06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GRÚZ FEKETE TEA MAGHALI ETSERI

Kód: 1693

A legendás grúz tea lassan leveti a feledés homályát, köszönhetően az új termelők becsületes munkájának, akik a minőséget és a mesterség tiszteletét helyezik előtérbe. Egyedülálló bizonyíték arra, hogy Európa küszöbén is lehet olyan kivételes teát termeszteni, amely nem tagadja meg kínai gyökereit. Felejtse el a grúz alternatívákat, és kóstolja meg az egyetlen, az igazit.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 986 Ft /250 g 1 994 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 7. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Gyümölcs, Intenzív, Mogyoró
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
16 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
200m

Összetétel

Maghali Etseri fekete tea 100%

A tea infúziója és íze

A mahagóni és mézes tónusú játékkal teli infúzió selymesen puha a nyelven, mégis intenzív, enyhén gyümölcsös mogyorós háttérrel.

A tea eredete

A legtöbb ember ma keveset tud Grúziáról, egy országról, amely Európa és Ázsia kereszteződésében található. A Nagy- és Kis-Kaukázus közé szorított hegyvidéki állam azonban a múltban fontos pont volt a térképen az első osztályú borok és teák kedvelői számára. Végül is az első teafákat kínai mesterek gondos felügyelete alatt ültették ide a XIX. Század első felében. De aztán jött a szovjet uralom időszaka, és a hangsúly inkább a mennyiségen, mint a hibátlan minőségen volt.

Az 1990-es függetlenségi kikiáltást követően jelentősen csökkent a kereslet, és míg a bortermelést lehetőség szerint megtartották, a teatermelés szinte teljesen megsemmisült. Ugyanakkor Grúziában a teakertek körülményei ideálisak. A talaj ásványi anyagokban gazdag, a völgyek szubtrópusi éghajlatúak. Tehát csak idő kérdése volt, hogy a helyi gazdák elegendő bátorságot szerezzenek hogy belevágjanak és felelevenítsék a hagyományt.

A Maghali Etseri régió grúz fekete tea termelői esetében ez viszonylag nemrég, 2017-ben történt. Újraélesztették az eredeti ültetvényeket, és apránként sikerült első osztályú fekete teát előállítaniuk, ráadásul a természettel tökéletes szimbiózisban, azaz vegyszeres műtrágya hozzáadása nélkül. Sajnos sikerüket számos szélhámos kereskedő követte, akik különböző teakeverékeket hoztak a piacra, és azokat valódi grúz teaként állították be. Szerencsére nagyon könnyű felismerni az igazit. A levelek szilárdak, gyönyörűen illatosak és mentesek a porszemcséktől, amelyek elhomályosítják a teát és csökkentik az érzékszervi élményt.

A grúz fekete tea, a Maghali Etseri egy igazi kincs, amely már csak egy lépésre van attól, hogy az egész világ előtt megnyíljon. A helyi termelők megújult termeléséből származó első teát csak Franciaországba és a Cseh Köztársaságba exportálták, és csak nagyon korlátozott mennyiségben. Így Ön az elsők között élvezheti a Kaukázus legendás erejével ízletes csészét.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. A fekete teát öntse le 100 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - fekete tea

Amikor megtudtuk a kitűnő tulajdonságait ennek a Darjeelingnek, meg kellett kóstolnunk. És azért, mert nagyszerű és egyedülálló, sokat vásároltunk belőle, hogy jusson mindenkinek. Amint megérkezik, rögtön indulunk az indiai beszerzőnkhöz a friss áruért. A Silverhill a tavaszi szüret első minőségi osztályát mutatja be tejes teltségű csipetnyi felemelő pikáns ízben.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 912 Ft /250 g 1 565 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 7. 2021

ROYAL EARL GREY - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROYAL EARL GREY - fekete tea

Következő jelölt a királyi asztalra! Magas minőségű fekete klasszikus Kínából bergamott kivonattal gazdagítva, amely a királyi udvarban sem vallana szégyent. Ezért is biztosak vagyunk benne, hogy az önök torkossága sem fog nemet mondani a Royal Earl Grey-nek. A hétvégi nyugodt reggelikhez és a nyüzsgő délutánokra is tökéletes. Amikor csak fogja akarni, felfrissítheti vele a gondolatait és a testét is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 085 Ft /250 g 2 034 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 7. 2021

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI

Határozottan nehéz újraalkotni egy fenomént. De van egy jó hírünk a kiváló és minőségi teák szerelmeseinek. Grúziában ez sikerült. Lassan, de biztosan, az új termelők és teamesterek szakértelmének és a mesterségük iránti szeretetének köszönhetően az egykori miniszterelnök leporolja az évszázadok során kifinomult készségeket, és egy egyedülálló grúz kincset hoz a piacra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 042 Ft /250 g 2 017 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 7. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »