

CHINA FUJIAN ANXI TIE GUAN YIN ROASTED - OOLONG
A tapasztalat hat generációja, a kézművesség és a hagyomány szeretete, a családi összetartozás és a minőség előnyben részesítése a mennyiség rovására. Ezek azok a fő pillérek, amelyeken a kínai Fujian Anxi Tie Guan Yin - Pörkölt oolong egyedisége áll. Az irgalmasság buddhista istennőjéről elnevezett tea az egyik igazi ritkaság, és könnyedén beleszeret egyedi és harmonikus ízébe.
Összetétel
China Fujian Anxi Tie Guan Yin - Roasted 100%A tea infúziója és íze
A szalma színét zöldes szikrák árasztják el. Az íze igazán különleges, enyhén füstölt. A gyümölcsös tónusú édesség azonban túlsúlyban van. Tökéletes harmónia virágos földi illattal.
A tea eredete

A kínai Fujian tartomány déli részén fekvő Anxi környéke híres oolong termeléséről. Az egyik leghíresebb és legelismertebb a Tie Guan Yin (néha tieguanyint is írtak együtt). A családi teakert, ahonnan a teánk származik, évtizedek óta specializálódott erre a típusú oolongra. Ez azonban megerősíti azt az elvet, hogy a kevesebb néha több. Ezért olyan fajtákat választottak, amelyek rendkívül jó minőségű leveleket teremnek, de csak korlátozott mennyiségben.
A Tie Guan Yint sokan aranyszögnek tartják az oolongok között. A legenda szerint egyszer egy szegény gazda minden nap körbejárta a templomot a Guanyin nevű irgalmasság istennőjének vasszobrával. Szomorúan nézte, ahogy az imaház romokká válik. De mivel nem volt a javításra lehetősége, ezért úgy döntött, hogy havonta legalább kétszer kisöpri a szentélyt, és füstölővel illatosítja. Egy idő után az istennő álmában jelent meg előtte, és egy közeli barlangba küldte az értékes kincsért, amellyet aztán meg kellett osztania a többiekel. Másnap a gazda felfedezte ott egy növény hajtását. Hamarosan gyönyörű teacserjévé nőtte ki magát, amiből a legjobb teát készítették. A gazda az Oolongot védelmezőjéről nevezte el Iron Guanyinról, és megosztotta szomszédaival. Együtt javították a templomot, és azóta az egész régió sok szerencsében részesült.
Ez a rendkívüli Tie Guan Yin, mint más oolongok, a napon kezdi útját. A sugaraknak köszönhetően a levelek természetesen fonnyadnak és megindul az oxidáció. Ezután apró, szabálytalan kagylókká tekerik, majd szárítják. E tea esetében azonban az egész folyamat feketeszénen történő pörköléssel ér véget. Ennek köszönhetően jellegzetes és egyedi ízt és aromát nyer, amelyben a virágok és a karamell tónusai keverednek a pörkölés könnyű, finom nyomával.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le az Oloongot 80-90 ⁰C-os vízzel 1 teáskanál és 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

PU ERH std.
