GRÚZ FEKETE TEA MAGHALI ETSERI
A legendás grúz tea lassan leveti a feledés homályát, köszönhetően az új termelők becsületes munkájának, akik a minőséget és a mesterség tiszteletét helyezik előtérbe. Egyedülálló bizonyíték arra, hogy Európa küszöbén is lehet olyan kivételes teát termeszteni, amely nem tagadja meg kínai gyökereit. Felejtse el a grúz alternatívákat, és kóstolja meg az egyetlen, az igazit.
Összetétel
Maghali Etseri fekete tea 100%A tea infúziója és íze
A mahagóni és mézes tónusú játékkal teli infúzió selymesen puha a nyelven, mégis intenzív, enyhén gyümölcsös mogyorós háttérrel.
A tea eredete
A legtöbb ember ma keveset tud Grúziáról, egy országról, amely Európa és Ázsia kereszteződésében található. A Nagy- és Kis-Kaukázus közé szorított hegyvidéki állam azonban a múltban fontos pont volt a térképen az első osztályú borok és teák kedvelői számára. Végül is az első teafákat kínai mesterek gondos felügyelete alatt ültették ide a XIX. Század első felében. De aztán jött a szovjet uralom időszaka, és a hangsúly inkább a mennyiségen, mint a hibátlan minőségen volt.
Az 1990-es függetlenségi kikiáltást követően jelentősen csökkent a kereslet, és míg a bortermelést lehetőség szerint megtartották, a teatermelés szinte teljesen megsemmisült. Ugyanakkor Grúziában a teakertek körülményei ideálisak. A talaj ásványi anyagokban gazdag, a völgyek szubtrópusi éghajlatúak. Tehát csak idő kérdése volt, hogy a helyi gazdák elegendő bátorságot szerezzenek hogy belevágjanak és felelevenítsék a hagyományt.
A Maghali Etseri régió grúz fekete tea termelői esetében ez viszonylag nemrég, 2017-ben történt. Újraélesztették az eredeti ültetvényeket, és apránként sikerült első osztályú fekete teát előállítaniuk, ráadásul a természettel tökéletes szimbiózisban, azaz vegyszeres műtrágya hozzáadása nélkül. Sajnos sikerüket számos szélhámos kereskedő követte, akik különböző teakeverékeket hoztak a piacra, és azokat valódi grúz teaként állították be. Szerencsére nagyon könnyű felismerni az igazit. A levelek szilárdak, gyönyörűen illatosak és mentesek a porszemcséktől, amelyek elhomályosítják a teát és csökkentik az érzékszervi élményt.
A grúz fekete tea, a Maghali Etseri egy igazi kincs, amely már csak egy lépésre van attól, hogy az egész világ előtt megnyíljon. A helyi termelők megújult termeléséből származó első teát csak Franciaországba és a Cseh Köztársaságba exportálták, és csak nagyon korlátozott mennyiségben. Így Ön az elsők között élvezheti a Kaukázus legendás erejével ízletes csészét.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- A fekete teát öntse le 100 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
7. 4.
2. 21.