06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Darjeeling FTGFOP1 Millikthong First Flush 2023 - fekete tea

Kód: 1923

A Darjeeling első szedése mindig egyedülálló. Ez a Gayabaree & Millikthong kertjéből származó, finom, virágos és enyhén fűszeres ízével tűnik ki. A tea betakarítása és feldolgozása után felszálló első géppel küldtük el. Hogy friss, illatos, lédús és finom teát kapjunk. Pontosan olyan, amilyen a legjobb Darjeeling.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Vidék
Vidék:
Darjeeling
Íz
Íz:
Citruszos, Virágos
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
16 éves kortól
Szüret
Szüret:
első gyűjtemény
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500m - 1500m

Összetétel

100%

A tea infúziója és íze

A Darjeeling FTGFOP1 Millikthong First Flush 2023 könnyű, jellegzetesen virágos és aromás, citrusos és fűszeres jegyekkel. A kellemesen hosszú, citrusos utóíz minden teakedvelőnek örömet okoz. A főzet világos, aranyszínű és gyönyörű, harmonikus aromával rendelkezik.

A tea eredete

A Darjeeling jelölést csak az azonos nevű, Nyugat-Bengálban, Indiában található régióban szüretelt és termesztett teák használhatják. Nem véletlenül nevezik őket "a teák pezsgőjének ", mivel hasonlóan egyedülállóak és hasonlóan keresettek. A "Darjeeling Tea" 2004 óta bejegyzett védjegy, amely több darjeelingi és kalimpongi ültetvényre utal. Majd 2020-ban létrehoztak egy logót, amelyen egy nő képe látható, aki két tealevelet és egy bimbót tart a kezében. Ez az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália, Tajvan és Európa tanúsító védjegye.

A Darjeeling zöld, fehér, fekete és oolongként feldolgozott darjeelinget is találhat. Ezek mindig a kínai teafák (Camellia sinensis) levelei, amelyek 600 és 2000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő kertekben nőnek. A különleges éghajlat, a magas páratartalom és a hűvös éjszakák kiváló termesztési feltételeket biztosítanak a teanövényeknek, miközben a leveleknek rengeteg idő áll rendelkezésükre, hogy kifejlesszék kiváló ízüket és csodálatos aromájukat.

A Gayabaree & Millikthong Garden, ahonnan ez a tea származik, a Mirik-völgyben található. A teafákat a gazdák 500-1500 m tengerszint feletti magasságban, az északkelet felé lejtő szelíd dombokon ültetik. Az ültetvények területe több mint 800 hektár, és évente 250 000 kg teát termelnek.

Az év első szürete (First Flush) mindig a legjobb és legjobban várt szüretnek számít. Az időjárástól és a kert elhelyezkedésétől függően március és április folyamán végzik a munkások, amikor a teanövények zsenge és kivételesen szép hajtásokat hoznak. A teakert tulajdonosainak nagyon gyorsan kell feldolgozniuk és értékesíteniük ezeket, hogy megőrizzék finom ízüket és aromájukat.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 90 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a Darjeelinget 90°C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»