06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

OOLONG RED LIU PAN SHUI

Kód: 932

Ha levelet szeretne oda küldeni, akkor jegyezze meg az 553000 irányítószámot. Ha szeretne oda utazni, jegyezze meg Quilin Cave Park. És ha onnan valamit szeretne elhozni, jegyezze meg a Red Oolong Liupanshui. Az ugyanezzel a  névvel rendelkező kínai tartomány megéri a látogatást. A természet, az emberek és a tea végett. Kóstolja meg a kivételes Oolongot. Delikátesz és kellemes kakaós élmény várja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 040 Ft /250 g 4 016 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 11. 30. 2020
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Guizhou
Íz
Íz:
Finom, kakaós

Összetétel

Red Oolong 100%

A tea főzete és íze

 

Az Oolong Liu Pan Shui azonnal örömet fog okozni, ahogy leönti forró vízzel. Lenyűgöző nagy, sötét levelekkel rendelkezik, amelyek lassan nyílnak ki, és minden Manu tea rajongó számára azonnal vonzóvá válik. A főzete friss, finoman pörkölt ízű és illatú. A végén azonban örömmel ismeri fel a kakaó és az édes kenyérkéreg tónusait. Az ital halványsárga színű.  

A tea eredete

Honnan származik ez a tea? Ez a rendkívül érdekes és kiváló minőségű kínai tea Liu Pan Shui térségből, a kínai, Guizhou tartományból származik. Korábban Kweichow nevezték, az ország dél-nyugati részén található, hegyek és szubtrópusi éghajlat jellemzik. Az éves átlaghőmérséklete 10 és 20 ° C között van, sajnos a vidéki területek vízhiánnyal szenvednek. Másrészt, magas fokú biológiai sokféleség jellemzi, örökzöld, lombhullató, tűlevelű és vegyes erdőkkel. A Cohai-tó területét természetvédelmi területnek is nyilvánították, mivel sok madár a területen telel át. Maga Liupanshui a tartomány nyugati részén található. Amellett, hogy jelentős vasúti csomópont, természetbarátok is látogatják a tartományt. Földalatti tó, a Qilin Cave Park és környéke vonzza a turistákat, a mészkő képződményeinek köszönhetően, amelyek a park, és számos templom alapjaként szolgálnak. A helyi teakertekről különös gondoskodással törődnek a termelők már generációk óta. Az egyedülálló természeti adottságoknak, és a termelők gondoskodásának köszönhető, a Liupanshui Oolongok ennyire népszerűek. Érdemes megemlíteni, hogy a helyi tea értékesítéséből származó nyereség támogatja a helyi iskola működését. 

 

A Red Oolong Liu Pan Shui teát ugyanolyan titokzatos módszerrel készítik, mint a részben erjesztett teákat. Az európaiak nem tudják meg soha a pontos receptet, de megtudtuk, hogy a tealeveleket a betakarításuk után először hagyják elhervadni, ezután a leveleket bambusz kendőkbe csomagolva intenzíven átrázogatják. Ez megzavarja a levelek sejtszerkezetét és kiengedik a levüket. Ezt a folyamatot többször is megismétlik. A fermentáció végét a tapasztalt teamesterek a tea illatáról ismerik fel. Ezt követi a tealevelek felmelegítése, a gyors lehűtésük, görgetésük, vagy a granulálásuk. Végül a teát szárítják, és csomagolják.  

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 631 Ft /250 g 1 852 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 11. 30. 2020

MILK OOLONG
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MILK OOLONG

A tej, ahogy tudjuk, lágy, sima, bársonyos, édes... Milyen lehet a tejes Oolong? Teljesen ugyanaz! A Milk Oolong, a tajvani finomság szokatlanul puha ízű és édeskés aromájú. Olyan lélegzetelállító tájon termesztik, melyhez duzzadt hegyek és zöld lejtők tartoznak. Termelésére a legnagyobb figyelmet fordítják. Nem csoda tehát, hogy a legmagasabb értékűek közé tartozik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

JAZMINOS OOLONG TIE KUAN YIN
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAZMINOS OOLONG TIE KUAN YIN

Hogyan lehet készíteni a finomból még finomabbat? Az exkluzív oolonghoz hasonlóan készül a jázminos exkluzív oolong is. Szórja az Oolong Tie Kuan Yin legjobb tételét jázmin rügyekkel, hagyja kibontakozni és biztosítja a zöld levelek kellemes illatát, majd finoman fújja ki őket a teaból. Kész, a varázslat működött. Most lehet ízlelni és ízlelni… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 631 Ft /250 g 1 852 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 11. 30. 2020
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »