06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh

Kód: 915

Ez az egyedi korlátozott kiadású Pu Erh figyelemreméltó. Ban Zhang Mountain-t 2011-ben gyártották, öreg és vadon nőtt teafákból. Szüretelése nem könnyű. Nekivágva az őserdőnek nagy gondossággal válogatva a legjobb leveleket. Szigorúan óvatos elkészítési folyamat átváltoztatja lapos nagy kalácsokká, amelyek a legjobbak közé tartoznak, amit csak a Pu Erh-ok közül kóstolhat.15 238 Ft megrendelés felett
11 998 Ft Áfa nélkül
Jelenleg nem elérhető
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Xishuang Banna
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
10 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1400 - 1850 m

Összetétel

Vörös tea Pu Erh 100%

A tea főzete és íze

Az egyedülálló Pu Erh íze nagyban éppen Öntől függ. Az elkészítés módja, és az infúziók száma nagyon egyértelműen tükrözik a végső tapasztalatát a teával kapcsolatban. Általánosságban azonban elmondhatjuk a Pu Erh-ről, hogy gyengéd földes íz, frissesség, és hosszú édes utóíz jellemzi. Az első főzete nagyon sötét színű, szinte átlátszatlan.

A tea eredete

Ban Zhang Mountain teának több, mint 1000 éves történelme van Kínában. A betakarítása, és a termelése hagyományos alapokon áll, és a mai napig sem változtattak rajta.

A Lao Ban Zhang Village elnevezésű faluról kapta a nevét, amelynek a lakói ajándékozták ezt a teát a világnak. A híres Yunnan tartomány Xishuang Banna délnyugati részén található. A magas hegyeket 18,7 ⁰C-os átlagos éves hőmérséklet, és sűrű köd borítják közel fél évig. A teacserjék a Maynmar határának a közelében, mintegy 310 hektáros területen nőnek. A hivatalos feljegyzések szerint a cserjék 100, 200, és akár 800 évesek.

A Lao Ban Zhang Village-i tea elkészítéséről szóló legrégebbi megemlítés 1476-ig nyúlik vissza. A lakók élete generációk óta nagyon szorosan kapcsolódik a teához. A kínai teafákat (Camellia sinensis) a hegyekben már az ősidők óta ültették, és takarították be. Ma a faluban 117 család él. 2007 óta a legtöbbjük a Chen Sheng Tea Factory-nak adja el a betakarított tealeveket. Mégis, még mindig van 28 család, akik a teát tégla, vagy süteményformába sűrítve árulja a kis teakereskedőknek, vagy a gyűjtőknek, akik gyakran látogatják a falut.

Meg kell továbbá említenünk a természetes életkörülményeket, ahol a tea növekedik. Mivel a teacserjéket a természetben ültetik el (és ültették is), szimbiózisban élnek más növényzetekkel, amelyek az ottani mély erdőkben élnek. A cserjéket hagyják természetesen növekedni, a növekedésükhöz nem alkalmaznak semmiféle trágyát, vagy más kémiai vegyszereket. A nagyon hatékony ökológiai rendszer megvédi őket a kártevőktől, így a tealevelek megkülönböztethetetlen ízt, és illatot kapnak.

A Ban Zhang Mountain tea minőségéről maga Mao Ce-tung is meggyőződhetett, aki állítólag nagy teaszakértő. 1950-ben különleges szállítmányt választottak ki a részére.

Amint már azt a bevezetőben írtuk, a Pu Erhu elkészítésének a pontos folyamatát titokban tartják, csak az ezzel foglalkozó családtagok ismerik az előállításának a titkát. Annyit mégis sikerült megtudnunk, hogy a Ban Zhang Mountainhez a teafák rügyeit, és a 3-4 legfiatalabb leveleit gyűjtik össze. A betakarításukat követően, rövid ideig felmelegítik őket nagy serpenyőkben. Ezt a folyamatot a "zöld megölésének" nevezik. Ezután a tealeveleket tekercselik, és hengerlik. Ezt követően a száraz zöld leveleket meg kell nedvesíteni, le kell fedni, és így hagyják őket fermentálódni. A fermentálás több, mint 50 napig is eltarthat.

Ezután a teát hagyják megszáradni, osztályozzák, és préselik. A Pu Erhek esetében jellemző, hogy a préselésük után tovább hagyják érlelődni a teát. Így alakul ki a tea igazi fanyarsága, az illata, és ízének a széles skálája. A nagyon régi Pu Erhek meglehetősen drágák.

A Bang Zhang Mountaint 2011-ben préselték, és nagyon szigorú helyi körülmények között tárolták. A kínai Yunnan levegő nedvesség tartalma nem hasonlítható össze az európai levegő páratartalmával. Számos tényező kombinálásának köszönhető, hogy ez a tea ilyen ritka, de rendkívül ízletes, sima, és alkalmas az egész nap folyamán a fogyasztásra.

A sütemények súlybeli eltérése : + - 10 g.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erh darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


SÁRKÁNY TEÁJA - keverék
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

SÁRKÁNY TEÁJA - keverék

Ennyi finomság egy teában! A Sárkány finomsága egy borongós délutánon született. Szükségünk volt egy kis energiafeltöltődésre, forró ölelésre és sarokba szorítani a pesszimizmust. Sikerült! A magasztos tealevelek és a gyümölcsdarabok rózsaszínű borssal lábra állítottak bennünket. Erős, mint a sárkány. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 508 Ft /250 g 3 003 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 25.

PU ERH BEENG CHA - 357g
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH BEENG CHA - 357g

Vigyázat: Ez korlátozott kiadása az egyedülálló Pu Erhnek a Yunnan tartományból.  Az öreg és vad teafák sajtolt leveleit a teaimádók a teák mennyországának tartják. Kis türelmet igényelnek a kóstolás során. De aki a különleges föld ízt megszokja, többé nem enged belőle.  A minőségi Pu Erhből készült lapos kalácsok nemcsak örömöt hoznak, de frissességet és jókedvet is. Több az áru részleteiben
14 468 Ft megrendelés felett
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 25.

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g

Szépség első látásra. Édes első kóstolásra. Ilyen a korlátozott kiadású tea Yi Wu hegyeiből. Állítólag, még a múlt században a földtől elvágott leküzdhetetlen sivatagi területről van szó. Lehet, pont ezek a kelet kínai egyedi feltételek adják az egyedi tea lágy és kellemes föld ízét. Lehet az ottani munkások kezei vagy a teakertek tulajdonosai. Lehet az öt éves érési ideje. Állapítsa meg Ön... Több az áru részleteiben
15 238 Ft megrendelés felett
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 25.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»