06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ILLATOS RÓZSÁSVARJÚHÁJ (Rhodiola rosea) - gyökér

Kód: 1627

Rózsa illata és íze van és mégsem rózsa. Szibériában azt mondják, hogy aki rózsás varjúhájat iszik, száz évig él. Ez a praktikus növény nemcsak az ottani barátságtalan körülményekkel képes megbirkózni, hanem játékosan megbirkózik számos betegséggel. Tehát végezze tenni valóit és adjon egy nagy pluszt az egészségének és a jó közérzetének.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 415 Ft /250 g 5 766 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Íz
Íz:
Savanykás, Rózsa
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
4 éves kortól

Összetétel

Illatos rózsásvarjúháj 100%

A gyógynövény infúziója és íze

A kivonat mély rózsaszínű, és a szárított rózsaszirmok mámorító illata van. Ezek az ízében is megmutatkoznak, amit egy kellemesen savanykás tónus tovább fokoz.

A gyógynövény eredete

Az illatos rózsásvarjúháj, a latin rhodiola rosea évelő gyógynövény. Levelei húsosak, és olyan növény, amely szereti a sarkvidéki és szubarktiszi éghajlatot. Ezért Oroszország, Kína vagy Mongólia hideg vagy magasan fekvő részein bőségesen. Európában Skandináviában, a Pireneusokban és az Alpokban található meg. Régen Csehországban is látták, de gyógyhatása miatt annyira tömegesen gyűjtötték, hogy szinte eltűnt. Jelenleg ezért kritikusan veszélyeztetett fajnak számít hazánkban.

Joggal tekinthető adaptogénnek, vagyis olyan növénynek, amely elősegíti a test stresszel szembeni ellenállásának növelését, és megkönnyíti számára a változó körülmények közötti megbirkózást, gyorsabb alkalmazkodást. Az ókori görögök már tudtak a ny rózsásvarjúháj képességeiről. A bronzkorban értékes kincsként hozták a Kaukázusból, és fokozatosan beépítették az akkor nagyon előrehaladott gyógyszerükbe. De a rózsásvarjúhájat dicsérik a vikingek és a kínai bölcsek írásai is.

A rózsásvarjúháj rizómát, amelyet arany- vagy sarkvidéki gyökérnek is neveznek, leggyakrabban rizómáját használják. A nagyobb évelő növények esetében akár 2,5 kilogramm is lehet. Ezután a rizómát megszárítják és apróra vágják. Gyakran tinktúrák vagy kapszulák formájában értékesítik. Fontos azonban tudni, hogy valóban tartalmaznak-e rózsásvarjúhájat és nem más rokon fajokat. Fontos anyagokat is tartalmaznak, a rosavin és a szalidrosid vezetésével, de csak nyomokban.

Az említett anyagoknak köszönhetően a rózsásvarjúháj fokozza az állóképességet és az erőnlétet, amit számos tudományos kutatás mikroszkópja is megerősített. De sokkal többet kínál az egészség érdekében, amely csodálatos aromájával és kiváló ízével együtt ellenállhatatlan királynévé teszi a gyógyteák között.

Hatásai - teák

Illatos rózsásvarjúháj
Hatásai - Illatos rózsásvarjúháj

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 10 perc Mennyiség 2 teáskanál 1,5-2 dl-enként

Használati útmutató

Öntse le a rózsásvarjúhájat 100 °C vízzel 2 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Áztatási idő 10-12 perc (fedett csészében),majd szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


LAPACHO MATTO GROSSO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

LAPACHO MATTO GROSSO

A dél-amerikai indiánok számára ez az Istenek fája. A botanikusok Tabebuia impetiginosa-nak nevezik. Mi meg azt gondoljuk róla, hogy gyógyfa. A megelőző hatásai fantasztikusak. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 645 Ft /250 g 1 458 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

MILK OOLONG
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MILK OOLONG

A tej, ahogy tudjuk, lágy, sima, bársonyos, édes... Milyen lehet a tejes Oolong? Teljesen ugyanaz! A Milk Oolong, a tajvani finomság szokatlanul puha ízű és édeskés aromájú. Olyan lélegzetelállító tájon termesztik, melyhez duzzadt hegyek és zöld lejtők tartoznak. Termelésére a legnagyobb figyelmet fordítják. Nem csoda tehát, hogy a legmagasabb értékűek közé tartozik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 569 Ft /250 g 4 227 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

PÁFRÁNYFENYŐ LEVELEK (GINKGO BILOBA) - gyógynövény
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PÁFRÁNYFENYŐ LEVELEK (GINKGO BILOBA) - gyógynövény

Az őskori gyógynövények egyike, mindig szolgál valami újdonsággal. A tekintélyes Ginkgo biloba fa leveleinek forrását gyógyászatilag széles körben használják. Pozitív hatással van az emlékezetre, végtagok vérbőség fokozására és egyéb betegségek megelőzésére használják. A Ginkgóban a világon rengeteg ember hisz. És nagyon jól tudják, hogy miért.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 000 Ft /250 g 2 000 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»