06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MANAYUPA (Desmodium molliculum) - gyógynövény

Kód: 1308

"Tulajdonságai számtalan" - így lehetséges az eredeti indiai név lefordítása, amely különösen a tisztításra és méregtelenítésre vágyó emberek számára népszerű. A kúszó, évelő cserje túlnyomórészt az Andokban növekszik az inkák kultuszként tekintették. Csak ritkán használták, mint például a hagyományos szertartásokon. Nagyszerű, hogy a Manayupa a teáskannánkba kerülhet. Számos nehézségre előnyös lehet.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 619 Ft /250 g 4 247 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Íz
Íz:
Természetes, Gyógynövény

Összetétel

Manayupa 100%

A tea infúziója és íze

A Manayupa infúziója sötét sárga színű és kellemes, jól elfogadott ízű. A tea gyógynövények főzésével nyerhető, a Manayupa alkoholban történő macerálással is elkészíthető.

A tea eredete

Ha megnézzük a botanikai oldalt, akkor azt találjuk, hogy a Manayupa (Desmodium molliculum) a Fabaceae nemzetség növénye, vagyis 1825-ben leírták és közzétették a Prodromus Systematis Naturalis Regni Vegetabilis könyvben,neve a görög „desmos”- ból származik, jelentése "Link" vagy "kapcsolat". Évelő növény, amelynek magassága kb. 45 centiméter, ovális levelekkel és termésekkel borítva. Manayupa virágja kékes-lila, amely az Andok hegyvidéki régióiban növekszik, több mint 2000 méter tengerszint feletti magasságban.

Ha kulturálisan érdekli, akkor jó tudni, hogy Manayupa-t nagyra becsülték a perui indiánok. Az inkák óta a mai napig a dél-amerikai fitoterápiás eszköz, ez az egyik legszélesebb körben alkalmazott gyógyszer. Nem véletlen, hogy a quecha nyelvben a " számtalan tulajdonságú", azaz "runa mana yupana" nevet kapta. Megtalálható Pega Pega, Amor Seco, Carrapicho vagy Dipinda Dimukuyi néven is. Figyelemre méltó, hogy a bennszülött amerikai törzsek különféle nehézségekben használják a gyógynövényt. Például az ecuadori Rio Pastaza törzs a laktáció támogatására használta fel, a Garifuna törzs nicaraguai őslakosai hasmenés és nőgyógyászati betegségek miatt, az Amazonas esőerdőkben pedig idegproblémák és hüvelyi fertőzéseknél szerzett hírnevet. Egy etnobotanikai felmérés több ezer esetet jelentett a Manayup fogamzásgátlóként történő használatáról.

A Manayupa természetesen sok tudományos csoport fókuszában van. A gyógynövényen végzett kutatások kimutatták a fenolok, flavonoidok, szteroidok, szaponinok, kumarinok és más anyagok, beleértve az E- és K-vitamint, jelenlétét. Ezt a gyógynövényt gyakran használják méregtelenítőnek, például Vilcacora vagy Macska karom keverésére. A kezelés nem haladhatja meg a 3 hetet, amelyet heti szünet követ. A Manayupa nem mutat mellékhatásokat, csak az alacsony vérnyomású emberek legyenek óvatosak.

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet főzni Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 evőkanál 700 ml-re

Használati útmutató

1. Öntsön le 1 evőkanál Manayupa-t kb. 700 ml hideg vízzel, és hagyjuk 5 percig ázni.
2. Forralja fel és főzze alacsony hőmérsékleten 5 percig. 3. Szűrje le és kortyolgasssa 3 x 1 csészével naponta.

Íz és tónus:
Intenzitás
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


VILCACORA - gyógynövény (Uňa de gato, Macskakarom)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

VILCACORA - gyógynövény (Uňa de gato, Macskakarom)

Ha azt írnánk, hogy Uncaria tomentosa csak a botanikus tudja értelmezni. De ha úgy tüntetjük fel, hogy Uňa de gato, Vilcacora vagy Macskakarom, rögtön tudjuk miről is van szó. Az Inkák legendás szent növénye, mint varázslatos antioxidáns és immunerősítőként van dédelgetve, Európába csak nemrég érkezett. De ezeknek köszönhetően tudjuk, hogy nagy potenciállal rendelkezik a civilizációs betegségek megelőzésében. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 860 Ft /250 g 3 144 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

FLOR DE ARENA – gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FLOR DE ARENA – gyógynövény

Merüljön el a tisztító fürdőbe. Külsőleg és belsőleg. Ez a Flor de Arena, a több ezer éve ismert gyógynövény a stressz, a gyulladás és talán a túlsúly megakadályozására. A perui Andokból származik, kellemes ízű, és használhatja főzéshez, más fűszernövényekkel vagy fürdéshez. Tapasztalja meg a bölcs indiánok egyik legaktívabb gyógynövényének készségét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 619 Ft /250 g 4 247 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

HERCAMPURI - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HERCAMPURI - gyógynövény

Őszintén, ez a növény nagyon keserű. Ugyanakkor annyira népszerű, hogy nem hagyhatja figyelmen. A  fitoterápiában a hercampuri gyógynövényt használják mert  elsősorban az egészséges emésztést támogatja. Az őshonos peruiak Té Amargo –nak hívják íze miatt, számunkra röviden "keserű tea". A megközelíthetetlen hegyekben nő, kizárólag kézzel szüretelve, lassan és gondosan szárítva. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 569 Ft /250 g 4 227 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »