06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Taiwan Honey Black - fekete tea

Kód: 1769

A Tajvanon talált teanövényről szóló első feljegyzés 1717-ből származik. Azóta a tajvaniak arany tollal írják a tea történetét. A tajvani Honey Black nagyon ritka, és előállítása összetett. Az egyedülálló mézes íz az ültetvényeken a tealeveleket rágcsáló apró levélvágóknak köszönhető. Ha egy ilyen tea megfelelő gondoskodásban részesül, abszolút ritkasággá válik. Kóstolja meg, és egyet fog érteni velünk.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Tajvan
Íz
Íz:
Édes, Intenzív, Aromás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
400m

Összetétel

Fekete tea Taiwan Honey Black 100%

Infúzió és tea íz

A tajvani Honey Black valóban rendkívüli. A mézet már az illata alapján felismeri benne. És amikor megkóstolja, édes, aromás és intenzív íze kiárad a szájpadlásra. Amit soha nem fog feledni.

Ez a tea alkalmas forró ital készítésére, de javasoljuk, hogy próbálja ki cold brew -t is, azaz néhány órán keresztül hideg vízben áztatva.

A tea eredete

A levéltetvek nélkül nem éreznénk magunkat ilyen jól. Szinte hihetetlen, hogy a tealevelekben lévő mézharmat csak akkor ébred fel, amikor paraziták támadják meg őket. Ez kizárólag Tajvanon és kizárólag kínai teafákon (Camellia sinensis) történik, amelyeket tisztán ökológiai rendszerben termesztenek. Valójában bármilyen iparilag előállított műtrágya (vagy akár kezelőszer) biztonsággal elriasztja a kis levéltetveket. Nem harapnának bele a kémiailag átitatott levelekbe, és nem okoznának védekező reakciót, amitől a tea nem lenne olyan édes, mint a méz.

Ez a tajvani Honey Black a sziget délkeleti partvidékén található Luye Town-shipből származik. Partjait a Csendes-óceán mossa, és a hullámok között teaültetvények találhatók. A bokrokat bőséges napsütés, csapadék és különleges mikroklíma jellemzi, így a szüret szinte egész évben elvégezhető. A legjobb teát azonban a forró nyári hónapokban szedik.

A mézízű tea titka valójában abban rejlik, hogy a rovarok megrágcsálják a leveleket. Konkrétan a levéltetvek törzsébe tartozó Jacobiasca formosa faj. A teanövények mellett a gyapotfákat is felkeresi, Dél-, Délkelet- és Kelet-Ázsiában él, és ha el akarjuk képzelni, úgy néz ki, mint egy kis zöld bogár (kb. 3 mm hosszú), átlátszó szárnyakkal és ugrásra alkalmas hátsó lábakkal. A teabokrok leveleiből, szárából és rügyeiből szívja ki a nedveket, aminek hatására monoterpenthiol és hortienol keletkezik, ezek az anyagok adják a tea egyedi ízét.

A "mézes teához" a fiatal leveleket és rügyeket a munkások nyár közepén szedik le, de a szárazság miatt az összes érett levélnek csak 40-50 százalékát tudják felhasználni. Az éves terméshozam ezért alacsony, és az ilyen tea ára magas. A feldolgozási eljárás hasonló a többi fekete tea feldolgozásához: a leveleket hagyják fonnyadni, majd fermentálják, formázzák és szárítják.

Egyes teakedvelők a Taiwan Honey Blacket luxus reggeli teának tartják, mások a délutáni elmélkedéshez szeretik. Bárhogy is legyen, forrón vagy cold brew-ként is fogyaszthatja. A hideg vízben való hosszas áztatás kihozza bársonyos lágyságát és egy csipetnyi étcsokoládét.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CHINA YUNNAN GOLDEN BUD MAO FENG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA YUNNAN GOLDEN BUD MAO FENG - fekete tea

A hegyek csúcsai, ködbe burkolják és a legnagyobb folyók, felszelik a tájat. Így is leírható a Yunnan-vidék gyönyörű tája. A kínai teák szerelmeseinek azonban ez mindig az ital híres bölcsője lesz. És amint a hegycsúcsok a köd fölé emelkednek, az abszolút kivételes Golden Bud Mao Feng kiemelkedik a többi tea felett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
36 003 Ft /250 g 14 401 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 02. 02.

CEYLON FBOPFEXSP NEW VITHANAKANDE - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CEYLON FBOPFEXSP NEW VITHANAKANDE - fekete tea

A fekete ceyloni teák minden szerelmese megtalálhatja saját kincseit a legendás drágakő város Ratnapura közelében. A dombon, az erdő közepén található a New Vithanakande teakert, amely exkluzív és nagyon ritka, legmagasabb minőségű teát készíti, amelynek az aroma és az íz tökéletes kölcsönhatása egyszerűen elbűvöli Önt. A teakert évente csak kis mennyiségben termeli, a teljes mennyiségnek csak 1%. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
22 391 Ft /250 g 8 957 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 02. 02.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea

A felkelő nap országa újabb értékes kincseit kínálja a világnak, amely sok japán zöld teát kedvelőt elcsábít. Az egyedülálló és valóban rendkívüli Gyokuro Shincha Kiwami összhangban állt a természettel és felesleges emberi beavatkozás nélkül. Ennek eredményeként rendkívüli és intenzív ízt tud nyújtani, aminek olyan könnyű engedni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
52 525 Ft /250 g 21 010 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 02. 02.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »