06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

DARJEELING FTGFOPI SELIM HILL FIRST FLUSH/ 2020

Kód: 1533
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Az indiai darjeilingi első betakarítást mindig magas elvárások kísérik. Nem csoda, hogy ez a helyi teakertek egyik legízletesebb amelyet meg lehet kóstolni a helyi teakertekből.. Különleges egyediségével, korlátozott mennyiségével és sebességével, amellyel bejut a teáskannájába. Ebben az évben a környék egyik legrégebbi kertjéből küld teát a világnak olyan könnyű, mint a szellő és illatos, mint a hegyi virágok.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
27 203 Ft /250 g 10 881 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 1. 2020
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Vidék
Vidék:
Darjeeling
Íz
Íz:
Finom, virágos
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
első gyűjtemény
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2000 m

Összetétel

Fekete tea DARJEELING FTGFOPI SELIM HILL 100%

Infúzió és a tea íze

A Selim kertből származó darjeeling az első tavaszi teák legjobb fajtái közé tartozik. Infúziója finom lágy ízű, megkülönböztetett virágárnyalatokkal. Összességében a tea harmonikus, édes és teljes. Az infúzió világos színű és többször elkészíthető. Minden leöntés eredeti ízélményt fog nyújtani.

A tea eredete

A turizmus és a tea a két legerősebb pillér, amelyen a darjeeling gazdaság áll. Az indiai Nyugat-Bengália állam híres régiója India keleti részén található. Darjeeling városa a tibeti Dorje (villám) és Ling (ország) szavakból kapta nevét. Elmondás szerint az egész kerület, amelynek területe 10,5 km2. Kb. 2000 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, dombjai az úgynevezett Kis Himalája részét képezik.  Amikor derült az égbolt Darjeeling lakossága látják az Everest.

A tea elengedhetetlen az egész terület számára. Noha a teljes indiai termelésnek csak 7% -át (azaz körülbelül 9 millió kg évente) foglalja magában, minősége a legnépszerűbb kategóriába tartozik, és a piacon jelentős kereslet mutatkozik rá. Teljesen egyedi az első betakarítás, amelyet az egyes kertekben valamivel eltérő időben gyűjtnek, mindig az időjárást és az ültetvény magasságát figyelembe véve. Nem kivétel, hogy a szedők az ültetvényre indulnak, amint a tél véget ér. Általában azonban a tea leveleket elõször március végén szedik le.

A Selim kert ültetvényei, ahonnan ez a tea származik, 2–4 ezer méter tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Az 1970-es években egy Henry nevű ember alapította őket, akinek a családok között szóbeli átadott történet szerint Selim Sahab helyi becenevet kapta. A Selim Hill Tea Estate kb. 30 km-re fekszik Darjeelingtől, és területe 170 hektár. A farm biogazdálkodásban működik, Darjeeling Tea Garden tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez a teafogyasztók számára nagyon fontos, mivel a hamisított teákat gyakran hozzák forgalomba- noha a Darjeeeling címkével vannak ellátva, teljesen más ültetvényekből származnak.

Az első szüretből származó teák teljesen specifikusak. Több tápanyagot és teint tartalmaznak, lágy ízű, édes és igazán friss. A legfiatalabb leveleket csak kézzel szüretelték, hagyják hervadni, majd gördülés vagy zúzás nélkül enyhén erjesztik. Ebben a szakaszban kialakul a tea jellege. Végül a teát meg kell szárítani. Az első Darjeeling esetében nagyon gyors export következik az ügyfelek felé. Annak érdekében, hogy ne veszítsen el egy csipetnyit sem e különleges és megismételhetetlen tea egyedi aromájából és ízéből.

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 95 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Darjeeling teát 95 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

11. 19.

Értékelés: kitűnő
Csodálatos fekete tea, a darjeeling egyszerűen a legjobb.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - fekete tea

Különleges időzóna van Assam teakertjeiben. A brit gyarmatosítás idején vezették be, így a helyi földművesek nem felejtették el a kora hajnalt, és hajlandóak voltak munkába menni kora reggel. Tea Garden Time vagy a Bagantime egy órával előbb van. Próbáljon ki egy órát a jó fekete teának szánni. A Mokalbari Assam az abszolút legjobb. Határozottan megérdemli a figyelmet. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 189 Ft /250 g 3 676 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 1. 2020

DARJEELING SFTGFOP1 FF STEINTHAL BIO / 2020
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

DARJEELING SFTGFOP1 FF STEINTHAL BIO / 2020

A Steinthal Tea Resortban akár szálásra is találhat, megcsodálhatja a gyarmati rezidenciákat, és élvezheti a természet szépségeit. Mindezt festői teakertek veszik körül, melyeket magas hegyek díszítenek, hófödte csúcsokkal. Ha tetszet Önöknek ez a bevezető, akkor bátran utazzon el erre a tradicionális teaterületre Darjeelingbe, Indiába. A teacserjék első betakarításának köszönhetően, ráadásul BIO minőségben, képzeletben akár a kanapéjáról is eljuthat erre a varázslatos… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
29 270 Ft /250 g 11 708 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 1. 2020

CHINA YUNNAN GOLDEN BUD MAO FENG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA YUNNAN GOLDEN BUD MAO FENG - fekete tea

A hegyek csúcsai, ködbe burkolják és a legnagyobb folyók, felszelik a tájat. Így is leírható a Yunnan-vidék gyönyörű tája. A kínai teák szerelmeseinek azonban ez mindig az ital híres bölcsője lesz. És amint a hegycsúcsok a köd fölé emelkednek, az abszolút kivételes Golden Bud Mao Feng kiemelkedik a többi tea felett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
27 135 Ft /250 g 10 854 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 12. 1. 2020
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »