06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g

Kód: 1189

Korlátozott kiadású egyedi Pu Erh a Yunnan tartományból. Nem fermentált zöld Pu Erh, ami igazi ritkaság. A teaimádók igazi mennyországnak tartják az öreg vad teafák sajtolt leveleit. A tea utóíze tele van gyümölcsökkel. A Pu Erh lapos kalácsai nemcsak örömet okoznak, de frissességet és jó kedvet is.

24 555 Ft ÁFA-val
19 335 Ft Áfa nélkül
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Teljes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100m

Összetétel

China Green PU ERH BEENG CHA 100%

A tea főzete és íze

A Green Pu Erh Tea Cake-nek a főzete sötét, mély borostyán színű, az illata a mohára, és gyümölcsökre emlékeztető. Az ízében természetesen tükröződik a tea egyedülálló termelési módja, és a természet, amely körül veszi ezeket a vadon növekvő teacserjéket. Épp ezért a tea kortyolgatása közben felfigyelhet a tea gyümölcsös, elegánsan földes, frissen fanyar tónusaira.

A Pu Erhu íze az elkészítés módjától, és az infúzióinak a számától függ.

A tea eredete

Pu Erh rejtélye az öregedésében rejlik. A régi kínai teafákból (Camellia sinensis) a dolgozók kézzel takarítják be a lédús, zöld leveleket, és innen szállítják a feldolgozóhelyükre. A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, a hervadásukat követően úgymond „megölik a zöldet“ (Kill Green). Ez annyit jelent, hogy a tealeveleket felmelegítik nagy serpenyőkben, így állítják meg az enzimek természetes oxidációját. A folyamat után görgetik, és formálják a tealeveleket. Ha egy klasszikus, erjesztett Pu Erht kell elkészíteni, a dolgozók a zöld leveleket nagy kupacokba hordják. Nedves körülmények között, és magasabb hőmérsékleten a tealevelek a baktériumoknak, és a penésznek köszönhetően elkezdnek erjedni, és érlelődni.

A Green Pu Erh Tea Cake esetében nincs végső erjedés. A zöld tealeveleket kalácsformába préselik (Cake Tea), amelyet Kínában Beeng Cha-nak hívnak. A tea beérése ezután meleg, és nedves környezetben megy végbe.

Ez segít a tea ízének a fejlesztésében, és a finomításában. A Pu Erhu története egészen a Han-dinasztiaból származik. Néhány kínai császár szerette a teát, mások kevésbé, vagy egyáltalán. Például, az első császár, Ming, kifejezetten betiltotta, mivel a földművesek túl sok időt veszítettek el Pu Erh előálításával. Csak a szálas tea értékesítése volt a megengedett. Éppen ellenkezőleg, az utolsó kínai császár a Pu Erh-t "a királyi család tagjának" hívta.

Aki megérti a Pu Erh előállításának az összetettségét, az nagyon oda figyel a tea tárolására. A Pu Erh hosszú ideig tárolható, de elengedhetetlen, hogy száraz, és hűvös helyen tartsák. A Pu Erht nem jó hőmérséklet-ingadozásoknak kitenni, illetve a különböző szagok-illatok közelében tárolni.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CHINA WHITE BUTTERFLY - fehér tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA WHITE BUTTERFLY - fehér tea

Hagyja magát elcsábítani a híres Yunnan tea-régióból származó egyedi kínai tea selymes, finom ízével. A Fehér Pillangó szárnyain, ahogy a fordításban mondják, megnyugtatja az elméjét, és minden kortyát az ízletes italnak élvezni fog. Ezen túlmenően, alacsony a tein tartalma. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
36 710 Ft /250 g 14 684 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

PU ERH GREEN TUO CHA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH GREEN TUO CHA

A Pu Erh préselt tea olyan, mint egy gyönyörű csomag, amelyre már régóta várt. Egy apró, papírba csomagolva fészek alakú korong az öntözés után megkezdi az íz és illat táncát, amelynek könnyen megadja magát. A zöld változat nem olyan ismerős, mint a klasszikus fekete, azonban édes varázsa gyorsan meghódítja Önt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 274 Ft /250 g 4 110 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

CHINA KEKECHA – sárga tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA KEKECHA – sárga tea

Soha nem hallott a sárga teáról? Nem csoda. Még hazájában is ritkaságnak számít ez a rendkívüli, részben erjesztett tea. A tökéletes íze miatt Kínában kincsként őrzik, így csak egy apró töredéke kerül a világba. A Kekecha valódi ízélményt nyújt, amely nem hasonlítható más teák ízéhez, mi pedig nagyon örülünk, hogy ezt a ritkaságot elhozhattuk Önöknek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 290 Ft /250 g 7 316 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »