

Karamellás variáció - fekete tea
A nyugodt és mozgalmas napokra, a magányos és a szeretteink körében töltött pillanatokra. A Karamellás variáció felvidítja Önt, ahogyan szüksége van rá, és úgy örülhet, ahogyan megérdemli. A fekete ceyloni, a gyümölcs, a mogyoró és a karamell újszerű kombinációja. A tea íze rendkívül finom, egyszerre selymesen édes és friss. Kellemes fanyarsággal is rendelkezik, amit egyetlen jó fekete tea sem nélkülözhet.
Összetétel
Fekete tea Ceylon OP 1, Mogyoró, Pörkölt almadarabok, Karamell darabok ( sűrített tej, cukor, vaj), Természetes aroma, Meggy, Szeder levelek, Liofilizált áfonya, Piros búzavirág szirmokInfúzió és tea íz
A Karamellás variáció tea sötét mahagóni színű teát eredményez. Jellegzetes, friss illata és vonzó íze az erős ceyloni fekete tea, a savanyú gyümölcs és a krémes, finom karamell jegyeit ötvözi. Az íze enyhén fűszeres (mert ez a minőségi ceyloni fekete teák íze) és mogyorós (mert ez a tea mogyorót tartalmaz).
Ezt a fekete teát ízesíthetjük barna cukorral vagy egy teáskanál mézzel, sőt, egyesek egy csepp tejjel is szeretik. Próbálja ki, melyik változat tetszik Önnek.
A tea eredete
Ceylon (helyesen Sri Lanka) a minőségi, bevált és kivételesen ízletes teák szinonimája. Annyira ízletesek, hogy sokan próbálták reprodukálni. Ezért van az, hogy minden valódi ceyloni teát egy kardot tartó oroszlánt ábrázoló védjeggyel címkéznek és árusítanak. Ezt a minősítést a Sri Lanka Tea Board ítéli oda, amely az egyes minősített fajták minőségének és eredetének ellenőrzéséért is felelős. A címkét igénylő gazdálkodóknak termékmintákat kell küldeniük a szervezetnek, amelyeket egy kijelölt bizottság 3 napon belül értékel.
A ceyloni tea egyszerűen az egyik legjobb. Hosszú, drótos levelek, jellegzetes illat, édes íz és néha kellemesen fűszeres utóíz jellemzi. Pedig az ország teafái kényszerűségből egyfajta erényt jelentenek, mivel a narancsfoltosság járvány miatt megtizedelt kávéfákat helyettesítik. Ez 1824-ben történt, amikor a Királyi Botanikus Kert tudósai elültették az első teafákat. A cserjék elterjedése James Taylornak, a kávéültetvények helyettes vezetőjének köszönhető, aki megkedvelte a teanövényeket, és biztosította népszerűségüket a helyi farmerek körében.
Ma a kínai teafákat (Camellia sinensis) főként Nuwara Eliya, Dimbula, Kandy, Galle, Uva és Ratnapura területén termesztik. A teakertek általában a hegyekben találhatók, mert a hűvös levegő lelassítja a levelek növekedését, és lehetővé teszi az aromás vegyületek hosszabb koncentrációját. A szüretelést többnyire fiatal nők végzik, akik naponta akár 20 kilogramm tealevelet is leszednek. A feldolgozóüzemekbe történő gyors szállítás után a teát gondosan megvizsgálják. Ezután a leveleket rövid ideig hagyják fonnyadni, sejtes szerkezetüket göngyöléssel és görgetéssel megbontják, és megkezdődik az erjedés. Az egész folyamat alfája és ómegája az úgynevezett ellenőrzött fermentáció, amelynek során a dolgozók ellenőrzik a tea hőmérsékletét, páratartalmát, színét és aromáját. Miután a fermentáció elérte a szükséges paramétereket, a teát szárítani, válogatni és csomagolni kell. Ezenkívül az egyes fajtákból az arra felhatalmazott személyzet kóstolás céljából mintát vesz.
A fekete ceyloni tea, a gyümölcs és a karamell mellett a Karamellás variáció egy "láthatatlan" összetevőt is tartalmaz. Jó, ha megmagyarázzuk, miért használtuk. Igen, ez egy természetes aroma. Egyes teákhoz (nagyon kis mennyiségben) adjuk hozzá, hogy a teljes összetétel tökéletes legyen az íz és az aroma szempontjából, és hogy meghosszabbítsuk azt az időt, amíg a teát a maximális minőségben élvezheti. A természetes aroma természetes anyagokból származik, fizikai, enzimatikus vagy mikrobiológiai folyamatok révén jön létre, egészségre ártalmatlan, és nem okoz gyomorégést vagy más hasonló kellemetlenségeket.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

energia érték: | <1 kJ / <0,2 kcal |
Zsírok: | 0 |
ebből telített zsírok: | 0 |
Szénhidrátok: | 0 |
ebből cukrok: | 0 |
Fehérjék: | 0 |
Só: | 0 |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ANGOL KARAMELL - fekete tea

VANÍLIÁS ÁLOM - fekete tea
