06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GRÚZ FEKETE TEA MAGHALI ETSERI

Kód: 1693
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

A legendás grúz tea lassan leveti a feledés homályát, köszönhetően az új termelők becsületes munkájának, akik a minőséget és a mesterség tiszteletét helyezik előtérbe. Egyedülálló bizonyíték arra, hogy Európa küszöbén is lehet olyan kivételes teát termeszteni, amely nem tagadja meg kínai gyökereit. Felejtse el a grúz alternatívákat, és kóstolja meg az egyetlen, az igazit.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 033 Ft /250 g 3 213 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Gyümölcs, Intenzív, Mogyoró
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
16 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
200m

Összetétel

Maghali Etseri fekete tea 100%

A tea infúziója és íze

A mahagóni és mézes tónusú játékkal teli infúzió selymesen puha a nyelven, mégis intenzív, enyhén gyümölcsös mogyorós háttérrel.

A tea eredete

A legtöbb ember ma keveset tud Grúziáról, egy országról, amely Európa és Ázsia kereszteződésében található. A Nagy- és Kis-Kaukázus közé szorított hegyvidéki állam azonban a múltban fontos pont volt a térképen az első osztályú borok és teák kedvelői számára. Végül is az első teafákat kínai mesterek gondos felügyelete alatt ültették ide a XIX. Század első felében. De aztán jött a szovjet uralom időszaka, és a hangsúly inkább a mennyiségen, mint a hibátlan minőségen volt.

Az 1990-es függetlenségi kikiáltást követően jelentősen csökkent a kereslet, és míg a bortermelést lehetőség szerint megtartották, a teatermelés szinte teljesen megsemmisült. Ugyanakkor Grúziában a teakertek körülményei ideálisak. A talaj ásványi anyagokban gazdag, a völgyek szubtrópusi éghajlatúak. Tehát csak idő kérdése volt, hogy a helyi gazdák elegendő bátorságot szerezzenek hogy belevágjanak és felelevenítsék a hagyományt.

A Maghali Etseri régió grúz fekete tea termelői esetében ez viszonylag nemrég, 2017-ben történt. Újraélesztették az eredeti ültetvényeket, és apránként sikerült első osztályú fekete teát előállítaniuk, ráadásul a természettel tökéletes szimbiózisban, azaz vegyszeres műtrágya hozzáadása nélkül. Sajnos sikerüket számos szélhámos kereskedő követte, akik különböző teakeverékeket hoztak a piacra, és azokat valódi grúz teaként állították be. Szerencsére nagyon könnyű felismerni az igazit. A levelek szilárdak, gyönyörűen illatosak és mentesek a porszemcséktől, amelyek elhomályosítják a teát és csökkentik az érzékszervi élményt.

A grúz fekete tea, a Maghali Etseri egy igazi kincs, amely már csak egy lépésre van attól, hogy az egész világ előtt megnyíljon. A helyi termelők megújult termeléséből származó első teát csak Franciaországba és a Cseh Köztársaságba exportálták, és csak nagyon korlátozott mennyiségben. Így Ön az elsők között élvezheti a Kaukázus legendás erejével ízletes csészét.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. A fekete teát öntse le 100 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

7. 4.

Értékelés: nagyon jó
Igen, a tea nagyon finom. De a grúz tea, ahogy én emlékszem rá, más volt. Az ízére nem emlékszem olyan pontosan, de a színére igen. Gyönyörű gránátvörös volt, a leírás is ezt mondta, és nem hazudott. De most minden másképp van. A tea nagy levelekkel rendelkezik (ami nem jelent automatikusan garantált minőséget sem), és számomra olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy édesítés nélkül is meg tudom inni. Ajánlom..

2. 21.

Értékelés: kitűnő
- a tea íze finom diós-fás ízű - kibír 2-3 felöntést ... attól függ, hogy milyen forrón öntjük a vizet ... én személy szerint a kissé alacsonyabb hőmérsékletet (85 °C) és a hosszabb áztatást kedvelem - nem keserű és a keserűség még hosszabb áztatás mellett sem jelentkezik számomra határozottan nagyon jó tea.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea

Nagy intenzív élmény! Ereje, mint Herkulesnek. A sötét piros öntet világosan a tudtunkra adja, hegy nem valamiféle teácskáról van szó. Ezt az ínyencséget a lelkes rajongóknak a hagyományos kínai teakertből hoztuk. Uzsonnára kortyolgasson Yunnan Black Premium-ot és repdesni fog az energiától és a jókedvtől egész estig. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 885 Ft /250 g 1 954 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.

RUKERI RWANDA OP BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

RUKERI RWANDA OP BIO - fekete tea

Az egyik legjobb afrikai tea édes, karamell ízű. A telt, autentikus íze rögtön magával fogja ragadni. A Rukeri Ruanda OP organikus fekete tea a Kivu-tó feletti dombokról származik. A helyi ültetvények híresek a minőségi ortodox teáikról, így nem csoda tehát, hogy jelentős a kereslet a betakarításuk iránt. Ha napra, szabadságra és örömre vágyik, akkor válassza a Rukeri-ból származó tealeveleket.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 377 Ft /250 g 2 151 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI

Határozottan nehéz újraalkotni egy fenomént. De van egy jó hírünk a kiváló és minőségi teák szerelmeseinek. Grúziában ez sikerült. Lassan, de biztosan, az új termelők és teamesterek szakértelmének és a mesterségük iránti szeretetének köszönhetően az egykori miniszterelnök leporolja az évszázadok során kifinomult készségeket, és egy egyedülálló grúz kincset hoz a piacra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 213 Ft /250 g 3 685 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 10. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »