06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

OOLONG RED LIU PAN SHUI

Kód: 932

Ha levelet szeretne oda küldeni, akkor jegyezze meg az 553000 irányítószámot. Ha szeretne oda utazni, jegyezze meg Quilin Cave Park. És ha onnan valamit szeretne elhozni, jegyezze meg a Red Oolong Liupanshui. Az ugyanezzel a  névvel rendelkező kínai tartomány megéri a látogatást. A természet, az emberek és a tea végett. Kóstolja meg a kivételes Oolongot. Delikátesz és kellemes kakaós élmény várja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 648 Ft /250 g 4 259 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 9. 23. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Guizhou
Íz
Íz:
Kakaó, Delikátní

Összetétel

Red Oolong 100%

A tea főzete és íze

 

Az Oolong Liu Pan Shui azonnal örömet fog okozni, ahogy leönti forró vízzel. Lenyűgöző nagy, sötét levelekkel rendelkezik, amelyek lassan nyílnak ki, és minden Manu tea rajongó számára azonnal vonzóvá válik. A főzete friss, finoman pörkölt ízű és illatú. A végén azonban örömmel ismeri fel a kakaó és az édes kenyérkéreg tónusait. Az ital halványsárga színű.  

A tea eredete

Honnan származik ez a tea? Ez a rendkívül érdekes és kiváló minőségű kínai tea Liu Pan Shui térségből, a kínai, Guizhou tartományból származik. Korábban Kweichow nevezték, az ország dél-nyugati részén található, hegyek és szubtrópusi éghajlat jellemzik. Az éves átlaghőmérséklete 10 és 20 ° C között van, sajnos a vidéki területek vízhiánnyal szenvednek. Másrészt, magas fokú biológiai sokféleség jellemzi, örökzöld, lombhullató, tűlevelű és vegyes erdőkkel. A Cohai-tó területét természetvédelmi területnek is nyilvánították, mivel sok madár a területen telel át. Maga Liupanshui a tartomány nyugati részén található. Amellett, hogy jelentős vasúti csomópont, természetbarátok is látogatják a tartományt. Földalatti tó, a Qilin Cave Park és környéke vonzza a turistákat, a mészkő képződményeinek köszönhetően, amelyek a park, és számos templom alapjaként szolgálnak. A helyi teakertekről különös gondoskodással törődnek a termelők már generációk óta. Az egyedülálló természeti adottságoknak, és a termelők gondoskodásának köszönhető, a Liupanshui Oolongok ennyire népszerűek. Érdemes megemlíteni, hogy a helyi tea értékesítéséből származó nyereség támogatja a helyi iskola működését. 

 

A Red Oolong Liu Pan Shui teát ugyanolyan titokzatos módszerrel készítik, mint a részben erjesztett teákat. Az európaiak nem tudják meg soha a pontos receptet, de megtudtuk, hogy a tealeveleket a betakarításuk után először hagyják elhervadni, ezután a leveleket bambusz kendőkbe csomagolva intenzíven átrázogatják. Ez megzavarja a levelek sejtszerkezetét és kiengedik a levüket. Ezt a folyamatot többször is megismétlik. A fermentáció végét a tapasztalt teamesterek a tea illatáról ismerik fel. Ezt követi a tealevelek felmelegítése, a gyors lehűtésük, görgetésük, vagy a granulálásuk. Végül a teát szárítják, és csomagolják.  

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 921 Ft /250 g 4 183 Ft /250 g 1 673 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 9. 23. 2021

OOLONG SMOOTH
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG SMOOTH

Ha már valami félnek a kínálatunkban kell, hogy szerepeljen, akkor az a félig fermentált tea. De semmi más. A minősége száz százalékos, az íze ugyanúgy... És az aromája? Az egyenesen pompás. Ha még nem próbálta az ún, piros teát, akkor az Oolong smooth lesz az igazi, amivel kezdhet. Elvarázsolja a lágy föld ízével és az egyedi illatú fa aromájával. Élvezheti egész nap. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 620 Ft /250 g 2 248 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 9. 23. 2021

WHITE MONKEY - FEHÉR MAJOM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

WHITE MONKEY - FEHÉR MAJOM - zöld tea

Fedezze fel! A figyelemreméltó White Monkey joggal tartozik a kínai teakultúra kincsei közé. A kelet kínai tenger felett található Taimu hegyei közt szüretelik. Mivel sziklás lejtőkön nő, állítólag a szüretelésére betaanított fehér majmokat küldtek. Vagy esetleg a majmok puha szőréről kapta a nevét? Így vagy úgy, a csodásen édeskés és enyhe virág tónusok Önt elvarázsolják. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 282 Ft /250 g 4 113 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 9. 23. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »