06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PASUCHACA - gyógynövény

Kód: 1307

Nem titok, hogy a mély esőerdők és a Peru magas csúcsai több mint 1400 gyógynövényt adnak a világnak. A Pasuchaca egyike azoknak. Vadon nő a legmagasabb területeken az Andokban. A főzethez az egész gyökeret gyűjtik, közvetlenül a Pasuchaca virágzása előtt betakarítják, ekkor tartalmazza a legaktívabb összetevőket. Ezt tették az ősi indiánok, és leszármazottaik is ugyanúgy hisznek a természet erejében.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru

Összetétel

Pasuchaca 100%

A tea infúziója és íze

A Pasuchaca infúziója halványbarna vagy rozsdás színű. A főzet szinte szagtalan, íze nagyon gyenge, kissé édes.

A tea eredete

Ennek az egzotikus gyógynövénynek a magyar neve (Szent Róbert-gyógyfű) Geranium dielsianum. Ez egy növény, amelyet a botanikusok és a fitoterapeuták még nem írtak le teljesen. Használatának írásbeli nyilvántartásai sem maradt fenn. Az első említést Fernando Montesinos fizikus állította egy tudományos jelentésben, amely a perui natív Oskar Silva narratívájára utal. Valószínűleg nem fogunk többet tudni a Pasuchaca használatának történeteiről. Leírását és felhasználási lehetőségeit korábban csak szóbeli módon terjesztették.

Csak 2000-ben vizsgálták meg a gyógynövényt alaposabban. Következtetéseit a Limában, a FYTO 2000 nemzetközi szimpóziumon mutatták be tudósok. Hihetetlen antioxidáns képességű bioflavonoid jelenléte keltette fel a legnagyobb meglepetést. Cianogéneket, glikozidokat, tanninokat, szaponinokat, szeszkviterpeneket, karotinoidokat és sok más figyelemre méltó vegyületet is leírtak.

A Pasuchaca vadon élő növény, maximuma 35 centiméter. Ez egy endemikus faj, amelyet a világ többi részén nem csak a dél-amerikai Andok magas hegységén talál meg. Általában csak Cajamarca, Ayabaca, Piura és Chota megyékben található meg. Magassága legalább 3000 méter. Karéjos,sötétzöld színű levelei van és Lila és vöröses-narancs virágokkal virágzik. Érdekes a szaporodás módja. A növény közepén egy "henger" nő, amely hasonlít egy madár csőrére. Amikor a magok benne érlelődnek, a lehető legtávolabb dobják el az anyanövénytől.

Fitoterápia céljából a növény gyökerét közvetlenül a virágzás előtt, azaz márciusban és áprilisban betakarítják. Óvatosan szárítják majd összetörjik és átválogatják.

A vércukorszintre érzékeny emberek, a várandós és szoptató nők, valamint a 3 éves kor alatti gyermekek nem használhatják a pasuchaca-főzeiét. Egy kezelés maximális hossza 5 hét.

Hatásai - teák

Pasuchaca
Hatásai - Pasuchaca

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Használati útmutató

1. Öntsön le 2 evőkanál Pasuchaca-t körülbelül 700 ml hideg vizzel, és forralja fel.

2. 5-10 percig főzze alacsony hőfokon.

3. Szűrés után naponta 3 x 1 pohárral kortyolgassa.

A Pasuchaca-t (5-10 gramm) tegye egy edénybe, öntsön rá 1 liter vizet és főzzük, amíg a fele elpárolog. Az így elkészített italt 2 óránként 1 dl kortyolgassa.

Íz és tónus:
Intenzitás
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CUTI CUTI - (Asplenium lunulatum ) gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CUTI CUTI - (Asplenium lunulatum ) gyógynövény

Indiánok. Őserdő. Gyógynövények. Nem kell többet tudnia. A hagyományos dél-amerikai orvoslás az Andok-szakadékait befedő és a legmélyebb őserdőkben élő gyógynövények hatásán alapul. Az egyikük Cuti Cuti, egy vad páfrány, amelynek népszerűsége gyorsan növekedett. A Cuti Cuti teájának rejtett a tisztító ereje. Segít több ezer éve a nőknek és a férfiaknak. Ahhoz, hogy erősek legyenek és könnyebben leküzdjék a buktatókat, amelyeket az élet hoz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 884 Ft /250 g 3 154 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2022. 1. 28

HERCAMPURI - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HERCAMPURI - gyógynövény

Őszintén, ez a növény nagyon keserű. Ugyanakkor annyira népszerű, hogy nem hagyhatja figyelmen. A  fitoterápiában a hercampuri gyógynövényt használják mert  elsősorban az egészséges emésztést támogatja. Az őshonos peruiak Té Amargo –nak hívják íze miatt, számunkra röviden "keserű tea". A megközelíthetetlen hegyekben nő, kizárólag kézzel szüretelve, lassan és gondosan szárítva. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 884 Ft /250 g 3 154 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2022. 1. 28
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »