06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MOZAMBIK OP GREEN MONTE METILILE BIO - zöld tea

Kód: 1620
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Csakúgy, mint a Namuli-hegy buja zöld dombjai, a helyi tea is lélegzetelállítóan smaragd. Azonban nemcsak színével vonzza. Tele finom hajtásokkal, organikusan termesztik, és a csészéjében friss, enyhén virágos ízű lesz. Engedje meg, hogy megkísértjen egy kirándulás a Monte Metilile afrikai teakertjébe. A világ egyik legjobb afrikai teája!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 188 Ft /250 g 1 275 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mozambik
Vidék
Vidék:
Mount Namuli
Íz
Íz:
Friss, enyhén virágos
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Zöld tea Mozambik OP Green Monte Metilile BIO 100%

A tea infúziója és íze

A mozambiki zöld tea OP Green Monte Metilile BIO enyhe, friss ízű, virágainak utolsó ízével. Összességében nagyon harmonikusan hangzik. Az infúzió halványsárga színű és finom illatú, amelyben a virág tónusai megkülönböztethetők. Ne felejtse el kipróbálni ezt a zöld teát nemcsak a forró, hanem a jeges változatban is. Rendkívül frissítő.

A tea eredete

Ami a zöld teát illeti, kevesen képzelik el a mozambiki tealeveleket. E szöveg elolvasása után azonban valami megváltozhat. Legalábbis reméljük. A kelet-afrikai ország az elmúlt években kiváló minőségű teát gyártott, és jó úton halad ebben a tekintetben a világ vezető szerepének visszatérésében. Évtizedek óta hanyatló kertek után úgy tűnik, hogy Mozambik új teaútra indul. Szorítunk!

Amint megkóstolja a mozambiki OP Green Monte Metilile BIO-t, azonnal világossá válik számára, hogy nem túlzunk. Csak a nevében szereplő OP (Orange Pekoe) rövidítés hívja fel a figyelmet a finom és ritka hajtások magas arányára. A BIO becenév biztosítja a tea organikus eredetét, a Monte Metilile kert neve pedig eloszlat minden kétséget az eredettel kapcsolatban. Végül is a Cha de Magoma által gondozott ültetvényről van szó, amely jelentős erőforrásokat fektet a revitalizálásába. Mozambik szinte minden teakertje jelentős károkat szenvedett az elmúlt évtizedekben. A teaipar hanyatlása (egyébként - Mozambik még mindig Afrika második legnagyobb teaexportőre volt az 1960-as években) a tizenöt évig tartó polgárháborúnak, valamint az ország hosszú távú boldogtalan társadalmi és gazdasági körülményeinek volt köszönhető.


A Monte Metilile teakert 2560 hektár területtel rendelkezik a Namuli-hegy régiójában. Ez egy olyan terület Mozambik második legmagasabb hegye alatt, amelyet történelmileg trópusi esőerdők borítanak, és amelyet a magas biológiai sokféleség jellemez. Maga az ültetvény 1200 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, olyan helyen, amely ideális napfény- és páratartalom-arányt, valamint kiváló talajviszonyokat biztosít a teafák számára.

A mozambiki  OP Green Monte Metilile BIO tea az ortodox teákhoz tartozik, azaz gondosan és kézzel dolgozzák fel. Az egész folyamat kezdete a teahajtások szedése, amelyet a munkások rövid időrehervadni hagynak. Ezt követi a görgetés (gyűrés). Ez felszabadítja az enzimek oxidálásához szükséges sejtek levét. A zöld teák esetében az oxidációs fázis nagyon rövid, majd a tea szárítása, válogatása és csomagolása következik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Mosambik OP Green Monte Metilile BIO zöld teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 16.

Értékelés: kitűnő
Van egy új kedvencem. Számomra a legjobb tea, amit eddig ittam, legközelebb biztosan ezt fogom rendelni. Az íze a Srí Lanka-i teára emlékeztet, de ennek az íze sokkal érdekesebb. Nagyra értékelem a szép csomagolást is,a rendelés nagyon kellemesen meglepett. Köszönöm az ízélményt, szuper munkát végeznek további sok sikert. :-)

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CHINA CHUN MEE - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA CHUN MEE - zöld tea

A kínaiak Ritka szemöldöknek nevezték el és naponta fogyasztják. A finom, könnyedén édeskés tea, amely frissít és tágítja az elmét, gyorsan hírét hallották az európaiak is. A hagyományos kínai zöld tea felsorakozott a népszerű frissítő italok közé az öreg kontinensen is. Állítólag az illata, mint a vihar után az erdő és a föld, és a gondos ízlelgetés után pedig szilva utóízt fedezhetünk fel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 855 Ft /250 g 1 542 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

PI LO CHUN - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PI LO CHUN - zöld tea

Nyugodt reggeli a kertben, délutáni találkozó a barátokkal...ezek tökéletes lehetőségek a zöld teák hosszú ízlelgetésére. Ezért nem hiányozhat egy háztartásból sem a Pi Lo Chun - varázslatos ital édesen lágy ízzel és virág aromával. Szilvafák és barackfák között nő és kizárólag az év egy napján szüretelik. Maga a tökély! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 580 Ft /250 g 1 832 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI

Határozottan nehéz újraalkotni egy fenomént. De van egy jó hírünk a kiváló és minőségi teák szerelmeseinek. Grúziában ez sikerült. Lassan, de biztosan, az új termelők és teamesterek szakértelmének és a mesterségük iránti szeretetének köszönhetően az egykori miniszterelnök leporolja az évszázadok során kifinomult készségeket, és egy egyedülálló grúz kincset hoz a piacra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 174 Ft /250 g 2 070 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »