CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g
Korlátozott kiadású egyedi Pu Erh a Yunnan tartományból. Nem fermentált zöld Pu Erh, ami igazi ritkaság. A teaimádók igazi mennyországnak tartják az öreg vad teafák sajtolt leveleit. A tea utóíze tele van gyümölcsökkel. A Pu Erh lapos kalácsai nemcsak örömet okoznak, de frissességet és jó kedvet is.
Összetétel
China Green PU ERH BEENG CHA 100%A tea főzete és íze
A Green Pu Erh Tea Cake-nek a főzete sötét, mély borostyán színű, az illata a mohára, és gyümölcsökre emlékeztető. Az ízében természetesen tükröződik a tea egyedülálló termelési módja, és a természet, amely körül veszi ezeket a vadon növekvő teacserjéket. Épp ezért a tea kortyolgatása közben felfigyelhet a tea gyümölcsös, elegánsan földes, frissen fanyar tónusaira.
A Pu Erhu íze az elkészítés módjától, és az infúzióinak a számától függ.
A tea eredete
Pu Erh rejtélye az öregedésében rejlik. A régi kínai teafákból (Camellia sinensis) a dolgozók kézzel takarítják be a lédús, zöld leveleket, és innen szállítják a feldolgozóhelyükre. A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, a hervadásukat követően úgymond „megölik a zöldet“ (Kill Green). Ez annyit jelent, hogy a tealeveleket felmelegítik nagy serpenyőkben, így állítják meg az enzimek természetes oxidációját. A folyamat után görgetik, és formálják a tealeveleket. Ha egy klasszikus, erjesztett Pu Erht kell elkészíteni, a dolgozók a zöld leveleket nagy kupacokba hordják. Nedves körülmények között, és magasabb hőmérsékleten a tealevelek a baktériumoknak, és a penésznek köszönhetően elkezdnek erjedni, és érlelődni.
A Green Pu Erh Tea Cake esetében nincs végső erjedés. A zöld tealeveleket kalácsformába préselik (Cake Tea), amelyet Kínában Beeng Cha-nak hívnak. A tea beérése ezután meleg, és nedves környezetben megy végbe.
Ez segít a tea ízének a fejlesztésében, és a finomításában. A Pu Erhu története egészen a Han-dinasztiaból származik. Néhány kínai császár szerette a teát, mások kevésbé, vagy egyáltalán. Például, az első császár, Ming, kifejezetten betiltotta, mivel a földművesek túl sok időt veszítettek el Pu Erh előálításával. Csak a szálas tea értékesítése volt a megengedett. Éppen ellenkezőleg, az utolsó kínai császár a Pu Erh-t "a királyi család tagjának" hívta.
Aki megérti a Pu Erh előállításának az összetettségét, az nagyon oda figyel a tea tárolására. A Pu Erh hosszú ideig tárolható, de elengedhetetlen, hogy száraz, és hűvös helyen tartsák. A Pu Erht nem jó hőmérséklet-ingadozásoknak kitenni, illetve a különböző szagok-illatok közelében tárolni.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.