06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

YACON - gyógynövény

Kód: 875

Évelő, egészen három méter magas gyógynövény a Dél-amerikai Andokban termelődik főleg a gumó és levelei végett. Csökkenti a vérben lévő koleszterinszintet, méregtelenít és betegség megelőző hatásokkal is rendelkezik. A perui indiánoktól egész Japánba terjedt a Yacon hatásának híre. Próbálja ki Ön is a levelei főzetét. Nincs rossz íze és a rendszeres fogyasztásával a szervezetet antioxidánsokkal, szükséges ásványi anyagokkal és vitaminokkal töltheti fel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 013 Ft /250 g 3 605 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Íz
Íz:
Természetes, Gyengéd

Összetétel

Yacon 100%

A gyógynövény főzete és íze

Világosbarna, vagy sötét, borostyánsárga színű. Így tudnánk leírni a Yaconból készül főzet színét. Az íze nagyon finom, diszkrét, éles kontúrok nélküli. Szinte szagtalan. A perui őserdőkből származó gyógynövény fogyasztásánál nem is ez a lényeg.

A gyógynövény eredete

Az eredetileg Andokból származó gyógynövény ma olyan népszerű, hogy már Japánban, Tajvanban, vagy Új-Zélandon is termesztik. Nagyon ritkán Európában is előfordul. Mégis, a Yacon (Smallanthus sonchifolius) elsősorban Peruhoz és az indiánjaihoz tartozik.

Az első írásos említést erről az évelő sötétzöld színű növényről 1615- ből származik. Félipe Guaman Poma de Ayala, aki az ősi indiánok legendáit és kapcsolatait írta le, az 55 dél-amerikai Andokban termesztett növények listájára jegyezte fel a Yacont. A helyi lakosok nagy népszerűséggel használtak mind a gumóit, mind a Yacon leveleit. A Yacon többtucatnyi regionális névvel rendelkezik - aricoma, arboloco, colla, ipio, mexikói burgonya, taraca... Azonban mindig a 1,5-3 méter magas növényről van szó, amely leveleinek a megjelenése a zellerhez hasonló. A felszín alatt a Yacon gumókat hoz létre, egy gumó akár 0,5 kg súlyú is lehet. Friss állapotában rendkívül ízletes, édes zöldség. A gumóit frissen, sült, párolt, pörkölt és a napon szárított állapotában fogyasztják. Gyakran készítenek belőlük gyümölcslevet és szirupokat is, amelyek alacsony kalóriatartalmúak, sőt segítenek a zsírok lebomlásában. Dél-Amerikában ugyanilyen népszerűek a Yacon levelei is, de manapság már máshol a világon is ismerik a pozitív hatásait. Az inkák a vallási szertartásaikhoz használták őket, a kortárs tudományt pedig az egészségre gyakorolt hatásai ragadta el. Ugyanúgy, mint a Vilcacor, Muña Muña, vagy a Chuchuhuasa, a Yacon is már sok európai háztartásban megtalálható.

Hatásai - teák

Yacon
Hatásai - inkagumó(yacon)

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet főzni Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 és 2 teáskanál 1,5 dl-enként

Használati útmutató

  1. Öntse le a Yacon-t hideg vízzel (1-2 teáskanál 1,5-2dl).
  2. Forralja fel és főzze lassú tűzön 5 percig.
  3. Szűrje le és kortyolgassa naponta 3-szor evés előtt vagy bármikor a nap folyamán.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


LAPACHO MATTO GROSSO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

LAPACHO MATTO GROSSO

A dél-amerikai indiánok számára ez az Istenek fája. A botanikusok Tabebuia impetiginosa-nak nevezik. Mi meg azt gondoljuk róla, hogy gyógyfa. A megelőző hatásai fantasztikusak. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 629 Ft /250 g 1 452 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.

MUNYA (Minthostachys setosa) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MUNYA (Minthostachys setosa) - gyógynövény

Délamerikai hegyi Munya kezd trendi lenni. A nagyra becsült gyógynövényt Peru egyik következő csodájának tartják. Az indiánok nemcsak a termések védelmére használták kártevők ellen, de főleg, mint természetes antibiotikumot és az emésztési funkciók és a légző rendszer helyes működésének támogatására. Külsőleg is használhatjuk. Friss mentolos főzetét fogyaszthatja hidegen és melegen is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 120 Ft /250 g 4 448 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.

VILCACORA - gyógynövény (Uňa de gato, Macskakarom)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

VILCACORA - gyógynövény (Uňa de gato, Macskakarom)

Ha azt írnánk, hogy Uncaria tomentosa csak a botanikus tudja értelmezni. De ha úgy tüntetjük fel, hogy Uňa de gato, Vilcacora vagy Macskakarom, rögtön tudjuk miről is van szó. Az Inkák legendás szent növénye, mint varázslatos antioxidáns és immunerősítőként van dédelgetve, Európába csak nemrég érkezett. De ezeknek köszönhetően tudjuk, hogy nagy potenciállal rendelkezik a civilizációs betegségek megelőzésében. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 860 Ft /250 g 3 144 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »