06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

China Guangxi Gongfu BIO - fekete tea

Kód: 1765


Ha olyan fekete teát keres, amely reggel felpörgeti, délben pedig boldoggá teszi, akkor most jól fog járni. Ráadásul bio minőségben. A kínai Guizhou régióból hoztuk a leveleket, amelyekből kellemesen édes, finom, gyümölcsös és játékos ital készül. A China Guangxi Gongfu BIO kivételes minőségét a teakedvelők Amerikától Ausztráliáig értékelik. Csatlakozzon hozzájuk!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 164 Ft /250 g 3 666 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Guizhou
Íz
Íz:
Édes, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100%

Infúzió és tea íz

Kína Guangxi Gongfu BIO a mahagónitól a vöröses színig terjedő színt ad az italnak. Íze finom, könnyed, édes, mégis mély, gyümölcsös, játékos lecsengéssel. Ez egy fekete tea, minimális keserűséggel, így a nap bármely szakában élvezheti.

Ez a tea nagyon kevés csersavat tartalmaz, és természetes cukorral vagy mézzel kiválóan fogyasztható.

A tea eredete

Kína a világ legnagyobb teatermelője, hiszen a legenda szerint innen származik a tea. Már a Kr. u. 618-907-ben megjelent A tea klasszikusa című könyvben is említést tesznek a (zöld) teáról, sőt 1211-ben Eisai szerzetes leírta, hogy a zöld tea fogyasztása hogyan hat az emberi egészségre. Nyilvánvaló, hogy Kínában a tea az élet mindennapi része és a hagyományos rituálék tárgya. A zöld teához hasonlóan a fekete tea is Kínából származik, a neve hong cha, és három fő típusa van: Xiao Zhong, Broken és Gong Fu. A Gong Fu kifejezés, amely ebben a teában is megjelenik, arra utal, hogy előállítása több erőfeszítést és gondosságot igényel, és elegendő időt az élvezethez.
Ami a Kína Guangxi Gongfu BIO származási helyét illeti, megemlíthetjük, hogy ez egy tengerparttal nem rendelkező tartomány Kína délnyugati részén. Nagyon gazdag természeti erőforrásokban. Guizhou tartomány hegyei a nagy biológiai sokféleség helyének számítanak, a tavak ritka madaraknak biztosítanak telelőhelyet, az erdőkben pedig veszélyeztetett kétéltűek élnek. Az éghajlat nedves, szubtrópusi, az éves átlaghőmérséklet 10 és 20 ⁰C között mozog. Kína más részeihez hasonlóan Guizhou is gyakori aszályokkal és vízhiánnyal küzd. A kínai gazdák ezért olyan technológiák kifejlesztésén dolgoznak, amelyek elegendő nedvességet biztosítanak a területnek.
A teafákat Guizhou-ban nagyon gyakran ipari úton előállított műtrágyák és kezelőszerek használata nélkül termesztik. Ugyanez volt a helyzet a China Guangxi Gongfu BIO esetében is.
A fekete tea előállításának folyamata Kínában hagyományos gyakorlaton alapul. A tealeveleket többnyire kézzel szedik a munkások, hogy csak néhány fiatal levelet és rügyet válasszanak ki. Rövid ideig hagyják fonnyadni, nagy méretű tálakon szétterítve, majd levegőn szárítják őket. Az így előkészített terméket a kívánt formára hengerlik vagy göngyölik. A legfontosabb lépés a fermentáció, amelynek során a sejtnedv oxidálódik, és a tea színe, illata és íze megváltozik. Végül az erjesztett leveleket néhány órán át szárítani kell. A kívánt tulajdonságok elérése után a teát szétválogatják, mérlegelik és csomagolják.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ASSAM TGFOP I DOOMUR DULLUNG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM TGFOP I DOOMUR DULLUNG - fekete tea

Ez a vad művészek, rendszerető könyvelők és időpontokkal örökké teli vállalkozók teája. A Doomur Dullung teakertből származó fekete Assamot az indiai termelés drágakövének tekintik. A széles levelek arany tipszekkel világos, telt, aromás főzetet adnak. Az alacsony tannin tartalma a biztosíték a csodás ízre, a magas tein tartalom pedig az ígéret az igazi felfrissülésre Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 131 Ft /250 g 2 852 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.

TARRY LAPSANG SOUCHONG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TARRY LAPSANG SOUCHONG - fekete tea

Annyira különleges. A Tarry Lapsang Souchong egyszerűen nem ad teret a kompromisszumoknak. Vagy beleszeret ebbe az egyedülálló fekete teába, vagy zavart arckifejezéssel tolja félre a csészét. Mindenképpen ki kell azonban derítenie, hogy melyik táborba tartozik. Úgy gondoljuk, hogy ez az egyedülállóan füstös és jellegzetes tea számos rajongót megnyerhet magának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 672 Ft /250 g 2 269 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.

15% KEDVEZMÉNY
JAPAN BLACK BENIFUKI BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BLACK BENIFUKI BIO - fekete tea

Ne féljen a kísérletektől, értékelje a mesterség igazi művészetét, és adjon új élményt a világnak. Ez valószínűleg röviden leírja azt a kihívást, amellyel a japán teamesterek szembesültek, amikor egy rendkívüli és finom fekete tea elkészítése mellett döntöttek. A zöld teákról híres ország új vizekre evezett, és el kell mondanunk, hogy a bio minőségű Black Benifukival valóban megütötte a főnyereményt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
25 940 Ft /250 g 22 049 Ft /250 g 8 820 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »