06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM

Kód: 1731
Értékelés: jó, 2 vélemény

A prémium minőséget nemcsak a nevéről, hanem mindenekelőtt az ízéről ismerheti fel. Ha elkészíti a Pu Erh Mini Toucha Gold Premiumot, kifejezetten földes ízre számíthat, nagyon finom moha és őszi levelek illatával. Nagy szerepet játszanak benne azonban az aszalt gyümölcsök és az umami, valamint a mazsolát is felismerheti. Az összhatás édes és friss. Lehet, hogy az első csészénél kicsit meglepődik, de minden egyes csészével egyre jobban fogja szeretni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 057 Ft /250 g 2 823 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
10 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2300

Összetétel

Vörös tea Pu Erh Mini Tou Cha 100%

A tea infúziója és íze

A Pu Erh Mini Toucha Gold Premium forró vízzel leöntve barnásvörös, nagyon sötét színt ad. Jó tudni, hogy az első infúzió nagyon erős ízű, néha még unszimpatikus is. Emiatt hagyományosan a teaisten szobrai fölé öntik. Más főzetek finomabbak, édesebbek, lágyabbak és könnyebbek. A Pu Erh egyszóval egy olyan tea, amellyel jó "összebújni". Ezután könnyen fogyasztható tea.

A tea eredete

A Wu Liang Shan, ahonnan ez a tea származik, egy hegyvonulat, amely a Yunnan régió Simao prefektúrájában található. A legmagasabb dombok 3 300 méter magasra emelkednek, és számos teakertnek adnak otthont. A legmagasabban fekvő (2300 m tengerszint feletti magasságban) a világ legrégebbi teacserjéi közé tartozik. A hegyek meredek lejtőin és gerincén egészséges, kétszáz éves teafák nőnek vadon. Az e területekhez való rossz hozzáférés garantálja a háborítatlan környezetet. Az ebből és a környező kertekből származó teák tökéletes érzékszervi tulajdonságokkal és abszolút tiszta ízzel büszkélkedhetnek.

A Pu Erh gyártását szigorú szabályok szabályozzák. Általában csak a két-három leveles rügyeket szedik le. Az árnyékban hagyják őket elhervadni, hogy elveszítsék a nedvesség egy részét, majd a munkások serpenyőkben megsütik őket. És ezt nagy tételben teszik. Ennek köszönhetően az erjesztési enzimek nem pusztulnak el teljesen, mert hozzájárulnak a Pu Erh kívánt érleléséhez. A forró és nedves leveleket gyorsan fel kell tekerni, majd a teát a napon szárítják, ideális esetben nagyon intenzíven. Az így készült teát Mao Cha néven emlegetik. A Pu Erh esetében egyfajta félkész termékről van szó. A Mao Qi-t tovább gőzölik, préselik és hosszú ideig alacsony hőmérsékleten szárítják.

A Pu Erh régóta elérhetetlen árucikk volt a hétköznapi fogyasztók számára. Eredetileg csak a császár és vendégei kaptak belőle. Ezért is nevezik őket néha a "császárok teájának".

Ezt a különleges Pu Erh-t kis fészkek (vagy méhkasok) alakjába préselték. Más teák nagy lepény vagy tégla alakúak. A kívánt mennyiségű teát azonban éles eszközzel kell lehámozni. A hagyományos zöld vagy fekete teáktól eltérően a Pu Erh-t hosszabb ideig (egyeseket több évtizedig) tárolják, hogy az ízek és aromák teljesen kifejlődjenek.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség fél fészek 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A Pu Erh Mini Tou Cha-t forró vízzel öntse le (a víznek 1 percig kell forrnia).
Néhány másodpercig áztassa, öntse ki a vizet, és öntsön bele egy második infúziót. A teát 3-5 percig áztassa, majd szűrje le.
A Pu Erh Mini Tou Cha 5x alkalommal felönthető.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

2. 9.

Értékelés:
Ó én azt gondoltam elsőre velem van a baj, de más is írja! Tényleg halas egy kicsit… Próbának vettem, a szertartás kedvéért mindenképp ajánlom a kezdőknek mint amilyen én is vagyok ezen a téren. Kár lenne egy drága teával pacsálni és próbálkozni. Az élmény viszont nagyon megéri, és annyira nem rossz az íze mint valami filteres komposztnak. Mindenképp folytatom a pu erh teákkal való kísérletezést, köszönöm manutea!

8. 1.

Értékelés:
Tipikus halas íz, ami jellemző az olcsóbb Pu Erh teákra. De nem panaszkodom - én választottam az olcsó Pu Erh teát :) A tea nagyon apróra van vágva (kp filteres tea minusz a por) 4-5 főzet van egy pogácsában, utánna kezd jelentősen gyengülni. (nem is baj, mert többet már tényleg nem innék ebből) Javaslom elsőre kisebb teszt adag vásárlását.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PU ERH MINI TOU CHA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA

A hagyományos kínai Pu Erh egy fogalom. A préselt, utólag erjesztett tea rajongókat szerez mind származási országában, mind a világ más részein. Sajátos, földes íze, amely néha a levelek vagy a moha illatára emlékeztet. A Pu Erh Mini Tou Cha esetében azonban enyhe földiségre, enyhe keserűségre, sőt végül édes ízre számíthat. Az infúzió megismétlésével érdekes ízárnyalatokat érhet el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 656 Ft /250 g 2 662 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves

A négy grammos kis kedvenc a teák között igazi kincs. Egész tizenöt évig tartott, míg megérett és a világ legjobb teái közé sorolták. A Pu Erh Mini Tou Cha nagyon jó választás a tea kedvelőknek és a mély ízek és enyhe főzetek imádóinak. Aki megkóstolja, nem találkozik fanyarsággal. A szájában enyhe édes íz és rendkívüli melegség árad szét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g

Ami kicsi, az csinos. Ezen pu-erh esetében azonban hozzá kell tenni, hogy kiváló és hasznos a test és az elme számára is. A praktikus mini változat éppen megfelelő a teáskannához, anélkül, hogy bonyolult mérlegelésre és a híres tealepények feltörésére lenne szükség. Kóstolja meg a Yunnanból származó kincset, amely játékosan meg fogja győzni arról, hogy az öregedés néha több , mint kívánatos. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 702 Ft /250 g 4 281 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

Megtekintette


SILVER NEEDLE - fehér tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SILVER NEEDLE - fehér tea

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
24 013 Ft /250 g 9 605 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»