06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g

Kód: 1189

Korlátozott kiadású egyedi Pu Erh a Yunnan tartományból. Nem fermentált zöld Pu Erh, ami igazi ritkaság. A teaimádók igazi mennyországnak tartják az öreg vad teafák sajtolt leveleit. A tea utóíze tele van gyümölcsökkel. A Pu Erh lapos kalácsai nemcsak örömet okoznak, de frissességet és jó kedvet is.

25 458 Ft ÁFA-val
20 046 Ft Áfa nélkül
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2023. 12. 18.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Teljes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100m

Összetétel

China Green PU ERH BEENG CHA 100%

A tea főzete és íze

A Green Pu Erh Tea Cake-nek a főzete sötét, mély borostyán színű, az illata a mohára, és gyümölcsökre emlékeztető. Az ízében természetesen tükröződik a tea egyedülálló termelési módja, és a természet, amely körül veszi ezeket a vadon növekvő teacserjéket. Épp ezért a tea kortyolgatása közben felfigyelhet a tea gyümölcsös, elegánsan földes, frissen fanyar tónusaira.

A Pu Erhu íze az elkészítés módjától, és az infúzióinak a számától függ.

A tea eredete

Pu Erh rejtélye az öregedésében rejlik. A régi kínai teafákból (Camellia sinensis) a dolgozók kézzel takarítják be a lédús, zöld leveleket, és innen szállítják a feldolgozóhelyükre. A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, a hervadásukat követően úgymond „megölik a zöldet“ (Kill Green). Ez annyit jelent, hogy a tealeveleket felmelegítik nagy serpenyőkben, így állítják meg az enzimek természetes oxidációját. A folyamat után görgetik, és formálják a tealeveleket. Ha egy klasszikus, erjesztett Pu Erht kell elkészíteni, a dolgozók a zöld leveleket nagy kupacokba hordják. Nedves körülmények között, és magasabb hőmérsékleten a tealevelek a baktériumoknak, és a penésznek köszönhetően elkezdnek erjedni, és érlelődni.

A Green Pu Erh Tea Cake esetében nincs végső erjedés. A zöld tealeveleket kalácsformába préselik (Cake Tea), amelyet Kínában Beeng Cha-nak hívnak. A tea beérése ezután meleg, és nedves környezetben megy végbe.

Ez segít a tea ízének a fejlesztésében, és a finomításában. A Pu Erhu története egészen a Han-dinasztiaból származik. Néhány kínai császár szerette a teát, mások kevésbé, vagy egyáltalán. Például, az első császár, Ming, kifejezetten betiltotta, mivel a földművesek túl sok időt veszítettek el Pu Erh előálításával. Csak a szálas tea értékesítése volt a megengedett. Éppen ellenkezőleg, az utolsó kínai császár a Pu Erh-t "a királyi család tagjának" hívta.

Aki megérti a Pu Erh előállításának az összetettségét, az nagyon oda figyel a tea tárolására. A Pu Erh hosszú ideig tárolható, de elengedhetetlen, hogy száraz, és hűvös helyen tartsák. A Pu Erht nem jó hőmérséklet-ingadozásoknak kitenni, illetve a különböző szagok-illatok közelében tárolni.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh

Ez az egyedi korlátozott kiadású Pu Erh figyelemreméltó. Ban Zhang Mountain-t 2011-ben gyártották, öreg és vadon nőtt teafákból. Szüretelése nem könnyű. Nekivágva az őserdőnek nagy gondossággal válogatva a legjobb leveleket. Szigorúan óvatos elkészítési folyamat átváltoztatja lapos nagy kalácsokká, amelyek a legjobbak közé tartoznak, amit csak a Pu Erh-ok közül kóstolhat. Több az áru részleteiben
15 238 Ft ÁFA-val
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.

PU ERH BEENG CHA - 357g
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH BEENG CHA - 357g

Vigyázat: Ez korlátozott kiadása az egyedülálló Pu Erhnek a Yunnan tartományból.  Az öreg és vad teafák sajtolt leveleit a teaimádók a teák mennyországának tartják. Kis türelmet igényelnek a kóstolás során. De aki a különleges föld ízt megszokja, többé nem enged belőle.  A minőségi Pu Erhből készült lapos kalácsok nemcsak örömöt hoznak, de frissességet és jókedvet is. Több az áru részleteiben
14 468 Ft ÁFA-val
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2023. 12. 18.

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g

Szépség első látásra. Édes első kóstolásra. Ilyen a korlátozott kiadású tea Yi Wu hegyeiből. Állítólag, még a múlt században a földtől elvágott leküzdhetetlen sivatagi területről van szó. Lehet, pont ezek a kelet kínai egyedi feltételek adják az egyedi tea lágy és kellemes föld ízét. Lehet az ottani munkások kezei vagy a teakertek tulajdonosai. Lehet az öt éves érési ideje. Állapítsa meg Ön... Több az áru részleteiben
15 238 Ft ÁFA-val
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2023. 12. 18.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »