06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MANAYUPA (Desmodium molliculum) - gyógynövény

Kód: 1308

"Tulajdonságai számtalan" - így lehetséges az eredeti indiai név lefordítása, amely különösen a tisztításra és méregtelenítésre vágyó emberek számára népszerű. A kúszó, évelő cserje túlnyomórészt az Andokban növekszik az inkák kultuszként tekintették. Csak ritkán használták, mint például a hagyományos szertartásokon. Nagyszerű, hogy a Manayupa a teáskannánkba kerülhet. Számos nehézségre előnyös lehet.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 669 Ft /250 g 4 268 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Íz
Íz:
Természetes, Gyógynövény

Összetétel

Manayupa 100%

A tea infúziója és íze

A Manayupa infúziója sötét sárga színű és kellemes, jól elfogadott ízű. A tea gyógynövények főzésével nyerhető, a Manayupa alkoholban történő macerálással is elkészíthető.

A tea eredete

Ha megnézzük a botanikai oldalt, akkor azt találjuk, hogy a Manayupa (Desmodium molliculum) a Fabaceae nemzetség növénye, vagyis 1825-ben leírták és közzétették a Prodromus Systematis Naturalis Regni Vegetabilis könyvben,neve a görög „desmos”- ból származik, jelentése "Link" vagy "kapcsolat". Évelő növény, amelynek magassága kb. 45 centiméter, ovális levelekkel és termésekkel borítva. Manayupa virágja kékes-lila, amely az Andok hegyvidéki régióiban növekszik, több mint 2000 méter tengerszint feletti magasságban.

Ha kulturálisan érdekli, akkor jó tudni, hogy Manayupa-t nagyra becsülték a perui indiánok. Az inkák óta a mai napig a dél-amerikai fitoterápiás eszköz, ez az egyik legszélesebb körben alkalmazott gyógyszer. Nem véletlen, hogy a quecha nyelvben a " számtalan tulajdonságú", azaz "runa mana yupana" nevet kapta. Megtalálható Pega Pega, Amor Seco, Carrapicho vagy Dipinda Dimukuyi néven is. Figyelemre méltó, hogy a bennszülött amerikai törzsek különféle nehézségekben használják a gyógynövényt. Például az ecuadori Rio Pastaza törzs a laktáció támogatására használta fel, a Garifuna törzs nicaraguai őslakosai hasmenés és nőgyógyászati betegségek miatt, az Amazonas esőerdőkben pedig idegproblémák és hüvelyi fertőzéseknél szerzett hírnevet. Egy etnobotanikai felmérés több ezer esetet jelentett a Manayup fogamzásgátlóként történő használatáról.

A Manayupa természetesen sok tudományos csoport fókuszában van. A gyógynövényen végzett kutatások kimutatták a fenolok, flavonoidok, szteroidok, szaponinok, kumarinok és más anyagok, beleértve az E- és K-vitamint, jelenlétét. Ezt a gyógynövényt gyakran használják méregtelenítőnek, például Vilcacora vagy Macska karom keverésére. A kezelés nem haladhatja meg a 3 hetet, amelyet heti szünet követ. A Manayupa nem mutat mellékhatásokat, csak az alacsony vérnyomású emberek legyenek óvatosak.

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet főzni Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 evőkanál 700 ml-re

Használati útmutató

1. Öntsön le 1 evőkanál Manayupa-t kb. 700 ml hideg vízzel, és hagyjuk 5 percig ázni.
2. Forralja fel és főzze alacsony hőmérsékleten 5 percig. 3. Szűrje le és kortyolgasssa 3 x 1 csészével naponta.

Íz és tónus:
Intenzitás
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


LAPACHO MATTO GROSSO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

LAPACHO MATTO GROSSO

A dél-amerikai indiánok számára ez az Istenek fája. A botanikusok Tabebuia impetiginosa-nak nevezik. Mi meg azt gondoljuk róla, hogy gyógyfa. A megelőző hatásai fantasztikusak. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 645 Ft /250 g 1 458 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.

JÁZMINOS - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JÁZMINOS - zöld tea

Ha még nem tudja, hogy melyiket is válassza a bájos szálas teáink közül, akkor döntsön a klasszikus jázminos mellett. A híres specialitás Távol-Keletről lehengerlő mennyei illattal rendelkezik, amely eltávolítja a belső nyugtalanságot. A Jázminos tea több mint ezer éve a hagyományos kínai kultúra része. Ha megkóstolja, az egyik kedvence lesz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 472 Ft /250 g 2 589 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.

 RUMOS MEGGYES PU ERH
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

RUMOS MEGGYES PU ERH

Rum és meggy, ez kombináció, amely nem hagyja nyugodtan sem a hölgyeket, de az urakat sem. Luxus torkosság ebéd után vagy nehéz munka során jobb kedvre derít. Próbálja ki folyékony, de főleg egészséges változatát! A hagyományos királyi tea lédús meggyekbe téve nagyon fog ízleni bármely évszakban. Forró változata hógolyózás után fog a legjobban ízleni, a nyári pikniken a jeges ital frissítő hatású. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 983 Ft /250 g 1 993 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»