06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Taiwan Lung Ching – zöld tea

Kód: 1766

Ez a híres zöld tea lágy, édes, virágos, selymes ízével és tiszta aromájával gyönyörködteti Önt. A Taiwan Lung Ching Sárkánykút néven is megtalálható. Első kortyra felismerhető, és méltán a tíz leghíresebb tajvani tea egyike. Áztassa röviden - hosszú, csodálatos utóízzel jutalmazza Önt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Tajvan
Vidék
Vidék:
San Xia
Íz
Íz:
Édes, Virágos, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
200m - 400m

Összetétel

Zöld tea Taiwan Lung Ching 100%

A tea infúziója és íze

A Taiwan Lung Ching csodálatos jáde színt ad az infúziónak, illata finom és friss. Íze könnyű, édes, virágos elemekkel és kellemes fűszerűséggel. Összességében lekerekített. Egész nap lehet kortyolgatni, és akár három főzetet is készíthetünk belőle.

A tea eredete

Tajvan az oolong, fekete, fehér és zöld teák termelésével foglalkozik. 1903 óta a kormány által támogatott Tea Research and Extension Station felügyeli a minőséget, valamint a teaipar kutatását és népszerűsítését. Hogy még egy évet említsünk, 1717-ben van a legkorábbi feljegyzés a kínai teafa (Camellia sinensis) jelenlétéről a szigeten. A bokrokat állítólag a kínai Fujianból hozták, és a mai Ruifang területére ültették.

Ma a teaültetvények az ország középső, keleti, déli és északi régióiban találhatók. Északi irányban fekszik San Xia, egy olyan régió, amelynek neve "háromszög alakú hullámzás"-nak fordítható. Ez arra utal, hogy a Dahan folyó, a Sanxia folyó és a Vízszintes folyó a területén fut össze.

A tajvaniak jelenleg mintegy 20 ezer hektáron termesztenek teát, és évente mintegy 20 ezer tonna teát termelnek. Érdemes megemlíteni, hogy a teakertek lassan hanyatlanak, de a termelt tea minősége egyre jobb, olyannyira, hogy egyre több nemzetközi versenyen is győztes.

A Lung Ching teához, vagyis a Sárkánykúthoz egy említésre méltó legenda kapcsolódik. Egyszer régen, nagy szárazság idején a földművesek állítólag imádkoztak az esőért. Egy szerzetes odament a kútjukhoz, belenézett, és egy sárkányt talált az alján ülve. Amint vizet kért, az ég beborult, és esni kezdett. A boldog falusiak a sárkányról nevezték el azt, amit annyira szerettek - a zöld teát.

Hogyan készül valójában a Taiwan Lung Ching? A tavasz beköszönte előtt a munkások elindulnak a teakertekbe, hogy leszedjék a rügyeket és az első leveleket. Kiterítik és néhány órán át hagyták fonnyadni. Ezután serpenyőben sütik, miközben összenyomkodják, hogy jellegzetes lapos formájukat adják. E folyamat során a teát is megforgatják, többször összenyomják és felmelegítik. Amíg a tea száraz, illatos és smaragdzöld nem lesz.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»