

China Guangxi Gongfu BIO - fekete tea
Ha olyan fekete teát keres, amely reggel felpörgeti, délben pedig boldoggá teszi, akkor most jól fog járni. Ráadásul bio minőségben. A kínai Guizhou régióból hoztuk a leveleket, amelyekből kellemesen édes, finom, gyümölcsös és játékos ital készül. A China Guangxi Gongfu BIO kivételes minőségét a teakedvelők Amerikától Ausztráliáig értékelik. Csatlakozzon hozzájuk!
Összetétel
100%Infúzió és tea íz
Kína Guangxi Gongfu BIO a mahagónitól a vöröses színig terjedő színt ad az italnak. Íze finom, könnyed, édes, mégis mély, gyümölcsös, játékos lecsengéssel. Ez egy fekete tea, minimális keserűséggel, így a nap bármely szakában élvezheti.
Ez a tea nagyon kevés csersavat tartalmaz, és természetes cukorral vagy mézzel kiválóan fogyasztható.
A tea eredete
Kína a világ legnagyobb teatermelője, hiszen a legenda szerint innen származik a tea. Már a Kr. u. 618-907-ben megjelent A tea klasszikusa című könyvben is említést tesznek a (zöld) teáról, sőt 1211-ben Eisai szerzetes leírta, hogy a zöld tea fogyasztása hogyan hat az emberi egészségre. Nyilvánvaló, hogy Kínában a tea az élet mindennapi része és a hagyományos rituálék tárgya. A zöld teához hasonlóan a fekete tea is Kínából származik, a neve hong cha, és három fő típusa van: Xiao Zhong, Broken és Gong Fu. A Gong Fu kifejezés, amely ebben a teában is megjelenik, arra utal, hogy előállítása több erőfeszítést és gondosságot igényel, és elegendő időt az élvezethez.
Ami a Kína Guangxi Gongfu BIO származási helyét illeti, megemlíthetjük, hogy ez egy tengerparttal nem rendelkező tartomány Kína délnyugati részén. Nagyon gazdag természeti erőforrásokban. Guizhou tartomány hegyei a nagy biológiai sokféleség helyének számítanak, a tavak ritka madaraknak biztosítanak telelőhelyet, az erdőkben pedig veszélyeztetett kétéltűek élnek. Az éghajlat nedves, szubtrópusi, az éves átlaghőmérséklet 10 és 20 ⁰C között mozog. Kína más részeihez hasonlóan Guizhou is gyakori aszályokkal és vízhiánnyal küzd. A kínai gazdák ezért olyan technológiák kifejlesztésén dolgoznak, amelyek elegendő nedvességet biztosítanak a területnek.
A teafákat Guizhou-ban nagyon gyakran ipari úton előállított műtrágyák és kezelőszerek használata nélkül termesztik. Ugyanez volt a helyzet a China Guangxi Gongfu BIO esetében is.
A fekete tea előállításának folyamata Kínában hagyományos gyakorlaton alapul. A tealeveleket többnyire kézzel szedik a munkások, hogy csak néhány fiatal levelet és rügyet válasszanak ki. Rövid ideig hagyják fonnyadni, nagy méretű tálakon szétterítve, majd levegőn szárítják őket. Az így előkészített terméket a kívánt formára hengerlik vagy göngyölik. A legfontosabb lépés a fermentáció, amelynek során a sejtnedv oxidálódik, és a tea színe, illata és íze megváltozik. Végül az erjesztett leveleket néhány órán át szárítani kell. A kívánt tulajdonságok elérése után a teát szétválogatják, mérlegelik és csomagolják.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

GOLDEN YUNNAN SUPERIOR BIO - fekete tea

CHINA BLACK SENCHA BIO - fekete tea
