

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - zöld tea
Zöld tea csak Japánból vagy Kínából? Kizárt dolog. Még Dél -Koreában is találhat teakerteket, ahol egyszerűen tudják,mit hogyan kell csinálniuk. És mi mással lehetne ezt jobban kideríteni, mint az exkluzív és kivételes koreai Jeju Sejak Durin BIO -t, megkóstolni amely tökéletesen illeszkedő friss aromát és csodálatos ízt ötvöz, amelyet pompás és intenzív umami tesz teljessé.
Összetétel
Korea Jeju Sejak Durin BIO 100%A tea infúziója és íze
Az infúzió arany színe gazdagon áthat a zöld árnyalatokon. Az íze frissítő és tele van kellemes fű tónusokkal és zavartalan fanyarsággal a végén. Mindent egy jellegzetes umami koronáz meg, ami egyedi varázst kölcsönöz a teának.
A tea eredete
Jeju, Dél-Korea legnagyobb szigete, sok nevet visel. A múltban többek között a Három Bőség Szigetének vagy a Béke Forró Szigetének nevezték. A turisták kedvelt célpontja, akik elsősorban a nemzeti parkot, illetve a tengerből kiemelkedő, UNESCO-díjjal kitüntetett vulkánt és a láva-barlangrendszert látogatják. A szigethez kapcsolódó vulkanikus tevékenység a kulcsa a különleges teák termesztésének.
Jeju ad otthont a Hallasannak, egy hatalmas csúcsvulkánnak, Dél-Korea legmagasabb hegycsúcsának. Ez áll a talajban rejlő hatalmas ásványkincsek mögött. Az enyhe éghajlattal és a tengeri levegővel párosulva Jeju nem csak a teatermesztés számára tűnik ígéretes földnek, és nem csoda, hogy a legtöbb termelőteljes mértékben kihasználja a természet csodáit, és a biogazdálkodást részesíti előnyben.
Bár a koreai teák első említése a 9. századra nyúlik vissza, hazájukon kívül még mindig ritkaságnak számítanak. A világpiac mindössze 0,1%-os részesedésével nehéz feladat a Jeju-ról származó teát beszerezni. Az egyik példa erre a Korea Jeju Sejak Durin BIO. A sejak elnevezés a madárcsőrre hasonlító, kiálló nyelvvel rendelkező madárcsőrre való hasonlósága miatt kapta a nevét. Egyesek számára így nézhet ki két levél egy bimbóval.
A betakarítás a vetőgépen mindig április és május között történik. Sok más koreai teával ellentétben itt erős a japán ihletettség. A leveleket kíméletesen gőzöljük és kézzel tekerjük vékony, mélyzöld színű spirálokká. A Sejak mámorítóan friss aromájáról és ízletes fűszeres ízéről ismert, hihetetlenül jellegzetes umami ízzel. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak ezt megtartják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Ez azonban nagy kár, mert az élmény egyszerűen tökéletes.
A betakarítás a vetőgéppel mindig április és május határán történik. Sok más koreai teával ellentétben erős inspiráció származik Japánból. A leveleket óvatosan megpároljuk, és kézzel tekerjük, mély zöld színű spirálokká. Sejak ismert mámorító friss aromájáról és ízletesen kombinált füves ízéről, hihetetlenül jellegzetes umami -ról. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a koreaiak megtakarítják maguknak, és nem akarják megosztani a világgal. Azonban nagyon kár, mert a tapasztalat egyszerűen tökéletes.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Tegyen 1 teáskanál zöld teát 1,5-2 dl vízhez 1 teáskanálnyi mennyiségben.
Öntse le a zöld teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés a tea rosszabb ízét és aromáját eredményezheti.
Áztatási idő 2-3 perc (lefedett csészében), majd szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

3. 28.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea

KOREA JEJU BIO - zöld tea
