Darjeeling Castleton FTGFOP1 Second Flush BIO - fekete tea
Ezt a kitűnő Darjeeling-et bátran hasonlíthatjuk a legjobb éveiben lévő hölgyhöz. Tud viselkedni, elragadó és a természetes eleganciájával minden estélyt fellendít. A harmónia és ez érettség több száz kilométerre sugárzik belőle. Ladyt a Himalája vad lejtőiről nagyra értékeli a valódi teaszakértő, de a kezdő teázó is. A lágy muskotály utóízt nem fogja elfelejteni.
Összetétel
100%A tea főzete és íze
A Darjeeling Castleton teát kisebb, sötétbarnától egész világoszöld színű levelek jellemzik.
A főzete aranysárga színű, elegáns, sima és aromás ízű. Az íze az őszibarack ízére hasonlíthat fűszerekkel körülölelve.
A tea eredete
Castleton név nem mást jelöl, mint a csodálatos tea kertet, mely Kurseong ködös kerületében található. Darjeelingben már 1885 óta megtalálható! A területre a teacserjéket egy vállalkozó szellemű angliai férfi ültette ki, aki a legtöbb teacserjét Kínából importálta. Napjainkban 300 hektárnyi területen növekednek, 665 alkalmazott foglalkozik a cserjék tökéletes állapotáról. Beleértve azokat is, akiket a menedzser csak egyszeri, szezonmunkára bérel fel. A Castletonból származó teákat ortodoxnak tartják, csakis kézzel takarítják be a tealeveleket, a precíz gyártási folyamatot szigorúan őrzött titokként kezelik. Egyébként – a Castleton volt az első teakert, amely elnyerte az ISO 9000 bizonyítványát, 1994 szeptemberében.
A kínai teacserjék (Camellia sinensis) fejlődéséhez a Himalája hegyoldalain ideálisak a körülmények. A marketingigazgató szerint ez annak a természeti környezetnek köszönhető, amely a végső termékre a legnagyobb hatást gyakorolja. "A Castletonnak egyedülálló az elhelyezkedése, egyedülálló a talaj profilja, és a teafák minősége is" - mondja Binog Gurung. A Darjeeling FTGFOP I Second Flush-t júniusban és júliusban takarítják be. Ez a betakarítás a második betakarítás, amelynek levelei aromásabbak és erősebb ízűek. A betakarításuk után a tealeveleket hagyják elhervadni, és fermentálódni. Ez a folyamat az ültetvényvezető nagyon szigorú felügyelete mellett történik, amely figyeli a hőmérsékletet, a páratartalmat, és az enzimek természetes oxidációjának a hosszát, amely
során a zöld tea fokozatosan sötétbarna színűvé válik. A teát ezután forró levegővel szárítják. A délutáni lépések ezután a tea átválogatása és a kész tea csomagolása. A Castleton teakertjéből származó teák nagy részét csak árverésen értékesítik. A termelésnek csak nagyon kis százaléka jut el Japánba, Németországba, vagy az Egyesült Királyságba.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
12. 12.