06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MOZAMBIK OP GREEN MONTE METILILE BIO - zöld tea

Kód: 1620
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Csakúgy, mint a Namuli-hegy buja zöld dombjai, a helyi tea is lélegzetelállítóan smaragd. Azonban nemcsak színével vonzza. Tele finom hajtásokkal, organikusan termesztik, és a csészéjében friss, enyhén virágos ízű lesz. Engedje meg, hogy megkísértjen egy kirándulás a Monte Metilile afrikai teakertjébe. A világ egyik legjobb afrikai teája!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 056 Ft /250 g 1 223 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 6. 30. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mozambik
Vidék
Vidék:
Mount Namuli
Íz
Íz:
Friss, enyhén virágos
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Zöld tea Mozambik OP Green Monte Metilile BIO 100%

A tea infúziója és íze

A mozambiki zöld tea OP Green Monte Metilile BIO enyhe, friss ízű, virágainak utolsó ízével. Összességében nagyon harmonikusan hangzik. Az infúzió halványsárga színű és finom illatú, amelyben a virág tónusai megkülönböztethetők. Ne felejtse el kipróbálni ezt a zöld teát nemcsak a forró, hanem a jeges változatban is. Rendkívül frissítő.

A tea eredete

Ami a zöld teát illeti, kevesen képzelik el a mozambiki tealeveleket. E szöveg elolvasása után azonban valami megváltozhat. Legalábbis reméljük. A kelet-afrikai ország az elmúlt években kiváló minőségű teát gyártott, és jó úton halad ebben a tekintetben a világ vezető szerepének visszatérésében. Évtizedek óta hanyatló kertek után úgy tűnik, hogy Mozambik új teaútra indul. Szorítunk!

Amint megkóstolja a mozambiki OP Green Monte Metilile BIO-t, azonnal világossá válik számára, hogy nem túlzunk. Csak a nevében szereplő OP (Orange Pekoe) rövidítés hívja fel a figyelmet a finom és ritka hajtások magas arányára. A BIO becenév biztosítja a tea organikus eredetét, a Monte Metilile kert neve pedig eloszlat minden kétséget az eredettel kapcsolatban. Végül is a Cha de Magoma által gondozott ültetvényről van szó, amely jelentős erőforrásokat fektet a revitalizálásába. Mozambik szinte minden teakertje jelentős károkat szenvedett az elmúlt évtizedekben. A teaipar hanyatlása (egyébként - Mozambik még mindig Afrika második legnagyobb teaexportőre volt az 1960-as években) a tizenöt évig tartó polgárháborúnak, valamint az ország hosszú távú boldogtalan társadalmi és gazdasági körülményeinek volt köszönhető.


A Monte Metilile teakert 2560 hektár területtel rendelkezik a Namuli-hegy régiójában. Ez egy olyan terület Mozambik második legmagasabb hegye alatt, amelyet történelmileg trópusi esőerdők borítanak, és amelyet a magas biológiai sokféleség jellemez. Maga az ültetvény 1200 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, olyan helyen, amely ideális napfény- és páratartalom-arányt, valamint kiváló talajviszonyokat biztosít a teafák számára.

A mozambiki  OP Green Monte Metilile BIO tea az ortodox teákhoz tartozik, azaz gondosan és kézzel dolgozzák fel. Az egész folyamat kezdete a teahajtások szedése, amelyet a munkások rövid időrehervadni hagynak. Ezt követi a görgetés (gyűrés). Ez felszabadítja az enzimek oxidálásához szükséges sejtek levét. A zöld teák esetében az oxidációs fázis nagyon rövid, majd a tea szárítása, válogatása és csomagolása következik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Mosambik OP Green Monte Metilile BIO zöld teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 16.

Értékelés: kitűnő
Van egy új kedvencem. Számomra a legjobb tea, amit eddig ittam, legközelebb biztosan ezt fogom rendelni. Az íze a Srí Lanka-i teára emlékeztet, de ennek az íze sokkal érdekesebb. Nagyra értékelem a szép csomagolást is,a rendelés nagyon kellemesen meglepett. Köszönöm az ízélményt, szuper munkát végeznek további sok sikert. :-)

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CHINA GUNPOWDER - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA GUNPOWDER - zöld tea

Kalória nélkül, sok tein, könnyed füstös íz és kitűnő hatások az egészségre. Ilyen a China Gunpowder, klasszikus a zöld teák között. Aki fogyassza, hosszú életű - a japánok szerint, gyorsan egészséges - az amerikaiak szerint, mindig boldog - szerintünk. Kóstolja meg ezt a fantasztikus teát csodás hatásaival és örüljön a lenyűgöző élménynek! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 254 Ft /250 g 901 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 6. 30. 2021

ZÖLD YUNNAN OP - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ZÖLD YUNNAN OP - zöld tea

Amikor Yunnanba utazna, délnyugat-kínai tartományba, akkor biztosan meglátogatná a csodálatos hegyeket, megnézne néhány vadon élő állatot, és megismerkedne a csodálatos növényekkel. Az egyiket évszázadok óta imádják, mint az élet elixírjét. Igen, ez a kínai teafa. A legjobb leveleit egy jól megalapozott ültetvényről szállítjuk Önnek, ahol a gazdálkodók generációi takarítják be. Az Ön egészségére, az örömére és élénkítésére. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 113 Ft /250 g 1 245 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 6. 30. 2021

PI LO CHUN - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PI LO CHUN - zöld tea

Nyugodt reggeli a kertben, délutáni találkozó a barátokkal...ezek tökéletes lehetőségek a zöld teák hosszú ízlelgetésére. Ezért nem hiányozhat egy háztartásból sem a Pi Lo Chun - varázslatos ital édesen lágy ízzel és virág aromával. Szilvafák és barackfák között nő és kizárólag az év egy napján szüretelik. Maga a tökély! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 394 Ft /250 g 1 758 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 6. 30. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »