06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

China Guangxi Gongfu BIO - fekete tea

Kód: 1765


Ha olyan fekete teát keres, amely reggel felpörgeti, délben pedig boldoggá teszi, akkor most jól fog járni. Ráadásul bio minőségben. A kínai Guizhou régióból hoztuk a leveleket, amelyekből kellemesen édes, finom, gyümölcsös és játékos ital készül. A China Guangxi Gongfu BIO kivételes minőségét a teakedvelők Amerikától Ausztráliáig értékelik. Csatlakozzon hozzájuk!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 482 Ft /250 g 3 793 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 02. 02.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Guizhou
Íz
Íz:
Édes, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100%

Infúzió és tea íz

Kína Guangxi Gongfu BIO a mahagónitól a vöröses színig terjedő színt ad az italnak. Íze finom, könnyed, édes, mégis mély, gyümölcsös, játékos lecsengéssel. Ez egy fekete tea, minimális keserűséggel, így a nap bármely szakában élvezheti.

Ez a tea nagyon kevés csersavat tartalmaz, és természetes cukorral vagy mézzel kiválóan fogyasztható.

A tea eredete

Kína a világ legnagyobb teatermelője, hiszen a legenda szerint innen származik a tea. Már a Kr. u. 618-907-ben megjelent A tea klasszikusa című könyvben is említést tesznek a (zöld) teáról, sőt 1211-ben Eisai szerzetes leírta, hogy a zöld tea fogyasztása hogyan hat az emberi egészségre. Nyilvánvaló, hogy Kínában a tea az élet mindennapi része és a hagyományos rituálék tárgya. A zöld teához hasonlóan a fekete tea is Kínából származik, a neve hong cha, és három fő típusa van: Xiao Zhong, Broken és Gong Fu. A Gong Fu kifejezés, amely ebben a teában is megjelenik, arra utal, hogy előállítása több erőfeszítést és gondosságot igényel, és elegendő időt az élvezethez.
Ami a Kína Guangxi Gongfu BIO származási helyét illeti, megemlíthetjük, hogy ez egy tengerparttal nem rendelkező tartomány Kína délnyugati részén. Nagyon gazdag természeti erőforrásokban. Guizhou tartomány hegyei a nagy biológiai sokféleség helyének számítanak, a tavak ritka madaraknak biztosítanak telelőhelyet, az erdőkben pedig veszélyeztetett kétéltűek élnek. Az éghajlat nedves, szubtrópusi, az éves átlaghőmérséklet 10 és 20 ⁰C között mozog. Kína más részeihez hasonlóan Guizhou is gyakori aszályokkal és vízhiánnyal küzd. A kínai gazdák ezért olyan technológiák kifejlesztésén dolgoznak, amelyek elegendő nedvességet biztosítanak a területnek.
A teafákat Guizhou-ban nagyon gyakran ipari úton előállított műtrágyák és kezelőszerek használata nélkül termesztik. Ugyanez volt a helyzet a China Guangxi Gongfu BIO esetében is.
A fekete tea előállításának folyamata Kínában hagyományos gyakorlaton alapul. A tealeveleket többnyire kézzel szedik a munkások, hogy csak néhány fiatal levelet és rügyet válasszanak ki. Rövid ideig hagyják fonnyadni, nagy méretű tálakon szétterítve, majd levegőn szárítják őket. Az így előkészített terméket a kívánt formára hengerlik vagy göngyölik. A legfontosabb lépés a fermentáció, amelynek során a sejtnedv oxidálódik, és a tea színe, illata és íze megváltozik. Végül az erjesztett leveleket néhány órán át szárítani kell. A kívánt tulajdonságok elérése után a teát szétválogatják, mérlegelik és csomagolják.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GOLDEN YUNNAN  - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GOLDEN YUNNAN - fekete tea

Mit vinne magával egy lakatlan szigetre? Vastag könyvet, vékony pénztárcát vagy illatos és édes fekete teát? A mi választásunk világos - semmi sem hiányozna jobban hajótöréskor, mint egy igazán finom ital a hagyományos kínai tartományból. Ha a magas hullámok fognak velünk söprögetni, a hajunkat vad szél fogja fújni és eső fogja mosni a vállunkat, akkor megtöltjük a teáskannánkat az arany itallal és újból jól leszünk... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 806 Ft /250 g 2 722 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 02. 02.

YUNNAN BLACK MAO FENG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YUNNAN BLACK MAO FENG - fekete tea

Nagy mennyiségű arany levél, fenséges íz és mintaszerű pirosas arany főzet. Ismerkedjen meg Dél-Kelet Yunnan gyöngyével -Mao Feng fekete teával! Annyi stimuláló teint tartalmaz, hogy száz Csipkerózsikát is felébresztene és annyi antioxidánst, hogy a száz éves boszorkányt is megfiatalítaná. Forró változata átmelegít, jeges ice tea pedig remekül felfrissít. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 351 Ft /250 g 4 140 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 02. 02.

JAPAN BLACK BENIFUKI BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BLACK BENIFUKI BIO - fekete tea

Ne féljen a kísérletektől, értékelje a mesterség igazi művészetét, és adjon új élményt a világnak. Ez valószínűleg röviden leírja azt a kihívást, amellyel a japán teamesterek szembesültek, amikor egy rendkívüli és finom fekete tea elkészítése mellett döntöttek. A zöld teákról híres ország új vizekre evezett, és el kell mondanunk, hogy a bio minőségű Black Benifukival valóban megütötte a főnyereményt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
26 839 Ft /250 g 10 736 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 02. 02.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »