Frissítő Goji - zöld tea
A minőségi zöld tea és a gyógynövények vagy gyümölcsök kombinációja harmonikus, felemelő és energiaadó italt hozhat létre. Pontosan ez a helyzet a Frissítő Goji teával. A népszerű puskaporból, a hagyományos senchából és nem kevésbé népszerű goji bogyókból kevertük össze. Egész nap fogyasztható tea, ideális munka közben termoszban, vagy például a hegyekbe. Forrón, langyosan vagy jegesen. Mindig ízleni fog.
Összetétel
Zöld tea China Gunpowder, Zöld tea Sencha, Goji 8%, Citromfű, Gránát alma virágai, Természetes aromaA tea infúziója és íze
A Frissítő Goji zöld teát a zöld teák jellegzetes íze jellemzi, amelyet a goji gyümölcs édes-savanyú árnyalata és a citromfű finom frissessége egészít ki. A tea fanyarsága szinte hiányzik, de a tea nem nélkülözi a gazdag gyümölcsárnyalatot. Az infúzió sárgás - narancssárga színű, friss zöld tea illatú.
A tea eredete
Mindkét zöld tea, amelyet ebben az esetben használtunk, Kínából származik. Itt kezdték megírni a tea történetét, állítólag ie 2737-ben. A régészek által a Han-dinasztia sírjaiban talált teáskannák azt mutatják, hogy ezt az italt bizonyíthatóan Kr. e. 206 és Kr. u. 220 között fogyasztották az emberek.
A tealevél készítésének egyik legrégebbi módja Kínában a göngyölés. Példa erre a puskapor (Zhu cha), egy tea, amely apró lőporgolyókra emlékeztet. Legnagyobb termelője Zhejiang tartomány, amelynek teaültetvényeit általában kistermelők gondozzák. A tealeveleket a betakarítás után rövid ideig hagyják fonnyadni, majd nagy serpenyőkben megpörkölik és megforgatják. Végül a teát meg kell szárítani, válogatni és csomagolni. A puskaporra jellemző a kesernyés-édes íz, enyhe füstösséggel.
A sencha, ellentétben a puskaporral, nem annyira jellemző Kínára, előállítása hagyományosan a japán teakertekben folyik. Mindazonáltal még a kínai gyártás is kiváló paramétereket ér el, ahogyan azt a Fresh Goji tea esetében láthatja. A teát nem serpenyőben pörkölték (ami a kínai fajtáknál szokásos), hanem többször gőzölték. Ez megállítja az erjedést. Ezután a munkások lefordítják, megszárítják és szétválogatják a leveleket. A senchát, akárcsak a puskaport, könnyű felismerni - illata és íze friss és füves, megjelenése pedig lapos tűkre emlékeztet.
Most már csak a goji, az ördögcérna gyümölcsének leírása van hátra. Szuperélelmiszerként tartják számon, és magas tápértékének köszönhetően számos antioxidáns forrása. A narancssárga bogyók elsősorban B2-vitamint, C-vitamint és vasat tartalmaznak (100 grammban az ajánlott napi mennyiség 100%-a!), de káliumot, cinket és kalciumot, zsírsavakat, karotinoidokat és linolsavat is. Íze édes és savanyú, így önmagában is fogyasztható, de gyakran adják italokhoz, zabkásákhoz vagy desszertekhez.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.