

BOLONDOS EPER ROOIBOS
Mi volt a legnagyobb bolondság, amit valaha csinált? Ejtőernyővel való ugrás? A Titanic roncsainál a búvárkodás? Az anyósának azt mondta, hogy a legelbűvölőbb nő a világon? Lehetett az bármi, biztos az egész világ rögtön ragyogóbb, illatosabb és színesebb lett. Van, amikor nincs rá se kedv, se idő. Ekkor jut szóhoz a tea. Epres. Bolondosan pikáns.
Összetétel
Rooibos, Természetes aroma, Eper levelek, Piros bors, Eper darabokA tea főzete és íze
Ez a szálas Rooibos tea annyira illatos, mint egy kosár teli illatos, piros nyári gyümölccsel. Természetesen ebben az esetben az eperre utaltunk. A borsnak köszönhetően pedig kellemesen irritáló, és csodálatosan mézeses ízű a Rooibos jelenlététől. A főzete sötét, narancssárga színű.
A tea eredete
Mi az igazi titka ennek az epres őrületnek? A természet négy adománya áll mögötte. Most szépen sorjában írunk róluk pár sort.
A Rooibos nem más, mint a Dél-afrikai cserjék erjesztett levelei és gallyai. Megeshet, hogy még nem hallott róluk. Nem is csoda. Ez a bokor a Dél-afrikai Fokváros nagyon kis részén növekszik. Rendkívül érzékenyek az iparilag szennyezett vízre, levegőre és a talajra. Speciális páratartalmat, tengerszint feletti magasságot, és talajviszonyokat igényelnek. Éppen ezért a bokrok termesztése másutt lehetetlen. Rooibos az egészséges életmód szerelmesei körében az egész világon nagyon népszerű. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy rendkívül csodálatos ízű, másrészt nem tartalmaz koffeint, viszont az antioxidáns, és számos fontos ásványi anyag tartalma nagyon magas.
Az eper levelei az európaiak számára ismertebbek. Tavasszal takarítják be őket, ezért, hogy a lehetséges legtöbb értékes anyagokat tartalmazzák. Az erdei eper leveleiből készült teát gyulladások, vagy gyomorfájdalmak esetén ajánlatos fogyasztani.
A bors, ízéről és hatásairól már a régi indiai írásokból is tanulhatunk. A trópusi esőerdőkben termesztett cserjék gyümölcsei alkaloidokban és piperinben gazdagok. Ezek az anyagok különleges ízt, és aromát adnak a borsnak, de nagy mennyiségben irritálhatják az emésztőrendszert.
És végre eljutottunk az eperhez. Az eper hibrid növény, amelyet álterméséért termesztenek. A köznyelvtől eltérően a szakmai elnevezése a szamóca. A szamóca kiváló gyümölcs, amelyet a gasztronómiában alkalmaznak, de tudni kell róla, hogy ez a gyümölcs természetes eszköz számos egészségügyi probléma leküzdésére. A szamóca magas vitamin, ásványi anyag, és antioxidáns tartalma felelnek a test szellemi, és a fizikai kondíciójáért. Érdekességként szolgálhat, hogy az epret már a kőkorszakban gyűjtögették. Napjainkban mintegy 20 eperfajtát különböztetünk meg, amelyek csak a bolygónk mérsékelt éghajlatú, északi féltekén növekszenek.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C hőmérsékletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 8 perc (fedett csészében), utána szűrje le.




















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ALADIN - keverék

HETEDIK MENNYORSZÁG ROOIBOS
