06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - zöld tea

Kód: 1707
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Zöld tea csak Japánból vagy Kínából? Kizárt dolog.  Még Dél -Koreában is találhat teakerteket, ahol egyszerűen tudják,mit hogyan kell csinálniuk. És mi mással lehetne ezt jobban kideríteni, mint az exkluzív és kivételes koreai Jeju Sejak Durin BIO -t, megkóstolni amely tökéletesen illeszkedő friss aromát és csodálatos ízt ötvöz, amelyet pompás és intenzív umami tesz teljessé.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 522 Ft /250 g 6 609 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 25.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Korea
Vidék
Vidék:
Jeju
Íz
Íz:
Frissítő, Umami, Teljes
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Korea Jeju Sejak Durin BIO 100%

A tea infúziója és íze

Az infúzió arany színe gazdagon áthat a zöld árnyalatokon. Az íze frissítő és tele van kellemes fű tónusokkal és zavartalan fanyarsággal a végén. Mindent egy jellegzetes umami koronáz meg, ami egyedi varázst kölcsönöz a teának.

A tea eredete

Jeju, Dél-Korea legnagyobb szigete, sok nevet visel. A múltban többek között a Három Bőség Szigetének vagy a Béke Forró Szigetének nevezték. A turisták kedvelt célpontja, akik elsősorban a nemzeti parkot, illetve a tengerből kiemelkedő, UNESCO-díjjal kitüntetett vulkánt és a láva-barlangrendszert látogatják. A szigethez kapcsolódó vulkanikus tevékenység a kulcsa a különleges teák termesztésének.

Jeju ad otthont a Hallasannak, egy hatalmas csúcsvulkánnak, Dél-Korea legmagasabb hegycsúcsának. Ez áll a talajban rejlő hatalmas ásványkincsek mögött. Az enyhe éghajlattal és a tengeri levegővel párosulva Jeju nem csak a teatermesztés számára tűnik ígéretes földnek, és nem csoda, hogy a legtöbb termelőteljes mértékben kihasználja a természet csodáit, és a biogazdálkodást részesíti előnyben.

Bár a koreai teák első említése a 9. századra nyúlik vissza, hazájukon kívül még mindig ritkaságnak számítanak. A világpiac mindössze 0,1%-os részesedésével nehéz feladat a Jeju-ról származó teát beszerezni. Az egyik példa erre a Korea Jeju Sejak Durin BIO. A sejak elnevezés a madárcsőrre hasonlító, kiálló nyelvvel rendelkező madárcsőrre való hasonlósága miatt kapta a nevét. Egyesek számára így nézhet ki két levél egy bimbóval.

A betakarítás a vetőgépen mindig április és május között történik. Sok más koreai teával ellentétben itt erős a japán ihletettség. A leveleket kíméletesen gőzöljük és kézzel tekerjük vékony, mélyzöld színű spirálokká. A Sejak mámorítóan friss aromájáról és ízletes fűszeres ízéről ismert, hihetetlenül jellegzetes umami ízzel. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak ezt megtartják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Ez azonban nagy kár, mert az élmény egyszerűen tökéletes.

A betakarítás a vetőgéppel mindig április és május határán történik. Sok más koreai teával ellentétben erős inspiráció származik Japánból. A leveleket óvatosan megpároljuk, és kézzel tekerjük, mély zöld színű spirálokká. Sejak ismert mámorító friss aromájáról és ízletesen kombinált füves ízéről, hihetetlenül jellegzetes umami -ról. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak megtakarítják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Azonban nagyon kár, mert a tapasztalat egyszerűen tökéletes.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Tegyen 1 teáskanál zöld teát 1,5-2 dl vízhez 1 teáskanálnyi mennyiségben.
Öntse le a zöld teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés a tea rosszabb ízét és aromáját eredményezheti.
Áztatási idő 2-3 perc (lefedett csészében), majd szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

3. 28.

Értékelés: kitűnő
Ismeretlenül kóstolónak vettem, mert most le van árazva, de így pár nap ízlelgetés után meg kell állapítanom, hogy ez egy csodálatos tea. A japán stílusú teák kedvelőinek kötelező darab! A kibontott tea pont ilyen élénkzöld, mint a képen. Csak úgy sugárzik róla a frissesség. Gaiwanban 4-4,5 gramm teát 75 fokos vízzel felöntve japán senchákat megszégyenítően finom, inkább élénkzöld mint sárga színű, nagyszerű illatú ital nyerhető belőle. Nálam 4 felöntést bír, de utána még utoljára le szoktam forrázni. Természetesen az már nem az igazi, de azért még messze az iható kategória.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN KUKICHA - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN KUKICHA - zöld tea

A nádsziták alatt egy állandóan aktív vulkán lábánál egy szubtrópusi éghajlatú szigeten. Így nőnek a tea fák, létrehozzák a nem szokványos, rendkívül ízletes és egészséges teát. Kukicha, ezek nem klasszikus tealevelek, hanem szárak és gallyak. Bár senki sem számított rá, de kiváló friss öntetet adnak, kombinálva édesen krémes, könnyű dió és kellemes fanyar ízzel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 602 Ft /250 g 6 241 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 25.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 880 Ft /250 g 3 552 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 25.

JÁZMINOS LONG ZHU - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JÁZMINOS LONG ZHU - zöld tea

A zöld teák Jázminos királynője a legmagasabb minőségben! Pompás és sok költő tollát ihlető tea a klasszikusok közé tartozik, amely senkinek sem okoz csalódást. Nagy figyelemmel gondoskodnak az apró, szeretetteljes illatú fehér jázmin virágos teagyöngyökről. A kínai farmerek agilis ujjai betanult mozgásokkal lágyan csomagolják és utána közéjük friss jázmin rügyeket helyeznek. A tea úgy szívja be az aromájukat, mint a gomba...  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 301 Ft /250 g 8 120 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 25.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»