06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - zöld tea

Kód: 1707

Zöld tea csak Japánból vagy Kínából? Kizárt dolog.  Még Dél -Koreában is találhat teakerteket, ahol egyszerűen tudják,mit hogyan kell csinálniuk. És mi mással lehetne ezt jobban kideríteni, mint az exkluzív és kivételes koreai Jeju Sejak Durin BIO -t, megkóstolni amely tökéletesen illeszkedő friss aromát és csodálatos ízt ötvöz, amelyet pompás és intenzív umami tesz teljessé.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 070 Ft /250 g 5 228 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 10. 21. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Korea
Vidék
Vidék:
Jeju
Íz
Íz:
Osvěžující, Umami, Teljes
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Korea Jeju Sejak Durin BIO 100%

A tea infúziója és íze

Az infúzió arany színe gazdagon áthat a zöld árnyalatokon. Az íze frissítő és tele van kellemes fű tónusokkal és zavartalan fanyarsággal a végén. Mindent egy jellegzetes umami koronáz meg, ami egyedi varázst kölcsönöz a teának.

A tea eredete

Jeju, Dél-Korea legnagyobb szigete, sok nevet visel. A múltban többek között a Három Bőség Szigetének vagy a Béke Forró Szigetének nevezték. A turisták kedvelt célpontja, akik elsősorban a nemzeti parkot, illetve a tengerből kiemelkedő, UNESCO-díjjal kitüntetett vulkánt és a láva-barlangrendszert látogatják. A szigethez kapcsolódó vulkanikus tevékenység a kulcsa a különleges teák termesztésének.

Jeju ad otthont a Hallasannak, egy hatalmas csúcsvulkánnak, Dél-Korea legmagasabb hegycsúcsának. Ez áll a talajban rejlő hatalmas ásványkincsek mögött. Az enyhe éghajlattal és a tengeri levegővel párosulva Jeju nem csak a teatermesztés számára tűnik ígéretes földnek, és nem csoda, hogy a legtöbb termelőteljes mértékben kihasználja a természet csodáit, és a biogazdálkodást részesíti előnyben.

Bár a koreai teák első említése a 9. századra nyúlik vissza, hazájukon kívül még mindig ritkaságnak számítanak. A világpiac mindössze 0,1%-os részesedésével nehéz feladat a Jeju-ról származó teát beszerezni. Az egyik példa erre a Korea Jeju Sejak Durin BIO. A sejak elnevezés a madárcsőrre hasonlító, kiálló nyelvvel rendelkező madárcsőrre való hasonlósága miatt kapta a nevét. Egyesek számára így nézhet ki két levél egy bimbóval.

A betakarítás a vetőgépen mindig április és május között történik. Sok más koreai teával ellentétben itt erős a japán ihletettség. A leveleket kíméletesen gőzöljük és kézzel tekerjük vékony, mélyzöld színű spirálokká. A Sejak mámorítóan friss aromájáról és ízletes fűszeres ízéről ismert, hihetetlenül jellegzetes umami ízzel. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak ezt megtartják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Ez azonban nagy kár, mert az élmény egyszerűen tökéletes.

A betakarítás a vetőgéppel mindig április és május határán történik. Sok más koreai teával ellentétben erős inspiráció származik Japánból. A leveleket óvatosan megpároljuk, és kézzel tekerjük, mély zöld színű spirálokká. Sejak ismert mámorító friss aromájáról és ízletesen kombinált füves ízéről, hihetetlenül jellegzetes umami -ról. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak megtakarítják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Azonban nagyon kár, mert a tapasztalat egyszerűen tökéletes.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Tegyen 1 teáskanál zöld teát 1,5-2 dl vízhez 1 teáskanálnyi mennyiségben.
Öntse le a zöld teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés a tea rosszabb ízét és aromáját eredményezheti.
Áztatási idő 2-3 perc (lefedett csészében), majd szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


SENCHA MAKATO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SENCHA MAKATO - zöld tea

Japánban tudják mi a jó. Az egészséges étel, szeretet a természethez, tisztelet és becsület. A japánoknak rendkívüli kapcsolatuk van a hagyományokhoz, nagyon gondosak és tisztelettudóak. Hasonló tisztelettel közelítenek már több ezer éve a tea termeléséhez. A híres japán teakertek adják a világnak a feledhetetlen illatokat és ízeket. Szállítjuk, hogy megoszthassuk Önnel ezt a csodálatot. Hagyja magát elcsábítani... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 014 Ft /250 g 2 006 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 10. 21. 2021

PERUI KOFFEIN MENTES INSTANT KÁVÉ - BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERUI KOFFEIN MENTES INSTANT KÁVÉ - BIO

Tökéletes kávé csokoládé és gyümölcsök érintésével, ilyen a PERUI KOFFEIN MENTES oldódó kávé BIO minőségben. Elég, ha csak leönti forró vízzel, keverje össze és élvezze a kedvenc italát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 746 Ft /250 g 4 299 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 10. 21. 2021

MOZAMBIK OP GREEN MONTE METILILE BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MOZAMBIK OP GREEN MONTE METILILE BIO - zöld tea

Csakúgy, mint a Namuli-hegy buja zöld dombjai, a helyi tea is lélegzetelállítóan smaragd. Azonban nemcsak színével vonzza. Tele finom hajtásokkal, organikusan termesztik, és a csészéjében friss, enyhén virágos ízű lesz. Engedje meg, hogy megkísértjen egy kirándulás a Monte Metilile afrikai teakertjébe. A világ egyik legjobb afrikai teája! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 056 Ft /250 g 1 223 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 10. 21. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »