OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti.
Összetétel
Oolong 100%Infúzió és tea íz
Az Oolong sárgás-zöld infúziót ad, a betakarítás helyétől függően akár narancsszínű is lehet. Mivel csak részben fermentált, nagy mennyiségű illóolajat tartalmaz, amely
jellegzetes, földes aromájú, diós lehelettel. Az illata intenzív és édes.
A tea eredete
A kínai részben erjesztett teák, az úgynevezett Oolongok, világszerte híresek. A
legnépesebb ország több mint 400 éve állítja elő őket. Nem csoda tehát, hogy
termelésük elérte a tökéletességet. A kínai Oolong-nak állítólag 3000 fajtája létezik. Az erjedés mértékétől függően differenciálódnak, amely jelentősen befolyásolja a - végső ízét és illatát, de a teanövények fajtájától is, amelyekből azt előállították.
A Kuan Yin illetve Kegyelem vas istennője(Anxi Tie Guan Yin, Kuan-jin, Tiet Kwun Yum) egyik legelterjedtebb teafajtája. Az azonos nevű Oolong csak 20-40 százalékban fermentálják.
Egyszerűen, a termelést a következőképpen lehet leírni: A betakarítást követően a zöld tealevéleket a röviden hadják fonnyadni a napon. Ezt követően finoman rázzák kézzel a zsákban. Ez megszakítja a sejtszerkezeteket, és megkezdi az ellenőrzött
fermentációt. Mind ezt többször megismételve, mindig 1-2 órás szünettel. Ezt a
folyamatot a zöld rázásának nevezik. Az illatától függően a gazdálkodó eldönti, hogy az erjedés vége, és a teát forralják néhány percig a kazánban.
Gyors hűtést követően a Tie Kuan Yin-t sodorják (finom növényi olajokat és viaszokat használva – hogy a levelek ne tapadjanak össze és hosszab ideig frissen tartja) és szárítják. Hogyan kapta a Kegyelem vas istennője a nevét,egyszerre két legenda magyarázza meg. Az első kiterjeszti szegény gazdálkodó Wei gondolkodását, hogyan kéne meg menteni a pusztuló templom védőszentjét, akinek a védőszentje Kuan-jin vas szobra volt. Csak annyit tehetett, hogy havonta kétszer megtisztította a templomot és meggyújtotta füstölőt. Egy éjjel megjelent Kuan-yin, és megmutatta neki egyenesen, hogy van egy kincses barlang a templom mögött. Wei a gazdagságát természetesen megosztotta a szomszédokkal és a teacserjét, amely a barlangban nőtt, átültetett a kertjében. A betakarított tea a környék legjobbjai közé tartozott. A templomot jmegavította és tea kertje egész Fujian híressé vált.
Wang története rövidebb. A tudós aki állítólag a Guanyin szikla alatt véletlenül talált
teacserjét, átültetett a kerjébe, és amikor ellovagolt a császár Čchien-lung, főzött egy finom italt belőle. Az uralkodó el volt nyűgözve. A megtalált teacserje tiszteletére úgy döntött a neve: Guanyin tea.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
80-90 °C | 5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
6. 21.
5. 17.