

Benedekfű szár (Cnicus benedictus L.) - gyógynövény
Nem csak az embereknek, hanem a gyógynövények esetében is gyakran használnak neveket amely elárulja a név viselőjének jellemző tulajdonságát,Nomen est omen. Benedictus áldott a fordításban, így ez a Benedekfű képes igazán rendkívüli módon hatni. A mediterrán gyógynövény tonizálja az emésztést, gyógyító és erősítő képességekkel rendelkezik. De legyen óvatos, mint más esetekben is igaz: mindent mértékkel. Még a Benedekfűvel is.
Összetétel
Benedekfű 100%A gyógynövény eredete
A benedekfű népies nevei: áldott bogáncs, áldott fű, áldott haloványka, pápafű, áldott bogáncs. Az utolsó elnevezése Nagy Károly legendájához fűződik. A hadseregét a harcok alatt a pestis járványa fenyegette. Nagy Károly fel akarta adni a csatát és visszavonulni, amikor álmában egy angyal jelent meg neki, és azt tanácsolta, hogy lőjön egyet a nyilával. Ahova a nyila leesik, ott fog rátalálni a kincsre, amely a katonáit meg fogja védeni. És igen, jól gondolják, a benedekfű volt az.
A benedekfű akár 60 cm magasra is megnőhet. Feltűnő levelekkel, és bozontos sárga virággal rendelkezik. Jellemző a mediterrán térségre, ahol szárazabb, de minőségesebb talajt választ. A szárat a teljes vegetációs ideje alatt takarítják be, azért, hogy egészséges anyagokban legyen gazdag. Ezután lassan körülbelül 30 °C -on, alacsony hőmérsékleten szárítják. A benedekfű ehető növény. Skóciában a növény leveleit két karaj kenyér közé szokták rakni, tápláló, és ízletes uzsonnaként fogyasztották. Leggyakrabban azonban a szárából főzetet készítenek. A főzetét fogyaszthatja is, de fürdőt, vagy borogatást is készíthet belőle. Gyorsítja a sebek, és az irritált bőr gyógyulását. A legnagyobb előnye azonban a májra, és a vesére gyakorolt pozitív hatása. A szoptató nők is értékelni fogják, akiknek segíthet a tejtermelés növelésében. A benedekfű főzetét hat-nyolc hétig fogyaszthatják, ami után egy kis szünetet ajánlunk tartani. Nem ajánljuk azonban a terhes nőknek, és olyan embereknek, akik a gyomor savtúltengésére szednek gyógyszereket.
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
1. Öntse le a gyógynövényt 100 ° C-os forró vízzel 1 teáskanál 250 ml arányban.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3. Áztatási idő 15 perc (fedett csészében), utána szűrje le.















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSALÁN LEVELEK - gyógynövény

Közönséges vasfű (Verbena officinalis)
