06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CHINA MOONLIGHT GREEN - zöld tea

Kód: 1454

Amikor a halvány hold felemelkedik a yunnani ültetvény idős teacserjéi fölött, a szedők nagy kosarakkal elindulnak az értékes növény betakarítására. A holdfényben és a csendben a magas hegyekben szedik a leveleket. Még mielőtt a harmat esik, vissza kell térniük a völgybe. Ott feldolgozzák a teát, hogy megőrizzék az egyedülálló frissességét és édességét, ami természetes. Ez a China Moonlight Green tea története. Könnyen leveszi a lábáról a legenda varázsa.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Friss
Szüret
Szüret:
Květen
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2100m

Összetétel

100%

A tea főzete és íze

A China Moonlight Green zöld tea nemcsak a betakarítása, hanem az íze szempontjából is egyedülálló. A tea rirkaságot felismeri a rendkívüli frissesség párosul egy nagyon kellemes, gyümölcsös édességgel. Habár az íze és aromája lágy, mindazonáltal harmonikus. A főzete gyönyörű, arany sárga színű.

A tea eredete

Yunnan, havas hegyek és valódi trópusok, hagyományos templomok és szuper-modern városok, ércbányák és tea ültetvények. Kína délnyugati része figyelemre méltó, bármi is érdekli.
A mi utunk természetesen a teakertekhez vezet. Ezek az egyedülálló, világhírű és sok esetben nagyon ritka teák forrása.
Néha nehéz megkülönböztetni a kínai tea ültetvényeket a környező növényzetektől. Yunnanban a cserjéket gyakran közvetlenül az erdőben vagy a vadvilág domboldalain ültetik. Azok, akik a hagyományos úton akarnak eljutni a kertbe, azt várja néhány óra busszal és egynapos kirándulás a hegyekben. Aztán ez lesz a hely, ahol a világ legjobb teája nő.Vörös talajban, védett fákkal vagy más cserjékkel zöldelnek a 300-500 éves teacserjék. A kert tulajdonosai rendkívüli gondosággal közelítik meg tudva, hogy hasonlót soha nem tudnának termeszteni.
Az ilyen ökoszisztémák nagyon törékenyek és ritkák. A teacserjék néha akár 15 méter magas árnyalatos területeken, az epifitikus orchideákkal és vízzel áztatott mohákkal és különféle gyümölcs fákkal vannak határolva. Nem meglepő, hogy leveleik édesek és frissek, amikor minden évben elnyelik a vad természet illatát. És érdemes megemlíteni, hogy a kert tulajdonosai nagyban értékelik a biológiai sokféleséget. Míg nem könnyű ellenállni a monokultúrákban a teanövények egyszerűbb termesztésének, sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományos, jó gyakorlatokhoz. Ennek eredményeképpen nem kell gazdagítani a talajt műtrágyákkal, vagy védeni a növényeket permetezéssel.
A teatermesztés, mint a természeti környezet sokfélesége, a Yunnan kulturális gazdagsága. Sőt, híres a legtöbb kínai nyelvjárásról, jelentős számú etnikai kisebbségről és talán a legnagyobb turisztikai látogatottságról az egész országban.
Adjunk hozzá egy újat – China Moonlight Green az egyik legritkább teát, amit elhozhatunk önnek. Nem csak származási hely, hanem feldolgozási mód is figyelemre méltó. A tea levelei több száz éves, vad teacserjéről származnak. Mivel körülbelül 2100 méter tengerszint feletti magasságban fordulnak elő, a munkásoknak meg kell mászniuk egy igazán hosszú utat. És nem véletlenszerűen csinálják. Csak májusban és éjjel, amikor a hold ragyog, a levelek betakarítására indulnak. Ekkor a szén-dioxid az úgynevezett maláthoz, az almaszionhoz kötődik. Ez például almában vagy szőlőben van jelen, és hozzájárul a savas ízéhez. A nap folyamán a növény fogyasztja.
De elég a kémiából, vissza a teához. Amint a levelek megérkeznek a dombokról a feldolgozásra, a dolgozók hagyják, hogy rövid időre elhervadjanak, majd párolt, óvatosan tekercselt és lassan megszáradnak. A világ ebből a ritka teából nagy mennyiségben nem kap. Ne hagyja ki az egyediségét.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-4 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

1.Öntse le a teát 70-80 ° C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2.Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3.Áztatási idő 2-4 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »