06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

YACON - gyógynövény

Kód: 875

Évelő, egészen három méter magas gyógynövény a Dél-amerikai Andokban termelődik főleg a gumó és levelei végett. Csökkenti a vérben lévő koleszterinszintet, méregtelenít és betegség megelőző hatásokkal is rendelkezik. A perui indiánoktól egész Japánba terjedt a Yacon hatásának híre. Próbálja ki Ön is a levelei főzetét. Nincs rossz íze és a rendszeres fogyasztásával a szervezetet antioxidánsokkal, szükséges ásványi anyagokkal és vitaminokkal töltheti fel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 169 Ft /250 g 2 868 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Íz
Íz:
Természetes, Gyengéd

Összetétel

Yacon 100%

A gyógynövény főzete és íze

Világosbarna, vagy sötét, borostyánsárga színű. Így tudnánk leírni a Yaconból készül főzet színét. Az íze nagyon finom, diszkrét, éles kontúrok nélküli. Szinte szagtalan. A perui őserdőkből származó gyógynövény fogyasztásánál nem is ez a lényeg.

A gyógynövény eredete

Az eredetileg Andokból származó gyógynövény ma olyan népszerű, hogy már Japánban, Tajvanban, vagy Új-Zélandon is termesztik. Nagyon ritkán Európában is előfordul. Mégis, a Yacon (Smallanthus sonchifolius) elsősorban Peruhoz és az indiánjaihoz tartozik.

Az első írásos említést erről az évelő sötétzöld színű növényről 1615- ből származik. Félipe Guaman Poma de Ayala, aki az ősi indiánok legendáit és kapcsolatait írta le, az 55 dél-amerikai Andokban termesztett növények listájára jegyezte fel a Yacont. A helyi lakosok nagy népszerűséggel használtak mind a gumóit, mind a Yacon leveleit. A Yacon többtucatnyi regionális névvel rendelkezik - aricoma, arboloco, colla, ipio, mexikói burgonya, taraca... Azonban mindig a 1,5-3 méter magas növényről van szó, amely leveleinek a megjelenése a zellerhez hasonló. A felszín alatt a Yacon gumókat hoz létre, egy gumó akár 0,5 kg súlyú is lehet. Friss állapotában rendkívül ízletes, édes zöldség. A gumóit frissen, sült, párolt, pörkölt és a napon szárított állapotában fogyasztják. Gyakran készítenek belőlük gyümölcslevet és szirupokat is, amelyek alacsony kalóriatartalmúak, sőt segítenek a zsírok lebomlásában. Dél-Amerikában ugyanilyen népszerűek a Yacon levelei is, de manapság már máshol a világon is ismerik a pozitív hatásait. Az inkák a vallási szertartásaikhoz használták őket, a kortárs tudományt pedig az egészségre gyakorolt hatásai ragadta el. Ugyanúgy, mint a Vilcacor, Muña Muña, vagy a Chuchuhuasa, a Yacon is már sok európai háztartásban megtalálható.

Hatásai - teák

Yacon
Hatásai - inkagumó(yacon)

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet főzni Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 és 2 teáskanál 1,5 dl-enként

Használati útmutató

  1. Öntse le a Yacon-t hideg vízzel (1-2 teáskanál 1,5-2dl).
  2. Forralja fel és főzze lassú tűzön 5 percig.
  3. Szűrje le és kortyolgassa naponta 3-szor evés előtt vagy bármikor a nap folyamán.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


UBOS - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

UBOS - gyógynövény

Katechinek, szteroidok, szaponinok, fenolok, kinonok... Felsorolás a hatóanyagokkal, amelyek az Ubos fánál voltak feltüntetve, bizony pár sort igénybe venne. Számunkra fontos, hogy neki köszönhetően létezik kellemesebb megoldás is hogyan támogatni a szervezetet a megfelelő funkcióban a gyulladások, infekciók, bőr és emésztési panaszok során. A perui leveles fának a kérge az indiánok szerint lassítja az öregedést és méregtelenít. Ajánljuk! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 338 Ft /250 g 2 935 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021

HERCAMPURI - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HERCAMPURI - gyógynövény

Őszintén, ez a növény nagyon keserű. Ugyanakkor annyira népszerű, hogy nem hagyhatja figyelmen. A  fitoterápiában a hercampuri gyógynövényt használják mert  elsősorban az egészséges emésztést támogatja. Az őshonos peruiak Té Amargo –nak hívják íze miatt, számunkra röviden "keserű tea". A megközelíthetetlen hegyekben nő, kizárólag kézzel szüretelve, lassan és gondosan szárítva. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 549 Ft /250 g 3 020 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 10. 1. 2021

MACA RED BIO - por
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MACA RED BIO - por

Erősítő növény a magasból. A maca néven ismert perui inkák igy nevezték a nyelvükön. Hitték, hogy az istenek elküldték nekik az említett termést, és figyelembe véve a zsázsa jótékony hatásait és képességeit, nem lehet hibáztatni őket. Ha valami megérdemli a superfood címet, akkor határozottan a maca. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 366 Ft /250 g 2 946 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 10. 1. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »