06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - zöld tea

Kód: 1707
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Zöld tea csak Japánból vagy Kínából? Kizárt dolog.  Még Dél -Koreában is találhat teakerteket, ahol egyszerűen tudják,mit hogyan kell csinálniuk. És mi mással lehetne ezt jobban kideríteni, mint az exkluzív és kivételes koreai Jeju Sejak Durin BIO -t, megkóstolni amely tökéletesen illeszkedő friss aromát és csodálatos ízt ötvöz, amelyet pompás és intenzív umami tesz teljessé.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 522 Ft /250 g 6 609 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Korea
Vidék
Vidék:
Jeju
Íz
Íz:
Frissítő, Umami, Teljes
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Korea Jeju Sejak Durin BIO 100%

A tea infúziója és íze

Az infúzió arany színe gazdagon áthat a zöld árnyalatokon. Az íze frissítő és tele van kellemes fű tónusokkal és zavartalan fanyarsággal a végén. Mindent egy jellegzetes umami koronáz meg, ami egyedi varázst kölcsönöz a teának.

A tea eredete

Jeju, Dél-Korea legnagyobb szigete, sok nevet visel. A múltban többek között a Három Bőség Szigetének vagy a Béke Forró Szigetének nevezték. A turisták kedvelt célpontja, akik elsősorban a nemzeti parkot, illetve a tengerből kiemelkedő, UNESCO-díjjal kitüntetett vulkánt és a láva-barlangrendszert látogatják. A szigethez kapcsolódó vulkanikus tevékenység a kulcsa a különleges teák termesztésének.

Jeju ad otthont a Hallasannak, egy hatalmas csúcsvulkánnak, Dél-Korea legmagasabb hegycsúcsának. Ez áll a talajban rejlő hatalmas ásványkincsek mögött. Az enyhe éghajlattal és a tengeri levegővel párosulva Jeju nem csak a teatermesztés számára tűnik ígéretes földnek, és nem csoda, hogy a legtöbb termelőteljes mértékben kihasználja a természet csodáit, és a biogazdálkodást részesíti előnyben.

Bár a koreai teák első említése a 9. századra nyúlik vissza, hazájukon kívül még mindig ritkaságnak számítanak. A világpiac mindössze 0,1%-os részesedésével nehéz feladat a Jeju-ról származó teát beszerezni. Az egyik példa erre a Korea Jeju Sejak Durin BIO. A sejak elnevezés a madárcsőrre hasonlító, kiálló nyelvvel rendelkező madárcsőrre való hasonlósága miatt kapta a nevét. Egyesek számára így nézhet ki két levél egy bimbóval.

A betakarítás a vetőgépen mindig április és május között történik. Sok más koreai teával ellentétben itt erős a japán ihletettség. A leveleket kíméletesen gőzöljük és kézzel tekerjük vékony, mélyzöld színű spirálokká. A Sejak mámorítóan friss aromájáról és ízletes fűszeres ízéről ismert, hihetetlenül jellegzetes umami ízzel. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak ezt megtartják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Ez azonban nagy kár, mert az élmény egyszerűen tökéletes.

A betakarítás a vetőgéppel mindig április és május határán történik. Sok más koreai teával ellentétben erős inspiráció származik Japánból. A leveleket óvatosan megpároljuk, és kézzel tekerjük, mély zöld színű spirálokká. Sejak ismert mámorító friss aromájáról és ízletesen kombinált füves ízéről, hihetetlenül jellegzetes umami -ról. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak megtakarítják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Azonban nagyon kár, mert a tapasztalat egyszerűen tökéletes.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Tegyen 1 teáskanál zöld teát 1,5-2 dl vízhez 1 teáskanálnyi mennyiségben.
Öntse le a zöld teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés a tea rosszabb ízét és aromáját eredményezheti.
Áztatási idő 2-3 perc (lefedett csészében), majd szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

3. 28.

Értékelés: kitűnő
Ismeretlenül kóstolónak vettem, mert most le van árazva, de így pár nap ízlelgetés után meg kell állapítanom, hogy ez egy csodálatos tea. A japán stílusú teák kedvelőinek kötelező darab! A kibontott tea pont ilyen élénkzöld, mint a képen. Csak úgy sugárzik róla a frissesség. Gaiwanban 4-4,5 gramm teát 75 fokos vízzel felöntve japán senchákat megszégyenítően finom, inkább élénkzöld mint sárga színű, nagyszerű illatú ital nyerhető belőle. Nálam 4 felöntést bír, de utána még utoljára le szoktam forrázni. Természetesen az már nem az igazi, de azért még messze az iható kategória.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea

Miért olyan kellemes, friss és illatos a dél-koreai Joongjak? Egyedülálló tulajdonságait  a termékeny  vulkánikus talajon szerezte, amelyen nevelkedett, kristálytiszta víznél, amely öntözte és a kellemes éghajlat, amely körülölelte. Korea a minőségi teatermelők egyike, és az utóbbi években a termelését ismét a keresettek közé sorolják. Az organikus gazdálkodási mód a kártyáiba játszik! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 739 Ft /250 g 4 696 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

KOREA JEJU BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOREA JEJU BIO - zöld tea

Csodálatos tea enyhe ízzel és édes befejezéssel a szubtrópusi Jeju szigetéről a teáskannája felé tart. Élvezzen minden kortyot, mert valóban egyedülálló. Mint a hely, ahol felnőtt. Egy csodálatos ország vulkanikus kráterekkel, titokzatos szobrokkal, változatos kultúrával és csodálatos természettel évek óta vonzza az utazók figyelmét. Mostantól minden Manu rajongó érdeklődésének középpontjában áll. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 388 Ft /250 g 4 555 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

 Korea Jeju Jeoncha Gwarang Bio - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Korea Jeju Jeoncha Gwarang Bio - zöld tea

Beleszerett a japán zöld teákba, de még mindig kíváncsian keres valami újat, ismeretlent? Ezután leplezetlen örömmel mutatjuk be Önöknek a Három bőség szigetéről származó dél - koreai ritkaságot, amely varázslatos tónusokkal teli friss fuvallatát hozza a hagyományos gyakorlatokba, amelyekben büszkén uralkodik az umami összetéveszthetetlen ötödik íze, mindezt organikus minőségben. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 722 Ft /250 g 4 689 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »