Kalabasa Pillangó 120-150 ml
Hagyományos szimbóluma Mate tea készítésnek. Faragott tökből készült, teljesen természetes anyagból.
A kalabasa eredeti tűzzel díszitett. Mivel kézzel készített, minden kalabasa különleges és egyedi mintájú.
Térfogat: 120-150 ml
Hogyan kell használni a természetes kalabasá-t
A kalabasa általában egy üreges tök. Mivel ez egy tisztán természetes anyag, kezeletlen tartósítószerekkel, ezért fokozott figyelmet kell fordítani erre a hagyományos Yerba Maté ivóedényre. A jutalom hosszú élettartammal.és szokatlan élményekkel.
Curado az első használat előtt
Ne hagyja ki ezt a „beavatási szertartást”. Ennek köszönhetően eltávolítja a pépmaradványokat a lopótökből, és előkészíti, hogy italának a kívánt ízét biztosítsa.
- Töltse meg a kalabaszát 2/3 Yerba Maté levéllel (használhat szárazat vagy amit már leöntött), és öntse le forró vízzel.
- Hagyja a lopótököt 12–24 órán át állni.
- Távolítsa el a kalabasa tartalmát, öblítse le langyos vízzel, és kanállal kaparja le a belső falakat. Ez eltávolítja a pépmaradékot.
- Öblítse ki ismét langyos vízzel a kalabasát.
- Miután a tököt alaposan megtisztította, tegye bele a száraz Yerba Maté-t, öntse forrásban lévő vízzel és hagyja pihenni 24 órán át.
- Öntse ki a kalabasa tartalmát, öblítse ki langyos vízzel, és hagyjuk a tartályt alaposan megszáradni.
Két naponta jól szárítsa meg
Annak elkerülése érdekében, hogy a kalabasa ne penészedjen hagyja legalább 2 naponta pihenni. Az ital fogyasztása után öblítse ki a tartályt langyos vízzel, és helyezze a fűtőtest közelében vagy a napfénybe.
A penész gomba illatú sötét fekete bevonatával azonosítható. A penész jelenléte indokolt a kalabasa új darabra való cseréjéhez. Használatban azonban felfedezhet egy zöldes-szürke bevonatot a tök belsejében – ez rendben van, a Yerba Maté felöntésétől jön létre.
Ne ijedjen meg az izzadástól
Előfordulhat, hogy apró vízcseppek láthatók a kalabasa falán vagy alján. Nem kell aggódnia az izzadás miatt. A tök porózus, és eltart egy ideig, amíg a pórusok bezáródnak a kalabasa használatával. Amennyiben a tartály kezdetben túl nedves, tegye egy csészealjra, miközben kortyolgatja.