06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GRÚZ FEKETE TEA MAGHALI ETSERI

Kód: 1693
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

A legendás grúz tea lassan leveti a feledés homályát, köszönhetően az új termelők becsületes munkájának, akik a minőséget és a mesterség tiszteletét helyezik előtérbe. Egyedülálló bizonyíték arra, hogy Európa küszöbén is lehet olyan kivételes teát termeszteni, amely nem tagadja meg kínai gyökereit. Felejtse el a grúz alternatívákat, és kóstolja meg az egyetlen, az igazit.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Gyümölcs, Intenzív, Mogyoró
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
16 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
200m

Összetétel

Maghali Etseri fekete tea 100%

A tea infúziója és íze

A mahagóni és mézes tónusú játékkal teli infúzió selymesen puha a nyelven, mégis intenzív, enyhén gyümölcsös mogyorós háttérrel.

A tea eredete

A legtöbb ember ma keveset tud Grúziáról, egy országról, amely Európa és Ázsia kereszteződésében található. A Nagy- és Kis-Kaukázus közé szorított hegyvidéki állam azonban a múltban fontos pont volt a térképen az első osztályú borok és teák kedvelői számára. Végül is az első teafákat kínai mesterek gondos felügyelete alatt ültették ide a XIX. Század első felében. De aztán jött a szovjet uralom időszaka, és a hangsúly inkább a mennyiségen, mint a hibátlan minőségen volt.

Az 1990-es függetlenségi kikiáltást követően jelentősen csökkent a kereslet, és míg a bortermelést lehetőség szerint megtartották, a teatermelés szinte teljesen megsemmisült. Ugyanakkor Grúziában a teakertek körülményei ideálisak. A talaj ásványi anyagokban gazdag, a völgyek szubtrópusi éghajlatúak. Tehát csak idő kérdése volt, hogy a helyi gazdák elegendő bátorságot szerezzenek hogy belevágjanak és felelevenítsék a hagyományt.

A Maghali Etseri régió grúz fekete tea termelői esetében ez viszonylag nemrég, 2017-ben történt. Újraélesztették az eredeti ültetvényeket, és apránként sikerült első osztályú fekete teát előállítaniuk, ráadásul a természettel tökéletes szimbiózisban, azaz vegyszeres műtrágya hozzáadása nélkül. Sajnos sikerüket számos szélhámos kereskedő követte, akik különböző teakeverékeket hoztak a piacra, és azokat valódi grúz teaként állították be. Szerencsére nagyon könnyű felismerni az igazit. A levelek szilárdak, gyönyörűen illatosak és mentesek a porszemcséktől, amelyek elhomályosítják a teát és csökkentik az érzékszervi élményt.

A grúz fekete tea, a Maghali Etseri egy igazi kincs, amely már csak egy lépésre van attól, hogy az egész világ előtt megnyíljon. A helyi termelők megújult termeléséből származó első teát csak Franciaországba és a Cseh Köztársaságba exportálták, és csak nagyon korlátozott mennyiségben. Így Ön az elsők között élvezheti a Kaukázus legendás erejével ízletes csészét.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. A fekete teát öntse le 100 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

7. 4.

Értékelés: nagyon jó
Igen, a tea nagyon finom. De a grúz tea, ahogy én emlékszem rá, más volt. Az ízére nem emlékszem olyan pontosan, de a színére igen. Gyönyörű gránátvörös volt, a leírás is ezt mondta, és nem hazudott. De most minden másképp van. A tea nagy levelekkel rendelkezik (ami nem jelent automatikusan garantált minőséget sem), és számomra olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy édesítés nélkül is meg tudom inni. Ajánlom..

2. 21.

Értékelés: kitűnő
- a tea íze finom diós-fás ízű - kibír 2-3 felöntést ... attól függ, hogy milyen forrón öntjük a vizet ... én személy szerint a kissé alacsonyabb hőmérsékletet (85 °C) és a hosszabb áztatást kedvelem - nem keserű és a keserűség még hosszabb áztatás mellett sem jelentkezik számomra határozottan nagyon jó tea.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
ROYAL EARL GREY - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROYAL EARL GREY - fekete tea

Következő jelölt a királyi asztalra! Magas minőségű fekete klasszikus Kínából bergamott kivonattal gazdagítva, amely a királyi udvarban sem vallana szégyent. Ezért is biztosak vagyunk benne, hogy az önök torkossága sem fog nemet mondani a Royal Earl Grey-nek. A hétvégi nyugodt reggelikhez és a nyüzsgő délutánokra is tökéletes. Amikor csak fogja akarni, felfrissítheti vele a gondolatait és a testét is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 319 Ft /250 g 6 221 Ft /250 g 2 488 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.

Grúziai Oolong Guria
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Grúziai Oolong Guria

Egy tea, amely illatos erdőben, virágok és ásványvízforrások közelében termett, egyszerűen csodálatos lehet. És az is! A Grúz Guria Oolong illatában méz, gyümölcsök és gyógynövények érződnek, ízében pedig lágyság, fűszeresség és friss bogyós gyümölcsök érződnek. Ha teáról van szó, Grúzia ismét a világ élvonalában van. Helyreállítja őshonos ültetvényeit, oktatja a gazdákat és gondoskodik természeti erőforrásairól. Ez a tea a bizonyíték arra, hogy jó úton jár. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 007 Ft /250 g 4 803 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.

Grúz vörös tea Daisi
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Grúz vörös tea Daisi

A Daisi grúz vörös tea a hagyomány és az innováció tökéletes keveréke. A gazdák kézzel szüretelik, teliholdkor és újholdkor, amikor a teanövények több vizet vesznek fel, és a föld több nedvességet kap. Az őshonos gyakorlatokat ötvözik a modern megközelítéssel. Nem meglepő, hogy sikerrel járnak. Ez a tea valóban kivételes - mézes, kakaós és finoman fűszeres. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 512 Ft /250 g 3 405 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»