

GINSZENG HOMOKTÖVISSEL - zöld tea
Biztos mindkettőt ismeri. Ginszeng, a mágikus gyökér, amely alakja az emberéhez hasonlít. Homoktövis, a narancssárga világító termések fehér hóval borítva. Hozzáadtunk zöld teát és savanykás friss ízű és kesernyés édes utóízű keveréket alakítottunk. A Ginszeng homoktövissel egész napos fogyasztásra alkalmas. Jegesen vagy forrón.
Összetétel
Zöld tea 90%, Homoktövis bogyó, Homoktövis héj, Ginzeng 3%, AromaA tea főzete és íze
Ennek az ízesített zöld teának a főzete halványsárga színű. Az íze nagyon friss, savanykás, kissé fanyar, és édes. Ez a teakeverék nagyszerű jeges tea elkészítéséhez. Elég, ha a poharát, vagy a kancsóját feltölti jégkockákkal, és leönti azokat langyos teával.
A tea eredete
A zöld tea Kínából származik, ugyanúgy, mint a homoktövis, és a ginszeng származását sem kell másutt keresniük. Mindhárom összetevőt egy kis túlzással, egy helyen be lehet takarítani. Mind három növényből más-más részt használnak fel - a kínai teacserjék leveleit, a homoktövis gyümölcsét, és a szibériai ginszeng gyökereit. A kínai teacserjék (Camellia sinensis) zöld, és kemény leveleit sokféleképpen dolgozzák fel. Ha a zöld teát szeretnének előállítani, akkor a betakarítás után a tealeveleket el kell hervasztani, röviden párolni, vagy nagy serpenyőkben felmelegíteni, ezután hengerelni, szárítani, átválogatni és csomagolni kell. A folyamat során a tea számos más kisebb beavatkozásnak van kitéve, amelyek döntő hatással vannak a kapott tea tulajdonságaira. De a gyártás titkai gyakran a teakertek kapui mögött maradnak.
Most pedig eljutottunk a homoktövis (Hippophae rhamnoides) gyümölcséhez. Kínában, Mongóliában, Nepálban és Indiában természetesen növekvő lombhullató kis cserje, vagy fa. A 21. század óta elterjedt Európában is dísznövényként. A homoktövis ezüstös-zöld levelekkel, narancssárga, vagy piros bogyókkal rendelkezik. Éppen a bogyók azok, amelyek a népgyógyászat keretein belül sok betegséget gyógyítanak. Enyhén savanyúak, keserűek és egyben édesek is. Likőrök, dzsemek, vagy szirupok készítésére használják.
Oroszországban "szibériai csodának" hívják. A ginszeng gyökerét hasonlóan a homoktövishez, a hagyományos orvostudomány a "csoda" gyógynövényékhez sorolja. A kínaiak a gyökeret szabad fordításban "ember gyökérnek" hívják, amit több monda, és babona vesz körül. Általában a szibériai ginszenget (Eleutherococcus senticosus) fogyasztanak. A világosszürke kéreggel rendelkező évelő növény Ázsiában, Kelet-Oroszországban, Japánban és Koreában is megtalálható. A gyökere keserű ízű.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 80 ⁰C-os hőmérsékletű vízzel 1 teáskanál és 1,5-2 dl víz arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

AZ ÖRÖK ÉLET ELIXÍRJE - zöld tea

SÁRKÁNY TEÁJA - keverék
