

Áfonyás cupcake - rooibos
Az áfonya az antioxidánsok forrása, a cupcake az öröm forrása. Nemcsak a tányéron, hanem a teában is jól megférnek egymás mellett. Ezért döntöttünk úgy, hogy az édes áfonyát, a savanykás bodzabogyót, a bársonyos rooibost és a mézes honeybusht kombináljuk, hogy egy koffeinmentes, édesítés nélküli teát készítsünk. Az áfonyás cupcake-nek nincs szüksége se cukorra, se szirupra.
Összetétel
Rooibos, Honeybush, Bodza, Fekete áfonya 2%, , Természetes aromaInfúzió és tea íz
Az Áfonyás Cupcake tea keverék piros-narancs színű főzetet biztosít, amelynek íze (természetesen) áfonyás, és hasonlíthat a népszerű kis cupcake-re. Hogy miért? Mert az áfonya kiegészíti az édes rooibost és a mézbokrot, amelyek azon gyógynövények közé tartoznak, amelyekből hiányzik a fanyarság vagy savanyúság. A bodzabogyó ebben az esetben gondoskodik a friss alaphangokról.
Ez a tea forrón is elkészíthető, de jeges teaként is remekül fogyasztható.
A tea eredete
Szuperélelmiszerként emlegetik, és nem vagyunk meglepve. Az áfonya rengeteg érdekes anyagot tartalmaz - a C-, A- és B-vitamintól kezdve az ásványi anyagokon át az antociánokig. Ezeknek köszönhető az áfonya gyönyörű kék-piros színe.
A botanikusok a fekete áfonyát (Vaccinium myrtillus) a hangafélék családjába sorolják, ami arra utal, hogy a hangafélékhez hasonló élőhelyeket kedvel. A sűrű áfonyabokrok valóban általában nedves helyeken, savanyúbb talajon és nagyobb magasságban találhatók. Az áfonya Észak-Európában a legelterjedtebb, de megtalálható Izlandon és a Kaukázusban is. Nem kell különösebben részletezni, hogy mire lehet felhasználni az édes, kerek gyümölcsöt. Mindannyian ismerjük az áfonyalekvárt, az áfonyás pitét, az áfonyás gombócot és az áfonyateát.
A Honeybush a második alapvető összetevője az áfonyás süteményteának. Az úgynevezett tea nem - tea gyönyörű édességet és lágyságot kölcsönöz az italnak. Ez a Cyclopia intermedia cserje erjesztett, tűszerű levelei. Kizárólag a dél-afrikai vadonban nő, és a világon sehol máshol nem termesztik. Különleges talaj- és éghajlati viszonyokat igényel, és rendkívül érzékeny az ipari szennyezésre.
Harmadszorra álljunk meg a rooibosnál, amelyet gyakran Redbush teának is neveznek. Ez is Dél-Afrikában őshonos, de a honeybush-tól eltérően Amerikában, Európában és Ázsiában is termesztik a gazdák. A Cape teafáról (Aspalathus linearis) szedik, egy olyan cserjéről, amelynek levelei és gallyai erjedésen mennek keresztül, ami gyönyörű mahagóni színt és édes ízt kölcsönöz neki.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
1. Öntse le a teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többett hozzá.
3. Áztatási idő 8 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 4 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0.1 g |
ebből telített zsírok: | 0.1 g |
Szénhidrátok: | 0.1 g |
ebből cukrok: | 0.1 g |
Fehérjék: | 0.1 g |
Só: | 0.01 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

VÖRÖS SZENVEDÉLY ROOIBOS

ALADIN - keverék
