MÁGIKUS TEMPLOM - zöld tea
Mindenki a maga módján képzeli el a varázslatos helyet. Egyeseknek a tengerszint alatt fekszenek, mások a hegycsúcsokon találják. De a legtöbben a legnagyobb varázslatot magunkban hordozzuk. Üljön kényelmesen, csukja be a szemét, és a saját templomában találja magát. Csend és meleg szeretet veszi körül. A legjobb tea az ilyen pillanatokra? Sencha papaya, mangó és cseresznye, röviden a Mágikus templom.
Összetétel
Zöld tea Sencha, Kandírozott papája, Mazsola, Hibiszkusz, Körömvirág, Meggy darabok, Liofilizált mangódarabok, Természetes aromaA tea infúziója és íze
A zöld tea Mágikus templom sötét narancssárga - vörös színű infúziót ad, mivel hibiszkuszt tartalmaz, amely az italoknak bíbor árnyalatot ad. A tea íze nagyon réteges - felismeri a Sencha frissességét és a gyümölcs kellemesen nyugtató tónusait. A zöld tea Mágikus templom forró és jeges változatban egyaránt alkalmas.
A tea eredete
A kínai Huang Shan (Sárga-hegy) híres régiójának Sencha zöld teáját inkább a híres japán teákra emlékeztető íz jellemzi, mintsem a kínai klasszikusokat. Ennek oka a tealevelek feldolgozásának módja. A serpenyőben sütéssel ellentétben, amely Kínában gyakoribb, ezt a Senchát többször megpárolták. A magas hőmérséklet megállította a levelekben az enzimek oxidációját, és megőrizte finom ízüket és aromájukat.
A Huang Shan-hegység Kelet-Kínában, a déli Anhui tartományban található. A terület híres gyönyörű természetéről: forró forrásokról és magas fenyőkkel borított dombokról. Kína egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, sőt felvették az UNESCO világörökségi listájára.
A Sencha nemcsak nagyon ízletes és szinte egész nap iható tea. A toledói kutatók legújabb kutatása szerint olyan anyagokat tartalmaz, amelyek blokkolják az urokinázt, a rákkeltő sejtek által kiválasztott enzimet. Sencháról már évek óta beszélnek az egészségügy kapcsán. Természetesen kiküszöböli a fáradtságot, és a hagyományos orvoslás leírja az emésztés javításának, a sebek gyógyulásának, a láz és a vércukorszint csökkentésének képességét. Nem hiába itták a zöld teákat csaknem 5000 éve, és népszerűségük semmiképpen sem csökken.
A leírt Sencha mellett papaya és hibiszkusz is megtalálható a Mágikus tempom teában. A papaya (Caricia papaya) egy gyógynövény, amely kissé hasonlít egy fára. Jellemzően Közép-Amerikában nő, onnan terjedt el számos trópusi éghajlatú területre. Nagy gyümölcsöt termel, amelyek súlya 0,5-10 kilogramm. A bőr alatt édes hús található, közepén sok apró mag. A papaya nagyon ízletes, ezért használata széles. Közvetlen fogyasztásra, italokban, lekvárokban és hasonlókban használják. További előny a papain tartalma, amely elősegíti az emésztést és gyulladáscsökkentő hatású.
A Hibiscus a teák készítéséhez az azonos nevű növény szárított virága. A szudáni hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) két méterre nő; Ez egy Afrikában őshonos cserje, amelyet ma gyakran a világ trópusi területein termesztenek. A virágokat italok készítéséhez használják, mert kellemes savanykás ízzel jeleskednek, gazdag vitaminokban (főleg C-vitaminban) és ásványi anyagokban (különösen vasban, kalciumban, foszforban, mangánban). Nem csoda, hogy gyulladásra, az artériák megkeményedésére, túlsúlyra vagy túlzott izzadásra ajánlott.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
3. 13.