JAPAN ORIGINAL MATCHA BIO - 40 g
Százszázalékos élmény a százszázalékos Matcha-val! A hagyományos japán italt, ökológiai gazdálkodásból, a teaszertartások szerelmesei értékelik, de az egészséges életmód követői is. Prefektúra Wazuka, amelyből ezt az eredeti zöldet hoztuk, kész tea paradicsom. Ha oda szeretnének utazni, biztos rendeljenek sofutot és a chasobut. Az első az fagylalt, a második tészta. Mindkettőt Matcha-val.
Összetétel
Zöld tea Japán MATCHA BIO 100%A tea főzete és íze
A Japan Original Matcha Bio intenzív ízű, amit nemcsak az italok elkészítéséhez, hanem a különböző ételek ízesítésére is használnak. Az ízében felismerheti a fanyarságát, ami tartós édes ízbe fordul át. Enyhén földes, vagy füves tónusokat is felfedezhet az ízében. Minél magasabb hőmérsékletű vízzel önti fel a Matcháját, annál hangsúlyosabb lesz a fanyarsága. Természetesen a tea élénk, világos zöld színű, a felhabarása után vastag hab borítja a felületét.
A tea eredete
Wazuka, a japán prefektúra Honshu déli részén, a zöld tea szinonimája. A 65 ezer négyzetkilométeres terület nagy részét mezőgazdasági földterületek fedik. Amellett, hogy több mint 300 teakertről gondoskodnak a helyi lakosok, citrusfélék, virágok, és dinnye termesztésével is foglalkoznak. A tea Wazukához körülbelül 800 éve tartozik, a legelterjedtebb termékei a Sencha, és a Matcha. A kínai teacserjéket (Camellia sinensis), amelyekről a betakarított tealeveleket a Matcha elkészítéséhez használják fel, 3-4 héttel a betakarításuk előtt szőnyegekkel, vagy leplekkel árnyékolják. Ahhoz, hogy a Matcha jó minőségű legyen, a napfény intenzitását 90% -kal le kell csökkenteni. Ez növeli a klorofill, és az aminosavak termelését a levelekben.
A legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be. Nem tekercselik őket, nagyon óvatosan gőzölik, szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A hagyományos eljárás szerint a Tenchát gránit kövek között zúzzák nagyon finom porrá. Az eredménye a Matcha, amelyet zacskókba, és dobozokba csomagolnak. Mindezt azért teszik, hogy a teát ne érje napfény, vagy nedvesség, ellenkező esetben a tea megsemmisülne.
Ami a Matcha ivását illeti, hagyományosan a Cha-no-yu szertartás keretében mutatjuk be. Szükségünk lesz egy bambuszból készült habaróra, egy széles tálra, és egy bambusz kanálra, amellyel fogja adagolni a gyönyörű színű Matcha port. A ceremónia számos szabállyal, és pontos eljárással jár. Az alapja az, hogy a Matchát a meleg vízben lassú körkörös mozdulatokkal kezdjük el habarni, amelyeket fokozatosan az edény gyors rázása vesz át, amíg habos nem lesz a tea.
Ez a Japán Original Matcha ökológiai gazdálkodásból származik, iparilag szennyezett anyagok használata nélkül termesztették, és takarították be.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
75 °C | felverni | 0,5 teáskanál / dl |
Használati útmutató
- Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.