06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

SZIBÉRIAI CHAGA BIO gomba (Inonotus obliquus) por

Kód: 1419

Chaga vagy hamvaskéreg gomba. Ez egy gomba, amely nyírfa törzseken nő ahol a kéreg megsérült. Kinézetre olyan, mintha a kéreg megégett volna, innen kapta nevét. Számos gyógyító hatásáról ismert. Szibériából származik, ahol a helyiek úgy tekintenek rá, mint a halhatatlanság gyógynövényére. A hagyományos orvoslás Oroszországban használja a 16. század óta. Ugyancsak  nagy hagyománya van a kínai orvoslásban is.A Chaga gomba sok antioxidánst, poliszacharidot, flavonoidot tartalmaz. A vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 294 Ft /250 g 7 318 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 03. 05.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Finnország
Íz
Íz:
Édeskeserű
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Chaga BIO 100%

A gomba infúziója és íze

A mélybarna színű por ugyanakkor keserű és édes ízű. Mivel őrölt gomba, nem oldódik vízben. Hozzáadhatja ételekhez és italokhoz, vagy teához hasonló italt készíthet.

A gomba eredete

Először egy kis taxonómia. A szibériai Chaga népi neve hamvaskéreg gomba (Inonotus obliquus). A gomba birodalomban sörtésréteg gombák családjába sorolják (ez azt jelenti, hogy a sporokarpák vörösesbarna repedések formájában vannak, amelyek chlamydospórákat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a faj növekedését, míg a fa elpusztulása után a szaporodásáért felelős basidiospórák képződnek). Ezenkívül a hamvaskéreg gomba tartozik a fátyolos gombákhoz mint a pöfeteg, rókafélék, törpe tüskék, laskagomba, vargánya. Nincs szükség részletesebb ismeretekre. Röviden:lombhullató fákon található gombás parazita, leggyakrabban nyír, bükk, nyár, tölgy vagy éger. És aki találkozik vele a mély erdőben, valószínűleg nem fogja elbűvölni a szépsége.
De nem az esztétika a lényeg. A sötét vagy fekete színű termés nem pontosan látszólagos képződményeket hoznak létre a fatörzseken. Lehet találni egy éves tökéletes termést, amelynek kerülete akár felét is elfoglalja a fa törzsének. Ezzel szemben a ferde nem tökéletes temések csak 10–35 centiméter méretűek, szabálytalan félgömb alakúak és szürke színűek, amelyek később rozsdásbarnává válnak. 20 éven át élnek. Amint a szibériai Chaga a megtámadott fák, lassú pusztulást okozza.
A szibériai Chaga otthona Oroszország, Észak-Európa és Észak-Amerika és Ázsia erdőiben. Vagyis ahol egész évben alacsony hőmérsékletek vannak. Ezen a területen nagy népszerűségnek örvend a számos orvosi betegség leküzdésében. A felhasználásáról szóló jelentések Mezopotámiába és Egyiptomba nyúlnak vissza és népszerűek Kínában és Japánban. Oroszországban sámán szertartásokban használták. Állítólag a szibériai gyógyító és misztikus Rasputin bízta meg munkájával, és orosz író Nobel-díjas Solženicinyn jelentette a Rák című munkájában.

Használathoz apróra kell darabolni a gombát, és nagyon lassan szárítani.  Tele van jótékony vegyületekkel. Említsük meg a betulint és a betulinsavat, különféle fertőzések és kiválasztott civilizációs betegségek leküzdésére. Érdemes megemlíteni a β-glükánokat is, mint erős immunstimulánsok. A melanin antioxidánsként működik, a terpének és a szteroidok segíthetnek a rákban. Kis mértékben a szibériai Chaga tartalmaz D- és B-vitamint, kalciumot, cinket, magnéziumot, vasat és más ásványi anyagokat.
Hozzá kell tenni, hogy a hamvaskéreg gomba Finnország erdőiben nőttek fel, tisztán természetes körülmények között, amelyeket az emberi tevékenység nem érint. Ezért nincs jelen káros anyag vagy maradékanyag.
Most már csak azt kell tudnia, hogyan kell elkészíteni ez a ritka gombát. Ha iaz talokat kedveli, forraljon fel egy teáskanál port vízben, és kortyolgassa napi kétszer akár 8 hétig. A port közvetlenül is felhasználhatja, és vízzel inni. Vagy adja hozzá turmixhoz, joghurthoz, meleg kakaóhoz, teához… Röviden: tegye a reggelit vagy az uzsonnát rendkívül egészségessé.

Hatásai - teák

Chaga
Hatásai - Chaga

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 95-100 °C Mennyiség 1 teáskanál 3 dl

Használati útmutató


Hozzáadhatja vízhez, kávéhoz, tejhez, forró csokoládéhoz, gyümölcsléhez.
A tea előkészítése esetén ajánlott 1 teáskanálhoz 300 ml forró vizet használni.
Ajánlott napi adag 1 teáskanál naponta kétszer, optimálisan 20 perccel étkezés előtt.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
JÁZMINOS - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JÁZMINOS - zöld tea

Ha még nem tudja, hogy melyiket is válassza a bájos szálas teáink közül, akkor döntsön a klasszikus jázminos mellett. A híres specialitás Távol-Keletről lehengerlő mennyei illattal rendelkezik, amely eltávolítja a belső nyugtalanságot. A Jázminos tea több mint ezer éve a hagyományos kínai kultúra része. Ha megkóstolja, az egyik kedvence lesz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 473 Ft /250 g 5 502 Ft /250 g 2 201 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 03. 05.

JIAOGULAN - halhatatlanság gyógynövénye (ötlevelű Ginzeng)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JIAOGULAN - halhatatlanság gyógynövénye (ötlevelű Ginzeng)

Az emberiség 600 éve ismeri a Jiaogulánt. És beilleszkedett a halhatatlanság gyógynövényei közé. Botanikailag ez egy ötlevelű ginzeng, népszerű a népi gyógyászatban, az immunitás fokozására és a legtöbb betegség megelőzésére. Kínában arról számoltak be, hogy a rendszeresen használó lakosságnak itt él a világ legtöbb száz éves embere. Velünk tart? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
19 047 Ft /250 g 7 619 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 03. 05.

VILCACORA - gyógynövény (Uňa de gato, Macskakarom)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

VILCACORA - gyógynövény (Uňa de gato, Macskakarom)

Ha azt írnánk, hogy Uncaria tomentosa csak a botanikus tudja értelmezni. De ha úgy tüntetjük fel, hogy Uňa de gato, Vilcacora vagy Macskakarom, rögtön tudjuk miről is van szó. Az Inkák legendás szent növénye, mint varázslatos antioxidáns és immunerősítőként van dédelgetve, Európába csak nemrég érkezett. De nekik köszönhetően tudjuk, hogy a Vilcacora belső kérge jelentős potenciállal rendelkezik! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 478 Ft /250 g 3 391 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 03. 05.

Megtekintette


10% KEDVEZMÉNY
ÉDES MÁMOR GYÓGYNÖVÉNY KEVERÉK  - gyógytea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ÉDES MÁMOR GYÓGYNÖVÉNY KEVERÉK - gyógytea

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 692 Ft /250 g 6 923 Ft /250 g 2 769 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 03. 05.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»