Áfonyás cupcake - rooibos
Az áfonya az antioxidánsok forrása, a cupcake az öröm forrása. Nemcsak a tányéron, hanem a teában is jól megférnek egymás mellett. Ezért döntöttünk úgy, hogy az édes áfonyát, a savanykás bodzabogyót, a bársonyos rooibost és a mézes honeybusht kombináljuk, hogy egy koffeinmentes, édesítés nélküli teát készítsünk. Az áfonyás cupcake-nek nincs szüksége se cukorra, se szirupra.
Összetétel
Rooibos, Honeybush, Bodza, Fekete áfonya 2%, , Természetes aromaInfúzió és tea íz
Az Áfonyás Cupcake tea keverék piros-narancs színű főzetet biztosít, amelynek íze (természetesen) áfonyás, és hasonlíthat a népszerű kis cupcake-re. Hogy miért? Mert az áfonya kiegészíti az édes rooibost és a mézbokrot, amelyek azon gyógynövények közé tartoznak, amelyekből hiányzik a fanyarság vagy savanyúság. A bodzabogyó ebben az esetben gondoskodik a friss alaphangokról.
Ez a tea forrón is elkészíthető, de jeges teaként is remekül fogyasztható.
A tea eredete
Szuperélelmiszerként emlegetik, és nem vagyunk meglepve. Az áfonya rengeteg érdekes anyagot tartalmaz - a C-, A- és B-vitamintól kezdve az ásványi anyagokon át az antociánokig. Ezeknek köszönhető az áfonya gyönyörű kék-piros színe.
A botanikusok a fekete áfonyát (Vaccinium myrtillus) a hangafélék családjába sorolják, ami arra utal, hogy a hangafélékhez hasonló élőhelyeket kedvel. A sűrű áfonyabokrok valóban általában nedves helyeken, savanyúbb talajon és nagyobb magasságban találhatók. Az áfonya Észak-Európában a legelterjedtebb, de megtalálható Izlandon és a Kaukázusban is. Nem kell különösebben részletezni, hogy mire lehet felhasználni az édes, kerek gyümölcsöt. Mindannyian ismerjük az áfonyalekvárt, az áfonyás pitét, az áfonyás gombócot és az áfonyateát.
A Honeybush a második alapvető összetevője az áfonyás süteményteának. Az úgynevezett tea nem - tea gyönyörű édességet és lágyságot kölcsönöz az italnak. Ez a Cyclopia intermedia cserje erjesztett, tűszerű levelei. Kizárólag a dél-afrikai vadonban nő, és a világon sehol máshol nem termesztik. Különleges talaj- és éghajlati viszonyokat igényel, és rendkívül érzékeny az ipari szennyezésre.
Harmadszorra álljunk meg a rooibosnál, amelyet gyakran Redbush teának is neveznek. Ez is Dél-Afrikában őshonos, de a honeybush-tól eltérően Amerikában, Európában és Ázsiában is termesztik a gazdák. A Cape teafáról (Aspalathus linearis) szedik, egy olyan cserjéről, amelynek levelei és gallyai erjedésen mennek keresztül, ami gyönyörű mahagóni színt és édes ízt kölcsönöz neki.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 8 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
1. Öntse le a teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többett hozzá.
3. Áztatási idő 8 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 4 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0.1 g |
ebből telített zsírok: | 0.1 g |
Szénhidrátok: | 0.1 g |
ebből cukrok: | 0.1 g |
Fehérjék: | 0.1 g |
Só: | 0.01 g |
12. 23.