

JAPAN ORIGINAL MATCHA BIO - 40 g
Százszázalékos élmény a százszázalékos Matcha-val! A hagyományos japán italt, ökológiai gazdálkodásból, a teaszertartások szerelmesei értékelik, de az egészséges életmód követői is. Prefektúra Wazuka, amelyből ezt az eredeti zöldet hoztuk, kész tea paradicsom. Ha oda szeretnének utazni, biztos rendeljenek sofutot és a chasobut. Az első az fagylalt, a második tészta. Mindkettőt Matcha-val.
Összetétel
Zöld tea Japan MATCHA 100%A tea főzete és íze
A Japan Original Matcha Bio intenzív ízű, amit nemcsak az italok elkészítéséhez, hanem a különböző ételek ízesítésére is használnak. Az ízében felismerheti a fanyarságát, ami tartós édes ízbe fordul át. Enyhén földes, vagy füves tónusokat is felfedezhet az ízében. Minél magasabb hőmérsékletű vízzel önti fel a Matcháját, annál hangsúlyosabb lesz a fanyarsága. Természetesen a tea élénk, világos zöld színű, a felhabarása után vastag hab borítja a felületét.
A tea eredete
Wazuka, a japán prefektúra Honshu déli részén, a zöld tea szinonimája. A 65 ezer négyzetkilométeres terület nagy részét mezőgazdasági földterületek fedik. Amellett, hogy több mint 300 teakertről gondoskodnak a helyi lakosok, citrusfélék, virágok, és dinnye termesztésével is foglalkoznak. A tea Wazukához körülbelül 800 éve tartozik, a legelterjedtebb termékei a Sencha, és a Matcha. A kínai teacserjéket (Camellia sinensis), amelyekről a betakarított tealeveleket a Matcha elkészítéséhez használják fel, 3-4 héttel a betakarításuk előtt szőnyegekkel, vagy leplekkel árnyékolják. Ahhoz, hogy a Matcha jó minőségű legyen, a napfény intenzitását 90% -kal le kell csökkenteni. Ez növeli a klorofill, és az aminosavak termelését a levelekben.
A legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be. Nem tekercselik őket, nagyon óvatosan gőzölik, szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A hagyományos eljárás szerint a Tenchát gránit kövek között zúzzák nagyon finom porrá. Az eredménye a Matcha, amelyet zacskókba, és dobozokba csomagolnak. Mindezt azért teszik, hogy a teát ne érje napfény, vagy nedvesség, ellenkező esetben a tea megsemmisülne.
Ami a Matcha ivását illeti, hagyományosan a Cha-no-yu szertartás keretében mutatjuk be. Szükségünk lesz egy bambuszból készült habaróra, egy széles tálra, és egy bambusz kanálra, amellyel fogja adagolni a gyönyörű színű Matcha port. A ceremónia számos szabállyal, és pontos eljárással jár. Az alapja az, hogy a Matchát a meleg vízben lassú körkörös mozdulatokkal kezdjük el habarni, amelyeket fokozatosan az edény gyors rázása vesz át, amíg habos nem lesz a tea.
Ez a Japán Original Matcha ökológiai gazdálkodásból származik, iparilag szennyezett anyagok használata nélkül termesztették, és takarították be.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

BAMBUSZ KANÁL MATCHA TEÁRA - CHASHAKU

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN

Tea hőmérő fa tokban
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

AZ ÖRÖK ÉLET ELIXÍRJE - zöld tea

MATCHA CHINA - zöld tea
