06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Taiwan Honey Black - fekete tea

Kód: 1769

A Tajvanon talált teanövényről szóló első feljegyzés 1717-ből származik. Azóta a tajvaniak arany tollal írják a tea történetét. A tajvani Honey Black nagyon ritka, és előállítása összetett. Az egyedülálló mézes íz az ültetvényeken a tealeveleket rágcsáló apró levélvágóknak köszönhető. Ha egy ilyen tea megfelelő gondoskodásban részesül, abszolút ritkasággá válik. Kóstolja meg, és egyet fog érteni velünk.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
42 759 Ft /250 g 17 104 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Tajvan
Íz
Íz:
Édes, Intenzív, Aromás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
400m

Összetétel

Fekete tea Taiwan Honey Black 100%

Infúzió és tea íz

A tajvani Honey Black valóban rendkívüli. A mézet már az illata alapján felismeri benne. És amikor megkóstolja, édes, aromás és intenzív íze kiárad a szájpadlásra. Amit soha nem fog feledni.

Ez a tea alkalmas forró ital készítésére, de javasoljuk, hogy próbálja ki cold brew -t is, azaz néhány órán keresztül hideg vízben áztatva.

A tea eredete

A levéltetvek nélkül nem éreznénk magunkat ilyen jól. Szinte hihetetlen, hogy a tealevelekben lévő mézharmat csak akkor ébred fel, amikor paraziták támadják meg őket. Ez kizárólag Tajvanon és kizárólag kínai teafákon (Camellia sinensis) történik, amelyeket tisztán ökológiai rendszerben termesztenek. Valójában bármilyen iparilag előállított műtrágya (vagy akár kezelőszer) biztonsággal elriasztja a kis levéltetveket. Nem harapnának bele a kémiailag átitatott levelekbe, és nem okoznának védekező reakciót, amitől a tea nem lenne olyan édes, mint a méz.

Ez a tajvani Honey Black a sziget délkeleti partvidékén található Luye Town-shipből származik. Partjait a Csendes-óceán mossa, és a hullámok között teaültetvények találhatók. A bokrokat bőséges napsütés, csapadék és különleges mikroklíma jellemzi, így a szüret szinte egész évben elvégezhető. A legjobb teát azonban a forró nyári hónapokban szedik.

A mézízű tea titka valójában abban rejlik, hogy a rovarok megrágcsálják a leveleket. Konkrétan a levéltetvek törzsébe tartozó Jacobiasca formosa faj. A teanövények mellett a gyapotfákat is felkeresi, Dél-, Délkelet- és Kelet-Ázsiában él, és ha el akarjuk képzelni, úgy néz ki, mint egy kis zöld bogár (kb. 3 mm hosszú), átlátszó szárnyakkal és ugrásra alkalmas hátsó lábakkal. A teabokrok leveleiből, szárából és rügyeiből szívja ki a nedveket, aminek hatására monoterpenthiol és hortienol keletkezik, ezek az anyagok adják a tea egyedi ízét.

A "mézes teához" a fiatal leveleket és rügyeket a munkások nyár közepén szedik le, de a szárazság miatt az összes érett levélnek csak 40-50 százalékát tudják felhasználni. Az éves terméshozam ezért alacsony, és az ilyen tea ára magas. A feldolgozási eljárás hasonló a többi fekete tea feldolgozásához: a leveleket hagyják fonnyadni, majd fermentálják, formázzák és szárítják.

Egyes teakedvelők a Taiwan Honey Blacket luxus reggeli teának tartják, mások a délutáni elmélkedéshez szeretik. Bárhogy is legyen, forrón vagy cold brew-ként is fogyaszthatja. A hideg vízben való hosszas áztatás kihozza bársonyos lágyságát és egy csipetnyi étcsokoládét.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - fekete tea

Ez az Assam öt csillagot érdemel az összes kategóriában.  A helyiek nagyon erősen és nagyon édesen fogyasszák. Tejet is adnak hozzá, a Himalájában pedig kardamonnal és egyéb fűszerekkel ékszerezik. Apró csészékbe töltik, édes péksüteményt szolgálnak mellé. Indiában a teafogyasztás a nap középpontja, a párbeszédek és az üzletkötések pillanata. Inspirálódjon! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 719 Ft /250 g 2 288 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.

SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - fekete tea

A kevésbé népes indiai állam csak egy teaültetvénnyel rendelkezik. A Temi olyan teát nevel, amelyet a világ minden pontjáról be akarnak szerezni. A "királyok teájának" nevezik. A legkeresettebb és legritkább teák közé tartozik. Kivételesen finom, édes és könnyedén gyümölcsös. Lehet a hölgyeknek az eredeti indiai pasmina fog az eszükbe jutni - puha, meleg és előkelő. Takarózzon be! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 057 Ft /250 g 4 823 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.

MASALA CHAI - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MASALA CHAI - fekete tea

Az indiai teát főleg a tavasz beköszöntével vagy a hosszú téli esték során fogja a legjobban értékelni. A speciális összetevői képesek beindítani a vérkeringést, felmelegíteni az egész testet, fokozni az immunrendszert, elűzni a baktériumokat és vírusokat. Illatos fűszerekkel van telerakva, ennek köszönhetően egyedi illattal és eredeti ízzel rendelkezik. Az eredeti Masala Chai-t az ajurvéd recept szerint tejjel, mézzel vagy nádcukorral is ízesítheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 672 Ft /250 g 2 669 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »