06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kolkhida grúz zöld tea

Kód: 1810

Amikor azt mondja, hogy Kolkhida, hozzá kell tennie Grúziát. A névadó teanövény leveleiből készült hagyományos tea már az első kortynál felismerhető. Teljesen fanyarság mentes és mégis friss. Kedves édessége sokáig megmarad a szájban, virágos aromája pedig pillanatok alatt szétárad a szobában. A friss hegyi levegőben növekvő teanövényekből készül, amelyek találkoznak a tenger felől érkező szellővel. Egyedülálló éghajlat, egyedülálló tea.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 525 Ft /250 g 4 210 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Édes, Friss
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
250 - 300m

Összetétel

100%

Infúzió és a tea íze

A Kolkhida grúz zöld tea világos, tiszta színű infúziót ad a teának. A virágos és friss illatot édes, nagyon harmonikus íz kíséri. Bár ez egy zöld tea, hiányzik belőle a tipikus fanyarság. Ezt gazdagon helyettesíti egy olyan frissesség, amelybe gyorsan beleszeret.

A tea eredete

Az orosz királyi család is érdeklődött a grúziai teatermesztés lehetősége iránt 1900 körül. Ez mutatja, hogy a grúz tea egykor milyen fontos volt. Kétségtelenül érdekes, hogy senki sem nevezte másként, mint "orosz teának" (ahogy az Indiában termesztett teákat is "angolnak" nevezték). A kommunista vezetők, Lenin és Sztálin is kitörölhetetlen nyomot hagytak Grúzia teatörténelmén. Az előbbi azzal érvelt, hogy "a tea a proletárok itala, és sokat kell belőle termelnünk", az utóbbi pedig rendkívüli nyomást gyakorolt a grúz tea maximális termelése érdekében. Amint azonban a Szovjetunió összeomlott, és Grúzia független országgá vált, a teakertek leépültek, és a termelési létesítmények elavulttá váltak, mígnem bezárták őket. A grúzok nem rendelkeztek saját eljárásokkal, sőt talán még a teaipar fejlesztésére irányuló szándékkal sem.

Ennek ellenére sok kertben továbbra is nőttek a teafák, amelyeket néhány rajongó szüretelt és kézzel készített 50-100 kilogramm teát saját használatra és kiskereskedelmi értékesítésre. Csak 2000 után döntöttek úgy, hogy a grúz tea visszanyeri régi dicsőségét. Elindultak, hogy tanulmányozzák a tealevelek termesztésének és feldolgozásának hagyományos módszereit, különösen Kína Fujian régiójában. Most a teatermesztők egy generációja nő fel Grúziában, akik az újonnan szerzett tudásukat elődeik tapasztalatával ötvözik.

A grúz Kolkhida zöld tea a Camellia sinensis Kolkhida teanövényből készül, amely a Guria régióban található Kolkhida síkságon őshonos. Ez egy olyan terület, amelynek partjait a Fekete-tenger fürdeti, és amelyet hegyek vesznek körül. A párás tengeri levegő és a friss hegyi levegő által befolyásolt egyedülálló mikroklíma rendkívül kedvező a teanövények számára. Az a tény, hogy a Paulownia tomentosa botanikai nevű "kínai császárfák" árnyékában nőnek, szintén segíti a virágzást. Ezek védelmet nyújtanak a cserjéknek a szél, az árnyék és a nedvesség ellen. Lassan és egyenletesen tudnak növekedni, ami fontos az értékes aminosavak felhalmozódásához a levelekben.

A tea termelője egy olyan vállalat, amely mintegy 25 hektáron gazdálkodik korábban felhagyott ültetvényeken. Ez 2016 óta így van. Sikerét nemcsak a dolgozók lelkesedésének köszönheti, hanem annak is, hogy a kert magról nevelt új növényekkel újult meg. A teanövényeket ipari műtrágya nélkül termesztik, a leveleket kézzel szedik és dolgozzák fel. A grúz Kolkhida zöld tea teljesen egyedülállónak számít. A népszerű ázsiai zöld fajtákhoz képest teljesen más aromával és ízzel rendelkezik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A zöld teát öntse le 80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 197 Ft /250 g 3 279 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.

TANZANIA FOP LUPONDE BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TANZANIA FOP LUPONDE BIO - zöld tea

Szüretkor 80 kilo tealevelet szüretelnek naponta. Ez nem sok. De a tanzániai Luponde kertjében nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségre a mennyiség helyett. Az ottani BIO zöld tea már 1944-ben bizonylattal rendelkezett. Kitűnő, telt ízű és virágillatú. Egész nap kortyolgathatja, épphogy tartalmaz koffeint. Kedvre derít, frissít és simogat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 016 Ft /250 g 2 807 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI

Határozottan nehéz újraalkotni egy fenomént. De van egy jó hírünk a kiváló és minőségi teák szerelmeseinek. Grúziában ez sikerült. Lassan, de biztosan, az új termelők és teamesterek szakértelmének és a mesterségük iránti szeretetének köszönhetően az egykori miniszterelnök leporolja az évszázadok során kifinomult készségeket, és egy egyedülálló grúz kincset hoz a piacra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 328 Ft /250 g 3 731 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »