06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanzania Makomu - zöld tea

Kód: 1771

Kényeztesse magát egy nagyon kis kertből származó, precízen feldolgozott és egyedülállóan ízletes levelekkel. A Tanzania Makomu Green Tea biztosítja Önt arról, hogy Kelet-Afrika a kivételes minőségű teák hazája. A Kilimandzsáró lábánál olyan friss, gyümölcsös, könnyű és enyhén édes zöld teafajták termettek, amelyekért reggel és délután is szívesen nyúl majd.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 766 Ft /250 g 5 906 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Tanzánia
Vidék
Vidék:
Makomu
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Édeskés, Friss
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás

Összetétel

Tanzania Makomu 100%

Infúzió és tea íz

A tanzániai Makomu zöld tea élénk, sárga színt ad a főzetnek, szép tükröződéssel. Illata friss, íze édes, könnyű, gyümölcsös elemekkel. A tea alkalmas egész napos kortyolgatásra, de a ritka, zavartalan élvezeti pillanatokra is.

A tea eredete

Tanzánia évente mintegy 20-30 ezer tonna teát termel. Vagy nagyon kis ültetvényekről (legfeljebb 1 hektár), vagy nagyon nagy birtokokról (több mint 1 000 hektár) származik. A kormány többször tett kísérletet a teatermesztés és -feldolgozás előmozdítására, de erőfeszítései nem mindig voltak sikeresek. A tanzániai politikai helyzet valóban összetett, és a széles körű reformok még nem eredményeztek olyan adóügyi szerkezetátalakítást, amely a gazdákat a teakertek bővítésére ösztönözné. Tanzánia infrastruktúrája is rossz állapotban van, így a falvak ellátása, a tea feldolgozóüzemekbe szállítása vagy a központi piacokra való szállítása nehézkes. Mindazonáltal a tanzániai gazdák nagyon lelkesek a tea iránt, és az állam erőfeszítéseket tesz a támogatásukra. A tea évente több mint 30 millió dollárral járul hozzá az ország jövedelméhez, így a kesudió, a kávé, a gyapot és a dohány után az ötödik legfontosabb exportnövény. A teaipar mintegy 50 000 családnak ad munkát, és közvetve vagy közvetlenül 2 millió tanzániai lakost érint.

Ami a Makomu-kertet illeti, az Afrika legmagasabb hegye alatt fekszik. Ez egy fiatal gazdaság, amely eredetileg különböző növényekkel való kísérletezésre épült. Ma már kávéfákat és kínai teafákat (Camellia sinensis) is termeszt. Évente nagyon kis mennyiségű teát termel, de mivel a munkások nagy precizitással termesztik, szüretelnek és dolgozzák fel, ez egy igazán egyedi tea. A hosszú, csavart, aranyszínű hegyű levél jellegtelenül kerek ízt és kellemes frissességet kölcsönöz az italnak.

A leszedett tealeveleket és rügyeket a munkások más teafeldolgozó helyekhez hasonló módon dolgozzák fel. Rövid ideig hagyják őket fonnyadni, majd összetörik a sejtes szerkezetüket, és végül rövid, ismételt melegítéssel leállítják a természetes erjedést. A teát gondosan meg kell szárítani, válogatni és csomagolni. A tanzániai munkások 4,8 kilogramm friss tealevelet használnak fel 1 kilogramm végtermék előállításához.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN KUKICHA - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN KUKICHA - zöld tea

A nádsziták alatt egy állandóan aktív vulkán lábánál egy szubtrópusi éghajlatú szigeten. Így nőnek a tea fák, létrehozzák a nem szokványos, rendkívül ízletes és egészséges teát. Kukicha, ezek nem klasszikus tealevelek, hanem szárak és gallyak. Bár senki sem számított rá, de kiváló friss öntetet adnak, kombinálva édesen krémes, könnyű dió és kellemes fanyar ízzel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 448 Ft /250 g 5 779 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 411 Ft /250 g 3 365 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.

CHINA YUNNAN PURE BUD SILVER STRANDS - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA YUNNAN PURE BUD SILVER STRANDS - zöld tea

Mint az örök hó és a jég a Yunnan-hegység csúcsán, a Kínából származó finom zöld tea hullámos rügyeinek ezüsttel ragyogó tippjeit is díszítik. A korai betakarítást az íz virágzó spontaneitása jellemzi, és ha azt akarja, hogy a reggeli csésze energiával és az ízlelőbimbók ösztönzésével merüljön fel, akkor ez a tea tökéletes az Ön számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 582 Ft /250 g 5 833 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »