JAPAN SHIZUOKA GABALONG BIO- zöld tea
A felkelő nap földjéről származó zöld teák változatos világa továbbra is képesek meglepni. Kóstolja meg azt az italt, amely tökéletesen ötvözi a legfinomabb tealevelek hagyományos elsajátítását körültekintő tudományos megközelítéssel. A japán Gabalong csak jót tesz a testnek a léleknek, és még az ízlelőbimbóknak is tetszik.
Összetétel
Zöld tea GABALONG BIO 100%A tea infúziója és íze
A gyönyörűen aranyszínű infúzió rengeteg zöld szikrával teljes és gazdag ízű, amelyben a kellemes édesség játszik és a híres umami. Az ötödik íz neve, amint azt nevezik, valami finom és ízletes japán kifejezésen alapul.
A tea eredete
Gabalong, Gabaron vagy egyszerűen GABA tea. Mindezen nevek alatt olyan teát talál, amely egyszóval egyedi. A Shizuoka prefektúra gyönyörű környezetében nő, a Honshu-szigeten. A természetes szépség, a festői öblök és a Fuji legmagasabb hegyének lélegzetelállító kilátása mellett a Japán Riviéra ideális feltételeket kínál a tea termesztéséhez.
A helységre jellemző Yabukita teafajta nemcsak sikeresen ellenáll a hideg időjárásnak, hanem friss színeket és első osztályú minőséget ad a termelőknek. A készítés módja teszi Gabalongot kivételes teává. A kézi betakarítást követően több órán keresztül zajlik a nitrogén erjedése. Ezt követően a leveleket kb. 14 órán keresztül zsákokba helyezik, mielőtt a gőzölés megtörténik, mint a többi japán zöld tea esetében.
A nitrogénnek ez a nem szokásos felhasználása alapvetően Tojiro Tsushid professzor tudományos felfedezésének tudható be, aki 1984-ben kereste a módját, hogy a tea hosszabb ideig maradjon friss. A nitrogén használata azonban váratlan felismeréshez vezetett hogy a
GABA (gamma-amino-vajsav) koncentrációja az ilyen kezelt levelekben hirtelen megnőtt . Az emberi testre gyakorolt pozitív hatása számos tanulmánynak köszönhető, amely Japánban megszerezte a Gabalong az egészségtea státusát.
Japán Shiozuka Gabalong azonban a nem szokásos erjedésnek köszönhetően nagyon sajátos jellegzetességeket nyert, különösen a csábító virág- és gyógynövényes aromát, az édes ízét lágy vajas tónussal és az első infúzióban az umamival kapcsolatos ellenállhatatlan élményeket. A levelek gazdag zöld színűek és szabálytalanok. Élvezzen egy csésze teát, amely a tudomány és a hagyományos kézműves szokatlan kombinációjának köszönhetően egyedülálló pozitív élményt nyújt Önnek.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.