CHINA KEEMUN CONGU - fekete tea
Tökéletes! Kínai magas minőség a fekete teák között, gazdag, gyümölcsös utóíz leheletnyi füstösséggel. A China Keemun Congu a reggeli gyors indításhoz tökéletes és segít átvészelni a délutáni fáradtságot. Elég koffeint tartalmaz ahhoz, hogy a napjaiból boldog kitörő energiájú utazást varázsoljon. Ezért is használják kiemelkedő angol fekete teakeverékekbe. És az az illat, luxus!
Összetétel
Fekete tea China Keemun Congu 100%A tea főzete és íze
A China Keemun Cong nagyon sötété festi a vizet, amellyel a teáját leönti. A tea barnás-vöröses színű főzete édes, és kellemesen pikáns illatú. Az íze telt, édes, a gyümölcsök érintésével. A tea ízében egyesek a sárgabarackhoz, vagy fekete ribizlihez hasonló tónusokat vélik felfedezni, mások pedig a karamell, a kakaó, vagy a csokoládé utóízét fedezik fel. Mivel ez a tea pörkölt, az ízében az ízletes füstös nyomok is jelen vannak. A fanyarsága eléri a maximális értéket, de ez a hozzá hasonló magas koffein tartalmú teáknál ez pozitívum. Az egyedi teafajták szerelmesei értékelik China Keemun Cong fanyarságát.
A tea eredete
Anhui egy kelet-kínai tartomány, amely a magas minőségű teák előállításáról híres. Jiangsu, Zhejiang, Jiangxi, és Hubei régiói között helyezkedik el, számos híres teakerttel ékeskedik. Az Anhui teák nagy részét a déli régióban állítják elő, ahol a hegyek nem annyira magasak, és az éghajlat is kedvezőbb a teafák termesztéséhez. A China Keemun Congu tea a nevében tükrözi azt a régiót, ahonnan származik (Keemun vagy Quimen), és a feldolgozási módját is (Congu, vagy Gongfu – amelyet csak nagy ismeretekkel rendelkező személyek képesek előállítani). A tealeveleket a kínai teacserjékről (Camellia sinensis) takarítják be. Mivel a teacserjék viszonylag magasan nőnek, leveleik kicsik, de nagyon aromásak, és tele vannak az egészségre előnyös anyagokkal. A teacserjék első két leveleit április végén, és május elején takarítják be. A betakarítás után a tealeveleket hagyják elhervadni, leggyakrabban huzalmezőkön elosztva. 10-20 óra alatt, 20-24 ° C hőmérsékleten, 30% nedvességet veszítenek a levelek. Ezt a China Keemun Congu kézzel történő a tekercselése követi. A tekercselés megbontja a levelek sejtfalát, és elindítja a kívánt erjedésüket. A zöld levelek az erjesztésük alatt sötétté változnak, ezt a magas páratartalom segíti elő. Ez egy nagyon kényes folyamat, amelyet nagy odafigyeléssel kell ellenőrizni. Ettől a folyamattól függ a tea íze, erőssége, és az aromája is. Végül a leveleket megszárítják. Kínában nagy serpenyőben megpörkölik, vagy előmelegített kemencében szárítják a tealeveleket. 100 kg friss teából - 20 kg fekete tea állítható elő. Az utolsó lépés a tealevelek méret szerinti rendezése. A legmagasabb minőségű teákat manuálisan válogatják át. Ezt a teát többféle változatban készítik: Keemun Congu (kézzel készített, vékony ép levelekkel), Keemun Mao Feng (a levelek kissé csavartak, ajánlott hosszabb ideig lúgozni), Keemun Xin Ya (korábban takarítják be a tealeveleket, így kevésbé lesznek keserű ízűek) és Keemun Hao Ya (ez a tea általában a legmagasabb osztályú közülük, sok tippet, és finom rügyeket tartalmaz).
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
3. 28.