06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh

Kód: 915

Ez az egyedi korlátozott kiadású Pu Erh figyelemreméltó. Ban Zhang Mountain-t 2011-ben gyártották, öreg és vadon nőtt teafákból. Szüretelése nem könnyű. Nekivágva az őserdőnek nagy gondossággal válogatva a legjobb leveleket. Szigorúan óvatos elkészítési folyamat átváltoztatja lapos nagy kalácsokká, amelyek a legjobbak közé tartoznak, amit csak a Pu Erh-ok közül kóstolhat.13 206 Ft ÁFA-val
10 399 Ft Áfa nélkül
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Xishuang Banna
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
10 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1400 - 1850 m

Összetétel

Vörös tea Pu Erh 100%

A tea főzete és íze

Az egyedülálló Pu Erh íze nagyban éppen Öntől függ. Az elkészítés módja, és az infúziók száma nagyon egyértelműen tükrözik a végső tapasztalatát a teával kapcsolatban. Általánosságban azonban elmondhatjuk a Pu Erh-ről, hogy gyengéd földes íz, frissesség, és hosszú édes utóíz jellemzi. Az első főzete nagyon sötét színű, szinte átlátszatlan.

A tea eredete

Ban Zhang Mountain teának több, mint 1000 éves történelme van Kínában. A betakarítása, és a termelése hagyományos alapokon áll, és a mai napig sem változtattak rajta.

A Lao Ban Zhang Village elnevezésű faluról kapta a nevét, amelynek a lakói ajándékozták ezt a teát a világnak. A híres Yunnan tartomány Xishuang Banna délnyugati részén található. A magas hegyeket 18,7 ⁰C-os átlagos éves hőmérséklet, és sűrű köd borítják közel fél évig. A teacserjék a Maynmar határának a közelében, mintegy 310 hektáros területen nőnek. A hivatalos feljegyzések szerint a cserjék 100, 200, és akár 800 évesek.

A Lao Ban Zhang Village-i tea elkészítéséről szóló legrégebbi megemlítés 1476-ig nyúlik vissza. A lakók élete generációk óta nagyon szorosan kapcsolódik a teához. A kínai teafákat (Camellia sinensis) a hegyekben már az ősidők óta ültették, és takarították be. Ma a faluban 117 család él. 2007 óta a legtöbbjük a Chen Sheng Tea Factory-nak adja el a betakarított tealeveket. Mégis, még mindig van 28 család, akik a teát tégla, vagy süteményformába sűrítve árulja a kis teakereskedőknek, vagy a gyűjtőknek, akik gyakran látogatják a falut.

Meg kell továbbá említenünk a természetes életkörülményeket, ahol a tea növekedik. Mivel a teacserjéket a természetben ültetik el (és ültették is), szimbiózisban élnek más növényzetekkel, amelyek az ottani mély erdőkben élnek. A cserjéket hagyják természetesen növekedni, a növekedésükhöz nem alkalmaznak semmiféle trágyát, vagy más kémiai vegyszereket. A nagyon hatékony ökológiai rendszer megvédi őket a kártevőktől, így a tealevelek megkülönböztethetetlen ízt, és illatot kapnak.

A Ban Zhang Mountain tea minőségéről maga Mao Ce-tung is meggyőződhetett, aki állítólag nagy teaszakértő. 1950-ben különleges szállítmányt választottak ki a részére.

Amint már azt a bevezetőben írtuk, a Pu Erhu elkészítésének a pontos folyamatát titokban tartják, csak az ezzel foglalkozó családtagok ismerik az előállításának a titkát. Annyit mégis sikerült megtudnunk, hogy a Ban Zhang Mountainhez a teafák rügyeit, és a 3-4 legfiatalabb leveleit gyűjtik össze. A betakarításukat követően, rövid ideig felmelegítik őket nagy serpenyőkben. Ezt a folyamatot a "zöld megölésének" nevezik. Ezután a tealeveleket tekercselik, és hengerlik. Ezt követően a száraz zöld leveleket meg kell nedvesíteni, le kell fedni, és így hagyják őket fermentálódni. A fermentálás több, mint 50 napig is eltarthat.

Ezután a teát hagyják megszáradni, osztályozzák, és préselik. A Pu Erhek esetében jellemző, hogy a préselésük után tovább hagyják érlelődni a teát. Így alakul ki a tea igazi fanyarsága, az illata, és ízének a széles skálája. A nagyon régi Pu Erhek meglehetősen drágák.

A Bang Zhang Mountaint 2011-ben préselték, és nagyon szigorú helyi körülmények között tárolták. A kínai Yunnan levegő nedvesség tartalma nem hasonlítható össze az európai levegő páratartalmával. Számos tényező kombinálásának köszönhető, hogy ez a tea ilyen ritka, de rendkívül ízletes, sima, és alkalmas az egész nap folyamán a fogyasztásra.

A sütemények súlybeli eltérése : + - 10 g.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PU  ERH  SUPER BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH SUPER BIO

Amikor hiányzik az öröm az életéből, amikor szüksége van élénkítésre, amikor barátra van szüksége az esős délutánon... Mindig itt van a minőségi tea. Ez minden oldalról örömöt szerez. Az ízlelőbimbók fürdeni fognak, az emésztés boldogan felugrik, a rosszkedv elillan messze földre. A Pu Erh Bio minőségben ízletes boldogság minden napra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 725 Ft /250 g 2 690 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves

A négy grammos kis kedvenc a teák között igazi kincs. Egész tizenöt évig tartott, míg megérett és a világ legjobb teái közé sorolták. A Pu Erh Mini Tou Cha nagyon jó választás a tea kedvelőknek és a mély ízek és enyhe főzetek imádóinak. Aki megkóstolja, nem találkozik fanyarsággal. A szájában enyhe édes íz és rendkívüli melegség árad szét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 087 Ft /250 g 3 635 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

PU ERH BEENG CHA - 357g
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH BEENG CHA - 357g

Vigyázat: Ez korlátozott kiadása az egyedülálló Pu Erhnek a Yunnan tartományból.  Az öreg és vad teafák sajtolt leveleit a teaimádók a teák mennyországának tartják. Kis türelmet igényelnek a kóstolás során. De aki a különleges föld ízt megszokja, többé nem enged belőle.  A minőségi Pu Erhből készült lapos kalácsok nemcsak örömöt hoznak, de frissességet és jókedvet is. Több az áru részleteiben
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26
12 539 Ft ÁFA-val
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »