BRAZÍLIA DESPALADA GREEN YERBA MATE
Kár, hogy nem tudunk ennek a szépségnek Paraná-ból minden csomagjába arany koronát helyezni. Pedig megérdemelné. Ez a Yerba Maté igazi hercegnő. Közvetlenül az ültetvényről hoztuk és soha nem tudunk ellenállni, hogy ne azonnal töltsük tele a mate tököt, és ne engedjünk az atraktív földíznek. A Mate Green Despalada kiválóan alkalmas azoknak, akik ez idáig a dél-amerikai indiánok italával csak flörtölnek. Elvarázsol erővel és gyengédséggel egyaránt
Összetétel
Yerba Mate 100%A tea főzete és íze
Ennek a Maténak világos sárga színű, és tipikusan földes illatú a főzete. Az íze sokkal finomabb, mint a többi Maté íze, kellemesen fanyar, és természetesen földes ízű.
A tea eredete
A Despalada Green Yerba Maté Dél-Brazíliában, illetve pontosabban Paraná államban "született", amelyet keleten az Atlanti-óceán határolt. A területe valamivel kisebb, mint Románia területe, és sokan úgy vélik, hogy a természeti viszonyaik is nagyon hasonlóak. Paraná területén fekszik a világ legjelentősebb szubtrópusi növényzete a ritka araucaria. Az ország nyugati határát a Paraná folyó formálja, maga az állam földrajzilag parti területekre, hegyvidékekre, és síkságokra osztható. Az átlagos hőmérséklet 19 ° C körül van. Az éghajlatára jellemző a szubtrópusi forró nyár, és a száraz tél, a Curitiba területén havazások is jellemzők. A Maté-t, azaz a szárított paraguayfa leveleit (Ilex paraguariensis) először a Guarani törzs indiánjai használták Brazília déli részén. A spanyol gyarmatosítók eljövetelével a Maté kortyolgatása nagyon népszerűvé vált. A 17. század közepére a jezsuiták annyira rajongtak a növényért, hogy sikerült új ültetvényeket létesíteniük. Ez komoly konkurenciás problémákat váltott ki, amelyek az 1770-es kitoloncolásukhoz, és a paraguayi termelés részleges felbomlásához vezetett. A 19. és 20. század fordulóján Brazília átvette a paraguayi matéfa termesztésének, és feldolgozásának a stafétabotját. Ma a világpiac 53 százalékát látja el matéval, majd Argentína (37 százalékkal), és Paraguay (10 százalékkal). De vissza a Despalada Green Yerba Matéhoz. A paraguayi matéfa cserjéiből készült, amelyek árnyékos ültetvényeken nőttek fel. A kézzel összegyűjtött leveleket, és gallyakat a gazdák nagy zsákokba csomagolják, és hagyják erjedni. A folyamatot rövid felmelegítéssel fejezik be. Ezután a Yerba Matét forró levegő segítségével speciális szárítókban szárítják, ezután felvagdossák, és csomagolják. A kapott termék 95% -át levelek, és az 5% -át gallyak alkotják.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3-5 perc | 1-2 teáskanál / 200 ml |
Használati útmutató
- Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
- Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
- Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
- Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.
Tanácsra van szüksége?
3. 24.
8. 23.