Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - mazsola
A mazsolát vagy imádja, vagy az összes karácsonyi kalácsból kiszedegeti. Ha még idáig nem kedvelte meg a mazsolát, talán majd most, miután megtudja, mi mindent tesz az egészségünkért meg fog róla változni a véleménye. Az Ayurveda hosszan mesélhetne a hatásairól.
Tartsanak velünk, és fedezzék fel a mazsola gyógyhatásait:
- Rendszerezi az emésztést, és megakadályozzák a szervezet túlsavasodását
- Segít a vérszegénységben
- Ösztönzi a szexuális étvágyat, ajánlott az erekcióval kapcsolatos problémákra
- Ésszerű fogyasztása mellett hasznos a fogyásban
- Erősíti a látást
- Fertőzések, és a láz elleni küzdelemben is fontos szerepet játszik
- Előnyös a fogak, és a szájüreg egészsége szempontjából
- Lassítja a korai öregedés nemkívánatos jeleit
- Csökkenti a vérnyomást
- Mélyíti az alvást
A mazsola szárított szőlőbogyó. A szőlő magnélküli fajtájából készül a mazsola, Európában a legnagyobb termelői Görögország, Spanyolország, és Olaszország. Világszerte azonban felülmúlja őket USA, különösen Kalifornia állama, és rögtön mögötte Ausztrália áll. A mazsolának hosszú története van, időszámításunk előtti 2000-re vonható vissza az első fogyasztása. A mazsoláról még a Bibliában is olvashatunk. A szárításuk ideális esetben közvetlen a betakarításuk után történik, amikor is az erre kiválasztott szőlőket egyenesen a szőlészetekben a napfényen, lassan szárítják ki. Az amerikai mazsolákat azonban a nagyobb keresletük véget, a közelmúltban mechanikusan kezdték el szárítani. Ebben az esetben az összegyűjtött szőlőt először átmossák, forró víz segítségével megpárolják, majd meleg levegővel szárítják ki. A folyamat során a mazsolákra egy ártalmatlan, gáznemű vegyi anyagot aplikálnak, hogy megelőzzék a szőlőszemek karamellizálását, és az oxidációját. Leggyakrabban arany (többnyire amerikai), és barna (európai) mazsolával találkozhat a boltok polcain. A mazsola színét a feldolgozási folyamata változtatja meg, a minőséget, és az ízét csak a szőlőfajta gondos kiválasztása befolyásolja. A mazsola felhasználási módja változatos, még akkor is, ha főleg a gasztronómia területén találkozunk vele. Nagyon népszerűek az édes süteményekben, de a teakeverékek részeként is közkedvelt. A fogyasztása során tartsa szem előtt a viszonylag magas cukortartalmát, ezért ajánljuk a mérsékelt fogyasztását.