06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CHINA LIU AN GUA PIAN – zöld tea

Kód: 1480

Valószínűleg nem fog találkozni a legjobb, és a leghíresebb kínai teák listájával anélkül, hogy a Liu An Gua Pian ne lenne az élén. Ezen nincs is mit csodálkozni. Ez az értékes zöld tea szinte mindenben különbözik a többitől, a kifinomult íze még az igazi ínyenceket is megörvendezteti. Engedje meg magának, hogy minden egyes csésze tea magával ragadja a „dinnyemagok” játékával, és élvezze azt az egyedi élményt, amelyet csakis ez az egyedi tea kínál.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Anhui
Íz
Íz:
Természetes, Édeskés, Mogyoró
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
10 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
300m

Összetétel

100%

A tea infúziója és íze

A teából készült infúzió nagyon világos, zöldes-sárga színű. Az íze telt, elbűvölő, és természetesen édes, enyhén mogyorós tónusokkal, „füves” befejezés nélkül.

A tea eredete

Ahogy a neve is sugallja, a tea a Lu-An prefektúrából származik, amely Anhui tartományban található Kína keleti részén. Ez egy szubtrópusi éghajlattal rendelkező monszunos terület, amely ideális feltételeket biztosít a teacserjék számára. Liu An Gua Pian esetében épp az esőzések játszanak fontos szerepet. A tealevelek betakarítását mindig tíz nappal a heves esőzések előtt, és után kell elvégezni, általában április második felében.

A Liu An Gua Pian betakaríása különbözik a többi teától. Felejtse el a rügyeket, és az első finom, fiatal leveleket, ahogy azt már megszokhatta. Ehhez a teához csakis a második, ritkább esetben pedig a harmadik leveleket takarítják be, így ezek a tealevelek nagyobbak, és szilárdabbak. A levelekből nagyon óvatosan eltávolítják a középső vénákat, a szárakat, sőt egyes esetekben a tealevelek hegyét is eltávolítják. Az így módosított tealeveleket ezután két ciklusban hőkezelik, nagy serpenyőkön, miközben speciális seprűvel egymáshoz préselik őket, hogy megszerezzék az összetéveszthetetlen formájukat. Épp a megjelenésének köszönheti a Liu An Gua Pian-t "dinnyemag" elnevezését. Viszont az eredeti neve állítólag napraforgómag volt.

Abban az időben nagyon népszerű csemege volt, és a napraforgómag héja éppen ehhez a teához hasonlított. A Liu An Gua Pian előállítása azonban még nem ért véget a serpenyőkben. Éppen ellenkezőleg, ezután következik az előállításának a legbonyolultabb része. A megpörkölt tealeveleket hatalmas bambuszkosarakba öntik, és legalább két tapasztalt teamester ezeket a kosarat gyors ütemben felmelegítik nyílt tűz felett. A levelek nem éghetnek meg, és nem is füstölődhetnek meg, tehát ez a hatvanszor ismétlődő szakasz valódi gyakorlást igényel. Az összes termeléssel kapcsolatos buktatókat figyelembe véve, nem is csoda, hogy Liu An Gua Pian valóban ritka teának számít. A fél hónapig tartó folyamat jutalma egy olyan tea, amely íze, megjelenése, és egyedülálló aromája végett megérdemli, hogy a TOP 10-be kerüljön.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


WHITE MONKEY - FEHÉR MAJOM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

WHITE MONKEY - FEHÉR MAJOM - zöld tea

Fedezze fel! A figyelemreméltó White Monkey joggal tartozik a kínai teakultúra kincsei közé. A kelet kínai tenger felett található Taimu hegyei közt szüretelik. Mivel sziklás lejtőkön nő, állítólag a szüretelésére betaanított fehér majmokat küldtek. Vagy esetleg a majmok puha szőréről kapta a nevét? Így vagy úgy, a csodásen édeskés és enyhe virág tónusok Önt elvarázsolják. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 739 Ft /250 g 4 296 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

CHINA LUNG CHING BIO – zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA LUNG CHING BIO – zöld tea

Az íze olyan mély, mint egy kút és olyan erős, mint egy sárkány. A Lung Ching, ahogy eredetileg nevezik, sokan a kínai zöld teák királyának tartják. A mai napig ezt a kiváló minőségű teát, magas rendű személyeknek szolgálják fel az állami értekezletek során, vagy értékes ajándékként adják át, amellyel a barátok, és a család iránti legmagasabb tiszteletét fejezik ki. Helyezkedjen el kényelmesen a foteljében, és vessen egy pillantást erre az egyedi teára, a legendás Sárkány… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
17 290 Ft /250 g 6 916 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zöld tea

Képzelje magát egy csésze teával a híres kertbe, amelynek teacserjéi közvetlenül a világ fenséges tetője alatt nőnek. De a himalájai hegyek közelsége nem minden, ami a Nepal Himalayan Jun Chiyabari Bio valódi ritkasággá teszi. Elsősorban a termesztők szenvedélye a tisztességes kivitelezés iránt szenvedélyezte a teát az aromák és ízek egyedülálló keverékével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
26 652 Ft /250 g 10 661 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »