06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g

Kód: 1189

Korlátozott kiadású egyedi Pu Erh a Yunnan tartományból. Nem fermentált zöld Pu Erh, ami igazi ritkaság. A teaimádók igazi mennyországnak tartják az öreg vad teafák sajtolt leveleit. A tea utóíze tele van gyümölcsökkel. A Pu Erh lapos kalácsai nemcsak örömet okoznak, de frissességet és jó kedvet is.

25 458 Ft ÁFA-val
20 046 Ft Áfa nélkül
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Teljes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100m

Összetétel

China Green PU ERH BEENG CHA 100%

A tea főzete és íze

A Green Pu Erh Tea Cake-nek a főzete sötét, mély borostyán színű, az illata a mohára, és gyümölcsökre emlékeztető. Az ízében természetesen tükröződik a tea egyedülálló termelési módja, és a természet, amely körül veszi ezeket a vadon növekvő teacserjéket. Épp ezért a tea kortyolgatása közben felfigyelhet a tea gyümölcsös, elegánsan földes, frissen fanyar tónusaira.

A Pu Erhu íze az elkészítés módjától, és az infúzióinak a számától függ.

A tea eredete

Pu Erh rejtélye az öregedésében rejlik. A régi kínai teafákból (Camellia sinensis) a dolgozók kézzel takarítják be a lédús, zöld leveleket, és innen szállítják a feldolgozóhelyükre. A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, a hervadásukat követően úgymond „megölik a zöldet“ (Kill Green). Ez annyit jelent, hogy a tealeveleket felmelegítik nagy serpenyőkben, így állítják meg az enzimek természetes oxidációját. A folyamat után görgetik, és formálják a tealeveleket. Ha egy klasszikus, erjesztett Pu Erht kell elkészíteni, a dolgozók a zöld leveleket nagy kupacokba hordják. Nedves körülmények között, és magasabb hőmérsékleten a tealevelek a baktériumoknak, és a penésznek köszönhetően elkezdnek erjedni, és érlelődni.

A Green Pu Erh Tea Cake esetében nincs végső erjedés. A zöld tealeveleket kalácsformába préselik (Cake Tea), amelyet Kínában Beeng Cha-nak hívnak. A tea beérése ezután meleg, és nedves környezetben megy végbe.

Ez segít a tea ízének a fejlesztésében, és a finomításában. A Pu Erhu története egészen a Han-dinasztiaból származik. Néhány kínai császár szerette a teát, mások kevésbé, vagy egyáltalán. Például, az első császár, Ming, kifejezetten betiltotta, mivel a földművesek túl sok időt veszítettek el Pu Erh előálításával. Csak a szálas tea értékesítése volt a megengedett. Éppen ellenkezőleg, az utolsó kínai császár a Pu Erh-t "a királyi család tagjának" hívta.

Aki megérti a Pu Erh előállításának az összetettségét, az nagyon oda figyel a tea tárolására. A Pu Erh hosszú ideig tárolható, de elengedhetetlen, hogy száraz, és hűvös helyen tartsák. A Pu Erht nem jó hőmérséklet-ingadozásoknak kitenni, illetve a különböző szagok-illatok közelében tárolni.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


SHAPE TEA (FOGYÓKÚRÁS TEA) - keverék
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SHAPE TEA (FOGYÓKÚRÁS TEA) - keverék

Szálas tea a Must have! -kategóriából. Aki karcsú vonalat keres, segít az álma teljesítésében. Köszönhetően Pu Erh és Maté tartalmának, a minden gyilkosainak, visszakapja a kondíciója és a tavalyelőtti farmerjét is. A Shape Tea gyorsan és kompromisszumok nélkül dolgozik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 742 Ft /250 g 3 097 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves

A négy grammos kis kedvenc a teák között igazi kincs. Egész tizenöt évig tartott, míg megérett és a világ legjobb teái közé sorolták. A Pu Erh Mini Tou Cha nagyon jó választás a tea kedvelőknek és a mély ízek és enyhe főzetek imádóinak. Aki megkóstolja, nem találkozik fanyarsággal. A szájában enyhe édes íz és rendkívüli melegség árad szét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 003 Ft /250 g 4 401 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.

PU ERH GREEN TUO CHA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH GREEN TUO CHA

A Pu Erh préselt tea olyan, mint egy gyönyörű csomag, amelyre már régóta várt. Egy apró, papírba csomagolva fészek alakú korong az öntözés után megkezdi az íz és illat táncát, amelynek könnyen megadja magát. A zöld változat nem olyan ismerős, mint a klasszikus fekete, azonban édes varázsa gyorsan meghódítja Önt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 020 Ft /250 g 4 408 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »