06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ILLATOS RÓZSÁSVARJÚHÁJ (Rhodiola rosea) - gyökér

Kód: 1627

Rózsa illata és íze van és mégsem rózsa. Szibériában azt mondják, hogy aki rózsás varjúhájat iszik, száz évig él. Ez a praktikus növény nemcsak az ottani barátságtalan körülményekkel képes megbirkózni, hanem játékosan megbirkózik számos betegséggel. Tehát végezze tenni valóit és adjon egy nagy pluszt az egészségének és a jó közérzetének.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 415 Ft /250 g 5 766 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Íz
Íz:
Savanykás, Rózsa
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
4 éves kortól

Összetétel

Illatos rózsásvarjúháj 100%

A gyógynövény infúziója és íze

A kivonat mély rózsaszínű, és a szárított rózsaszirmok mámorító illata van. Ezek az ízében is megmutatkoznak, amit egy kellemesen savanykás tónus tovább fokoz.

A gyógynövény eredete

Az illatos rózsásvarjúháj, a latin rhodiola rosea évelő gyógynövény. Levelei húsosak, és olyan növény, amely szereti a sarkvidéki és szubarktiszi éghajlatot. Ezért Oroszország, Kína vagy Mongólia hideg vagy magasan fekvő részein bőségesen. Európában Skandináviában, a Pireneusokban és az Alpokban található meg. Régen Csehországban is látták, de gyógyhatása miatt annyira tömegesen gyűjtötték, hogy szinte eltűnt. Jelenleg ezért kritikusan veszélyeztetett fajnak számít hazánkban.

Joggal tekinthető adaptogénnek, vagyis olyan növénynek, amely elősegíti a test stresszel szembeni ellenállásának növelését, és megkönnyíti számára a változó körülmények közötti megbirkózást, gyorsabb alkalmazkodást. Az ókori görögök már tudtak a ny rózsásvarjúháj képességeiről. A bronzkorban értékes kincsként hozták a Kaukázusból, és fokozatosan beépítették az akkor nagyon előrehaladott gyógyszerükbe. De a rózsásvarjúhájat dicsérik a vikingek és a kínai bölcsek írásai is.

A rózsásvarjúháj rizómát, amelyet arany- vagy sarkvidéki gyökérnek is neveznek, leggyakrabban rizómáját használják. A nagyobb évelő növények esetében akár 2,5 kilogramm is lehet. Ezután a rizómát megszárítják és apróra vágják. Gyakran tinktúrák vagy kapszulák formájában értékesítik. Fontos azonban tudni, hogy valóban tartalmaznak-e rózsásvarjúhájat és nem más rokon fajokat. Fontos anyagokat is tartalmaznak, a rosavin és a szalidrosid vezetésével, de csak nyomokban.

Az említett anyagoknak köszönhetően a rózsásvarjúháj fokozza az állóképességet és az erőnlétet, amit számos tudományos kutatás mikroszkópja is megerősített. De sokkal többet kínál az egészség érdekében, amely csodálatos aromájával és kiváló ízével együtt ellenállhatatlan királynévé teszi a gyógyteák között.

Hatásai - teák

Illatos rózsásvarjúháj
Hatásai - Illatos rózsásvarjúháj

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 10 perc Mennyiség 2 teáskanál 1,5-2 dl-enként

Használati útmutató

Öntse le a rózsásvarjúhájat 100 °C vízzel 2 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Áztatási idő 10-12 perc (fedett csészében),majd szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


TULSI (szent bazsalikom) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TULSI (szent bazsalikom) - gyógynövény

Az ajurvéda a kevésbé feltűnő gyógynövényt "királynőnek" nevezi. A botanikusok szent bazsalikomnak hívják, hindu nyelven a neve "legjobb növényt" jelent. A Tulsi már 5000 éve elismerten hatékony több tíz betegségre. És ha azt gondolja, hogy nincs jó íze, akkor nagyot téved. Édes, frissítő, kissé fahéjas. A tulsi mindent tud, amire csak szüksége van. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 314 Ft /250 g 1 726 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.

TAJGAGYÖKÉR (Szibériai ginszeng) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TAJGAGYÖKÉR (Szibériai ginszeng) - gyógynövény

Csoda vagy csak "egyszerű" gyökér? A népgyógyászat szerint az immunrendszerre való hatása egyedi. Erőt ad és frissíti a testet. A botanikusok a gyökér életciklusát csodálják, főleg Kelet Ázsiában van a legjobban elterjedve.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 301 Ft /250 g 2 120 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.

BRAHMI - por
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAHMI - por

Brahmi egyelő az egészséges idegekkel és a fürge aggyal. A hagyományos ajurvédikus gyógynövényt a természetben olyan könnyedén nem találjuk. De aki a főzetét a mindennapi folyadékbevitelébe bevezeti, nagyon gyorsan észre veszi a pozitív változásokat. Friss gondolkodással kezdődik, a stressz könnyebb feldolgozásával folytatódik. Por az ezer éves növény a leveleiből és száraiból egy kissé keserű, de használhatja, mint belsőleg, úgy külsőleg is. Nem hiába nevezik a Brahmit a… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 027 Ft /250 g 3 211 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »