FAHÉJAS SZILVA - gyümölcs tea
Az édes szilvákat már az Antikban szerették. A jó emésztésért fogyasztották. Nem is csoda, hogy ez a szaftos gyümölcs a teákban is megtalálható. Rooibos-val megszórva és fahéjjal beporozva csodás ízt ad az italnak. A Fahájas szilvát ihatja télen, nyáron, reggel és este. Nem tartalmaz teint, nem fontos ízesíteni. Röviden ideális.
Összetétel
Alma darabok, Hibiszkuszvirág, Mazsola, Rooibos, Csipkebogyó kéreg, Fahéj 5%, Természetes aroma, Szilva darabok 4%Infúzió és tea íz
A csodálatos sárgás-narancssárga öntet nemcsak a megjelenése, hanem az illata és az íze örömeit is jelenti. Nem is lehetnek más, mint szilva, fahéj és mazsola. Az édes Fahéjas szilva teát nem szükséges semmivel sem ízesíteni. Nagyszerű önmagában. De ha akarja, ajánljuk egy szelet citrommal vagy egy csepp szilvapálinkával.
A tea eredete
A szálas tea Fahéjas szilva eredetét több helyen kell keresni. Legfontosabb összetevői a rooibos és a szilva. Az első Dél-Afrikában nőtt fel, a második Közép-Európában.
A Rooibos, máskülönben a Redbush Tea, a vörös fokföldirekettye levelekből és gallyakból készül. Körülbelül 150 centiméter magas cserje a hegyoldalban csak a Dél-Afrikai Cederbergben nő. Nem tolerálja az ipari szennyezést, és nagyon különleges természeti körülményeket igényel. Így a világon senki sem volt képes olyan ültetvényt létrehozni, amelyen a tea bokrok boldogultak volna. A betakarítás után az egész gallyat és a tűszerű leveleket aprítják, és nagyhalmokba rakják, ahol több órán át fermentálódnak. A Rooibos-t szárítják a forró afrikai napon.
A szilva a szilvafa gyümölcse, egy fa, amely otthona az országunkban, és szinte mindenütt Közép-Európában. A sötétkék ovális szilva maggal belül kellemes illatú és lédús húsú. A szálas tea előállításához a nagy és érett szilva darabokat fagyasztva szárították, vákuum fagyasztással. Nem vesztették el az értékes vitaminokat, természetes ízüket és illatukat.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 8-10 perc | 1,5-2 teáskanál 2-2,5 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C vízzel 1-2 teáskanál 2-2,5 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többett hozzá.
- Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.