GYÜMÖLCS KEVERÉK GOJIVAL, CITROMMAL ÉS MÁLNÁVAL - gyümölcs tea
Gyümölcstea kissé más kabátban. Birsalma, kókusz, goji - ez aztán az egzotika, amelyet reggeltől estig fog akarni. Ízleni fog a gyerekeknek és a teaszakértőknek is, teint nem tartalmaz és a legválogatottabb összetevőkből áll. Mind nagy gondossággal volt termelve, szüretelve és feldolgozva, hogy megtartsák a maximális illatukat, ízüket és vitamintartalmukat. Télen forrón, nyáron jegesen fogyassza.
Összetétel
Birsalma darabok, Alma darabok, Kókusz csipszek (kókusz, cukor), Citromfű, Hibiszkusz, Citrom héj, Málna 2%, Goji 2%, Búzavirág, Természetes aromaA tea főzete és íze
A goji, a citrom és a málna gyümölcskeveréke gyönyörű, piros színű főzetet ad, amely kókusz, és málna illatú. Természetesen az alma és a birs édessége is tükröződik az ízben, a hibiszkusz adja meg a tea frissességét, a kókusz chipsek pedig tökéletesen bezárják a tea ízét.
A tea eredete
A hagyományos kínai orvoslás támogatói ebben az esetben nagyon megdicsérnének minket. A teakeverékünkbe az egyik legnépszerűbb gyógyító bogyót – a gojit is belekevertük. A vörös gyümölcsök (Lycium chinense) a fiatalság elixírének tekinthetők. Ez egy viszonylag igénytelen, 1-3 méteres növény, amely szülőhelye Kína, Japán, és Korea, de nemrég már Európában is elkezdték a termesztésüket. Mint már említettük, leginkább a gyümölcsei miatt termesztik, de a szakértők a goji leveleit, kérgeit és gyökereit is felhasználják. A gojit gyakran nevezik a boldogság gyümölcsének, aminosavakat, nyomelemeket (vas, kalcium, réz, cink...), B-vitaminokat, és béta-karotint tartalmaz. Ennek köszönhetően segít a szabad gyökök semlegesítésében, és a sejtek természetes öregedésének a lelassításában.
A birs nem egy hagyományos gyümölcs. A Cydonia oblonga a kedvenc gyümölcsök forrása, amelyből a Földközi-tenger térségében, és Közép-Ázsiában főként dzsemeket, vagy zseléket készítenek. Birsből készítik a rakiját is. A sárga gyümölcsök a körtére, és az almára is hasonlítanak. A birs különösen gazdag C-vitaminban, és B-vitaminban, cinket, káliumot, kalciumot, és vasat is tartalmaz.
A harmadik nyersanyag, amely a tea ízében "aláírta" magát (és azonnal észrevehető az ital kóstolása közben) a kókusz. A fehér kókuszhús gazdag kálium-, B-vitamin- és C-vitaminforrás. A kókuszfákat (Cocos nucifera) több mint 3000 éve termesztik. A fák 30 méter magasra nőnek, a trópusokon, nagy folyók és tengerek körül növekednek.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 10 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többett hozzá.
- Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 10 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0.1 g |
ebből telített zsírok: | 0.1 g |
Szénhidrátok: | 0.5 g |
ebből cukrok: | 0.3 g |
Fehérjék: | 0.1 g |
Só: | 0.01 g |
3. 7.