06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - zöld tea

Kód: 1707

Zöld tea csak Japánból vagy Kínából? Kizárt dolog.  Még Dél -Koreában is találhat teakerteket, ahol egyszerűen tudják,mit hogyan kell csinálniuk. És mi mással lehetne ezt jobban kideríteni, mint az exkluzív és kivételes koreai Jeju Sejak Durin BIO -t, megkóstolni amely tökéletesen illeszkedő friss aromát és csodálatos ízt ötvöz, amelyet pompás és intenzív umami tesz teljessé.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 652 Ft /250 g 5 461 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 1. 21
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Korea
Vidék
Vidék:
Jeju
Íz
Íz:
Osvěžující, Umami, Teljes
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Korea Jeju Sejak Durin BIO 100%

A tea infúziója és íze

Az infúzió arany színe gazdagon áthat a zöld árnyalatokon. Az íze frissítő és tele van kellemes fű tónusokkal és zavartalan fanyarsággal a végén. Mindent egy jellegzetes umami koronáz meg, ami egyedi varázst kölcsönöz a teának.

A tea eredete

Jeju, Dél-Korea legnagyobb szigete, sok nevet visel. A múltban többek között a Három Bőség Szigetének vagy a Béke Forró Szigetének nevezték. A turisták kedvelt célpontja, akik elsősorban a nemzeti parkot, illetve a tengerből kiemelkedő, UNESCO-díjjal kitüntetett vulkánt és a láva-barlangrendszert látogatják. A szigethez kapcsolódó vulkanikus tevékenység a kulcsa a különleges teák termesztésének.

Jeju ad otthont a Hallasannak, egy hatalmas csúcsvulkánnak, Dél-Korea legmagasabb hegycsúcsának. Ez áll a talajban rejlő hatalmas ásványkincsek mögött. Az enyhe éghajlattal és a tengeri levegővel párosulva Jeju nem csak a teatermesztés számára tűnik ígéretes földnek, és nem csoda, hogy a legtöbb termelőteljes mértékben kihasználja a természet csodáit, és a biogazdálkodást részesíti előnyben.

Bár a koreai teák első említése a 9. századra nyúlik vissza, hazájukon kívül még mindig ritkaságnak számítanak. A világpiac mindössze 0,1%-os részesedésével nehéz feladat a Jeju-ról származó teát beszerezni. Az egyik példa erre a Korea Jeju Sejak Durin BIO. A sejak elnevezés a madárcsőrre hasonlító, kiálló nyelvvel rendelkező madárcsőrre való hasonlósága miatt kapta a nevét. Egyesek számára így nézhet ki két levél egy bimbóval.

A betakarítás a vetőgépen mindig április és május között történik. Sok más koreai teával ellentétben itt erős a japán ihletettség. A leveleket kíméletesen gőzöljük és kézzel tekerjük vékony, mélyzöld színű spirálokká. A Sejak mámorítóan friss aromájáról és ízletes fűszeres ízéről ismert, hihetetlenül jellegzetes umami ízzel. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak ezt megtartják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Ez azonban nagy kár, mert az élmény egyszerűen tökéletes.

A betakarítás a vetőgéppel mindig április és május határán történik. Sok más koreai teával ellentétben erős inspiráció származik Japánból. A leveleket óvatosan megpároljuk, és kézzel tekerjük, mély zöld színű spirálokká. Sejak ismert mámorító friss aromájáról és ízletesen kombinált füves ízéről, hihetetlenül jellegzetes umami -ról. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak megtakarítják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Azonban nagyon kár, mert a tapasztalat egyszerűen tökéletes.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Tegyen 1 teáskanál zöld teát 1,5-2 dl vízhez 1 teáskanálnyi mennyiségben.
Öntse le a zöld teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés a tea rosszabb ízét és aromáját eredményezheti.
Áztatási idő 2-3 perc (lefedett csészében), majd szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ASSAM HATIMARA CTC BOP - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM HATIMARA CTC BOP - fekete tea

Ajándékozza az összes kávét az anyósának és adja át magát ennek a klasszikus fekete teának. A hatásai a kávéval egyeznek, ráadásul képessége van jó kedvét hosszabb ideig fenntartani. Assam Hatimara CTC BOP nagyszerű krémes, édes ízű. Elrabolja szívét a gyors elkészítésével is. Fedezze fel magában a tea utáni vágyát! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 478 Ft /250 g 1 791 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 1. 21

JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea

Miért olyan kellemes, friss és illatos a dél-koreai Joongjak? Egyedülálló tulajdonságait  a termékeny  vulkánikus talajon szerezte, amelyen nevelkedett, kristálytiszta víznél, amely öntözte és a kellemes éghajlat, amely körülölelte. Korea a minőségi teatermelők egyike, és az utóbbi években a termelését ismét a keresettek közé sorolják. Az organikus gazdálkodási mód a kártyáiba játszik! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 696 Ft /250 g 3 878 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 1. 21

 Korea Jeju Jeoncha Gwarang Bio - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Korea Jeju Jeoncha Gwarang Bio - zöld tea

Beleszerett a japán zöld teákba, de még mindig kíváncsian keres valami újat, ismeretlent? Ezután leplezetlen örömmel mutatjuk be Önöknek a Három bőség szigetéről származó dél - koreai ritkaságot, amely varázslatos tónusokkal teli friss fuvallatát hozza a hagyományos gyakorlatokba, amelyekben büszkén uralkodik az umami összetéveszthetetlen ötödik íze, mindezt organikus minőségben. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 681 Ft /250 g 3 872 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 1. 21
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »