06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ILLATOS RÓZSÁSVARJÚHÁJ (Rhodiola rosea) - gyökér

Kód: 1627

Rózsa illata és íze van és mégsem rózsa. Szibériában azt mondják, hogy aki rózsás varjúhájat iszik, száz évig él. Ez a praktikus növény nemcsak az ottani barátságtalan körülményekkel képes megbirkózni, hanem játékosan megbirkózik számos betegséggel. Tehát végezze tenni valóit és adjon egy nagy pluszt az egészségének és a jó közérzetének.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 415 Ft /250 g 5 766 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2023. 12. 19.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Íz
Íz:
Savanykás, Rózsa
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
4 éves kortól

Összetétel

Illatos rózsásvarjúháj 100%

A gyógynövény infúziója és íze

A kivonat mély rózsaszínű, és a szárított rózsaszirmok mámorító illata van. Ezek az ízében is megmutatkoznak, amit egy kellemesen savanykás tónus tovább fokoz.

A gyógynövény eredete

Az illatos rózsásvarjúháj, a latin rhodiola rosea évelő gyógynövény. Levelei húsosak, és olyan növény, amely szereti a sarkvidéki és szubarktiszi éghajlatot. Ezért Oroszország, Kína vagy Mongólia hideg vagy magasan fekvő részein bőségesen. Európában Skandináviában, a Pireneusokban és az Alpokban található meg. Régen Csehországban is látták, de gyógyhatása miatt annyira tömegesen gyűjtötték, hogy szinte eltűnt. Jelenleg ezért kritikusan veszélyeztetett fajnak számít hazánkban.

Joggal tekinthető adaptogénnek, vagyis olyan növénynek, amely elősegíti a test stresszel szembeni ellenállásának növelését, és megkönnyíti számára a változó körülmények közötti megbirkózást, gyorsabb alkalmazkodást. Az ókori görögök már tudtak a ny rózsásvarjúháj képességeiről. A bronzkorban értékes kincsként hozták a Kaukázusból, és fokozatosan beépítették az akkor nagyon előrehaladott gyógyszerükbe. De a rózsásvarjúhájat dicsérik a vikingek és a kínai bölcsek írásai is.

A rózsásvarjúháj rizómát, amelyet arany- vagy sarkvidéki gyökérnek is neveznek, leggyakrabban rizómáját használják. A nagyobb évelő növények esetében akár 2,5 kilogramm is lehet. Ezután a rizómát megszárítják és apróra vágják. Gyakran tinktúrák vagy kapszulák formájában értékesítik. Fontos azonban tudni, hogy valóban tartalmaznak-e rózsásvarjúhájat és nem más rokon fajokat. Fontos anyagokat is tartalmaznak, a rosavin és a szalidrosid vezetésével, de csak nyomokban.

Az említett anyagoknak köszönhetően a rózsásvarjúháj fokozza az állóképességet és az erőnlétet, amit számos tudományos kutatás mikroszkópja is megerősített. De sokkal többet kínál az egészség érdekében, amely csodálatos aromájával és kiváló ízével együtt ellenállhatatlan királynévé teszi a gyógyteák között.

Hatásai - teák

Illatos rózsásvarjúháj
Hatásai - Illatos rózsásvarjúháj

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 10 perc Mennyiség 2 teáskanál 1,5-2 dl-enként

Használati útmutató

Öntse le a rózsásvarjúhájat 100 °C vízzel 2 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Áztatási idő 10-12 perc (fedett csészében),majd szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


EARL GREY - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

EARL GREY - fekete tea

Régi idők és a bevált klasszikus. Fekete Earl Grey majdnem minden háztartás leltárában megtalálható. Kíváncsi miért imádják az emberek Manchestertől Tokióig? Miért illatozik reggelente milliók konyhájában? Mi tudjuk. Mert kiváló az íze és kivételes frissítő hatással rendelkezik. Akár reggel, akár délután készíti el, mindig örömöt szerez. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 816 Ft /250 g 1 926 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.

15% KEDVEZMÉNY
JAPAN KUKICHA - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN KUKICHA - zöld tea

A nádsziták alatt egy állandóan aktív vulkán lábánál egy szubtrópusi éghajlatú szigeten. Így nőnek a tea fák, létrehozzák a nem szokványos, rendkívül ízletes és egészséges teát. Kukicha, ezek nem klasszikus tealevelek, hanem szárak és gallyak. Bár senki sem számított rá, de kiváló friss öntetet adnak, kombinálva édesen krémes, könnyű dió és kellemes fanyar ízzel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 601 Ft /250 g 13 261 Ft /250 g 5 304 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.

YERBA MATE ELABORADO CON PALO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YERBA MATE ELABORADO CON PALO

Mit kínálhatnak Önnek Dél-Amerikában? Akár egy gyönyörű étteremben, akár egy szegény család látogatásakor a város szélén, mindig meleg Mate-val vendégelik meg. A zöld indián kincset korábban koka levelekkel rágták. Mivel nagy stimuláló képességekkel rendelkezik, ma is használják teakészítéshez. Argentínában, Chilében, Brazíliában és Paraguayban nemzeti italként tekintik. Lehet, hogy letelepszik az Ön otthonában is... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 565 Ft /250 g 1 826 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »