútja betakarítását április elején kell elvégezni, mielőtt még a tavaszi esők megérkeznének. Csak az első rügyekkel rendelkező leveleket takarítják be manuálisan, majd azokat fonott tálcákra osztják szét. Néhány óra elteltével a hőkezelésük első fordulója következik. A leveleket nagyon forró levegővel szemben préselik össze, csak ezután pörkölik meg nagy serpenyőkön, ez a folyamat gondos, szakértői odafigyelést követel.
A legjobb Lung Ching négy alapvető jellemző alapján fel lehet ismerni. A szárított levelek általában laposak, amelyet a magas hőmérsékletű levegővel történő préselésük okoz, ezekből a tealevelekből készült infúzió el fogja Önt varázsolni a nefrit zöld színével, az orchideák aromájával, és az édes befejezésével.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel (kb. 2 perc a forrás után) 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - fekete tea

CEYLON HIGH GROWN OP - fekete tea
