JAPAN HOUJICHA BIO - zöld tea
Nem, nem, nem tévedtünk. Bár a képen nem úgy tűnik valóban zöld tea. És nem is akármilyen. Rendkívüli, meglepő, finom ... A listát lehetne folytatni, de minden bizonnyal jobb lesz, ha meggyőződik róla. A tökéletes szimbiózisban, gyönyörű természettel termesztett Houjicha a hagyományos japán teamesterek varázslatos fúzióját képviseli teljesen rendhagyó feldolgozási módszerekkel. Az eredmény pedig mindenképpen megéri.
Összetétel
JAPAN HOUJICHA BIO zöld tea 100%A tea infúziója és íze
Az arany karamell színű infúzió intenzív teaárnyalatokkal árad, mint más zöld teáknál. Ennek ellenére az ízvonalakat a pörkölés kellemesen lekerekíti, és enyhe édesség dominál bennük.
A tea eredete
Még egy reménytelennek tűnő helyzet is csodás felfedezést eredményezhet. Ez a helyzet a houjicha kialakulásával is. 1920-ban a kiotói teakereskedő valóban kétségbeesett volt. Zöld teája, amelyet nem sikerült eladnia, már öregedett, és az a veszély fenyegette, hogy ki kell dobnia. Ezért egy nagyon szokatlan dolog mellett döntött. Gyorsan megpörkölte a tealeveleket, hogy új erőre kapjon, és megszerette az eredményt.
És nem csak ő, a houjicha hamarosan nagyon népszerű ital lett Japánban. A termesztés és a betakarítás ugyanúgy történik, mint más bancha teáknál. Bár ebben a konkrét esetben az ökológiai megközelítést szigorúan követik, szükségtelen vegyi műtrágyák hozzáadása nélkül. Miután a tealevelek megfonnyadtak óvatosan feltekerik és fémlemezekre teszik. Ezt követi egy erőteljes és nagyon rövid pörkölés forró parazsakon, ami a houjicha jellegzetes színét és aromáját adja.
Ezért néz ki fekete teának, de az első kóstolás után egyértelmű, hogy továbbra is megőrzi a zöld teák jellemzőit. A houjicha a pörköléssel azonban elveszítette ismerős "élességüket".Az ízek lágyak, kerekek, és nincs nyoma fanyarságnak sem. Éppen ellenkezőleg, édesség fogadja, erős pörkölt és mogyorós tónusokkal. A legnagyobb különbség azonban a minimális koffeintartalom,így egész nap élvezheti a houjicha-t anélkül, hogy aggódnia kellene az álmatlan éjszakák miatt.
Egyesek a houjicha-t az oolonghoz hasonlítják, de a hosszú kibontott levelekből készült főzet egyedülálló. A piacon találkozhat a sencha vagy a kukicha houjichjával is, de a bancha egyértelműen vezeti a népszerűségi listát. A viszonylag magas C-vitamin- és katechin-tartalomnak, valamint a már említett alacsony tein-tartalomnak köszönhetően a gyermekek körében is népszerű, vagy a nátha esetén gyors segítségként szolgál.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 30 másodperc | 3g/115 ml |
Használati útmutató
- Öntse le a Houjicha -t 100 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 30 másodpercig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.